Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Čím vice si o tom jménu s vami píšu tim více se mi začíná líbit😁
@Anonymní píše:
Ahojte, tak jsme se úspěšně probojovali do druhého trimestru a začali jsme se zaobírat jmény. Podle předběžného nástřelu to vypadá spíše na kluka. A manžel přišel se jménem Eduard. Nejdřív jsem ho zavrhla jako příliš zastaralé, ale čím dál víc si ho přeříkávám, docela se mi začíná líbit i v kombinaci s příjmením. Mohli bychom mu říkat Eda, Eddie, Edík, Edouš…Co na něj říkáte? Myslíte, že to není pomsta dítěti? Nebudou se mu smát? Nechci, aby mělo dítě jméno jako stigma. Na druhou stranu není potřeba, aby jich bylo ve třídě 5 se stejným jménem.
Promiňte anonyma, mám tu dost známých a nechci hned poslouchat, co za šílené jméno chceme dát
Mám syna Eduarda, je mu dvacet pryč a kvůli křestnímu jménu se mu teda nikdy nikdo nesmál. Mně osobně se to jméno líbí takhle v plné formě a říkala jsem tak nezdrobněle i miminku. Babičky ho oslovovaly Edoušku. Když začal chodit do školky, tak si víc navykl na Eda, já ho občas oslovuju Eddie. Nesnášel tvar Edík, ale to na něj naposledy zkoušely učitelky ve školce a na prvním stupni.
Ve škole ani někde na táborech se nikdy se jmenovcem nesetkal a se jménem je spokojený.
Je to moc hezke jmeno❤️️ nevidim duvod, proc by se mu nekdo mel posmivat:)
Ahoj, také máme Eduarda říkáme mu Edík, Eda, Edoušek starší brácha, když ho chce naštvat mu říká Edvarde což se nám teda nelíbí. je to moc pěkné jméno, už sme potkali pár Edíků ale přímo v okolí nemáme..mě se líbí moc jmen, partner to má horší ten hodně vybírá ještě je pěkné třeba Richard je opravdu hodně pěkných a zároveň ne tolik běžných jmen, u toho Edy je fajn, že se dá použít jak pro miminko tak i pro dospěláka Líbí se mi, že na rehabilitaci kam od půl roku docházíme, teď má syn čerstvě sedm let, tak mu paní doktorka říká Edoušku je to od ní takové milé
Lucka
Taky nemyslím, že se mu bude někdo smát, proč… Smát se jde každému jménu, každému se líbí něco jiného.. Pokud se Vám líbí, určitě dejte
Hezké jméno! Třeba jako zapomenutý Oldřich…
Ti kluci nebudou pořád maličký…
Máme v práci Dominika( omlouvám se všem, co to jméno dali)
Ale na chlapa mi to nějak nejde…
Zas mně se nelíbí ani v holčičí podobě…