Jméno Lily - jaký na něj máte názor?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
6.12.18 18:37
@Sany80s píše:
Přijde mi to jako takové to jméno, které najednou vyvstane ženským v hormonálním zatmění(velmi slušně řečeno).
Dovedete si někdo představit dospělou ženskou, které říkáte Lily? Možná by se našla jedna z 10000, která by vzhledově měla na to, aby toto jméno nosila i v dospělosti. Mně přijde infantilní.

Ano dovedu.
Vzhledem k tomu, že jsem jako malá poslouchala různé babičky jak říkají „Dovedete si představit, že na ni jednou budou volat …“ a následovala z dnešního pohledu zcela běžná jména, tak ano.

Třeba v mojí rodině je dnes třicátnice jménem Martina a její babička vyšilovala, že je to klučičí jméno (jako třeba Petra, Pavla, to bylo tehdy moderní) a navrhovala něco normálního jako Zoja. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
6.12.18 18:42

Děs běs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32064
6.12.18 18:46

Mně se to teda i nějak špatně vyslovuje. Jednu znám, ale nelíbí se mi to. Navíc mi to přijde u dospělé ženské divné jméno, hodí se mi to maximálně k malé holčičce jako zdrobnělina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.12.18 18:47
@zudina píše:
Jak by mela vypadat dospela Lily? :D
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
6.12.18 18:55
@pecenaBrokolice píše:
Já mám Lily vybranou už od svého dětství. :mavam: A že se většině tohle jméno nelíbí mě těší ještě víc. :lol: Aspoň bude originální. Takže nám až se zadaří a bude to holčička, jednoznačně to bude Lily.

Moje dcera má jednu Lily ve školce, tak to asi nebude zas tak neoblíbený :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
6.12.18 18:58

Normalni jmeno, zadny extra vystrelek, v zahranici se normalne pouziva, ja kdyz hodnotim jmena, tak mi zalezi na prijmeni, aby to nebylo jak pest na oko, k ceskemu prijmeni by mi to neslo. Zajimalo by mbe, jak se jmenuji zdejsi diskuterky co pisi o hormonalnim zatmeni, ze ma nekdo bezne jmeno, prece neznamena, ze je spravne, i u beznych jmen by tu spousta diskutujicich napsala neco negativniho, ze jim to neco evokuje.. Treba ja nesnasim eliskz, zdrobnele jmeno, ktete se na rozdil od Lily hodi na dospelou zenu? Taky moc ne, ale je bezne tak se nad tim nikdo nepozastabi, ze u pohovoru se nekdo predstavi jako Eliska..

Vzdy se najde nekdo, komu se libit bude a komu ne, za me, aby se hodilo k prijmeni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32064
6.12.18 19:17

@Celina No ta co já znám má v rodném listě normálně Lily. Teda nevím, jak tam má i/y a kolik má L, to mi nějak neutkvělo v paměti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
6.12.18 23:05
@PAN66 píše:
Normalni jmeno, zadny extra vystrelek, v zahranici se normalne pouziva, ja kdyz hodnotim jmena, tak mi zalezi na prijmeni, aby to nebylo jak pest na oko, k ceskemu prijmeni by mi to neslo. Zajimalo by mbe, jak se jmenuji zdejsi diskuterky co pisi o hormonalnim zatmeni, ze ma nekdo bezne jmeno, prece neznamena, ze je spravne, i u beznych jmen by tu spousta diskutujicich napsala neco negativniho, ze jim to neco evokuje.. Treba ja nesnasim eliskz, zdrobnele jmeno, ktete se na rozdil od Lily hodi na dospelou zenu? Taky moc ne, ale je bezne tak se nad tim nikdo nepozastabi, ze u pohovoru se nekdo predstavi jako Eliska..Vzdy se najde nekdo, komu se libit bude a komu ne, za me, aby se hodilo k prijmeni!

Ta znama co ma Lili tak k tomu ma ceske prijmeni, neco jako Houskova (podobne) a stejne to dala… dneska se to asi neresi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27865
6.12.18 23:17

Záleží len na zvyku. Aj Dorota je pekné keď sa naň zvykne. Poznám dievčatko Lilianu volajú ju Lili, poznám psa čo volajú Lili :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
6.12.18 23:48
@Sany80s píše:
Pokud by k ní to jméno nemělo vypadat směšně, tak jemně, drobně a velmi mladě.

Presne.Ja si predstavim treba takovou Kvetu Fialovou nebo Nadu Konvalinkovou,nez ztloustla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76266
6.12.18 23:53

dala bych Liliana, a říkala jí Lily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
7.12.18 08:03

Mě se to jméno líbí moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
7.12.18 08:31

Taky bych dala Lilianu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.18 02:32

Hezke jako kitka. :)

• Citovat
  • Upravit
584
9.12.18 08:33

Jako alternativu navrhuji jméno Luisa. Malé se dá říkat Lui , to je milé jako Lily . Jinak Lilianna se mi líbí, v dospělosti lze zkrátit na Anna, Aňa, znám jednu, oslovuje se Ani..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze