Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Eduard je super jméno. Znám jich několik, všechno fajn kluci. ![]()
@Kiwijeta kdyz tohle je strasne individualni, nejcastejsi davane jmeno je treba jakub a u nas neni ani jeden. Za to tech tobiku tu jsou mraky. Jmena zjistis, jakmile s tim prckem zacnes chodit do kolktivu. Ale k tomuhle prijmeni mi tedy nejlip zni urcite Eduard. To se k sobe hodi. A edik je hezky.
@Kiwijeta píše:
Ahoj všem. Máme potvrzené pohlaví - chlapeček… katastrofa protože je skoro nemožné se s přítelem shodnout. Vybrali jsme jména Tobiáš, Kristián a Eduard. Nechci typické jméno jako Lukáš, Tomáš nebo Matyáš..jaké jsou vaše zkušenosti u těch tří možností? Které se je vám nejsympatičtější? Máme ještě čas jméno vybrat, ale když to vidím teď, tak to bude peklo
Eda ![]()
@Ann-Sylvie píše:
Když je někdo Eda, je to nadávka (rozuměj pako). V okolí máme a nelíbí se. Krirki (Kristián) mi přijde jak jméno pro gaye a Tobiášů je úplně stejně hafo jako Matyášů, Tomášů a Lukášů..Nicméně kdybych musela vybrat z těchto, tak Tobi..
A kde jako? U nás je Eduard, Eda celkem normální jméno.
Mě se Eduard líbí. Edu jako nadávku neznám, znam jako označení pro nešiku Kuba a Matěj.
Kristián se mi vyloženě nelíbí a Tobiášů je opravdu hodně. Takže z těchto jmen by za mě vyhrál Eduard. ![]()
Jako nadavku že jmen znám Pepa, Matěj, Honza, ale Eduarda jsem ještě neslyšela. To se říká kde?
Ž těch jmen co jsi napsala se mi nejvíc líbí Eda, není to žádné hloupé jméno, není jich tolik jako Tobiášů a Matyášů. Kristián se mi nelíbí.
My malého Eduarda máme a je to úžasné jméno. Mezinárodní, bez diakritiky, variabilní, ideální pro miminko (Edík, Eda atd.) i dospělého chlapa. Zdá se mi takové mužné
. Všichni nám ho moc chválí a opravdu jsem se ještě nesetkala s tím, že by to byla nadávka (narozdil od jmen Matěj a Kuba). Doporučuji všemi deseti, podle mě je to takové jméno pro prima kluka
. I k vašemu příjemní zní skvěle. A to že někdo v komentáři napsal, že se tak jmenuje nějaký pes je hloupý argument, já znám psy Báru, Sofii, Nelu…
Taky hlasuji pro Edu. Eduard Weiss mi zní mužně, až vznešeně. Většinu života prožije jako dospělý chlap a na něj se Eduard/Eda hodí. Malému můžete říkat Edík, Edoušek, puberťákovi Eddie.
„Nechci typické jméno“ a hned jako první Tobiáš. Na všechny Tobíky už jsem alergická, to je jak u holčiček Sofie nebo Emička
Kristiánů je taky poměrně dost, spíš jich teď čí dál více přibývá a za chvíli to bude velký trend. Eduard mi přijde fajn. A že se tak jmenují nějací psi, to není problém jména, ale toho, že lidé trapně dávají lidská jména psům. Navíc k příjmení sedí perfektně ![]()
@Ann-Sylvie U nás je zase nadávka Vojta, Rebeka, Matěj, Pepa apod.