Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@LiduNe píše:Jo? Já mám za to, že Eduard vychází z původního anglosaského Edward.
@LiduNe Eduard je take mezinarodni, pochazi z Anglie.
Ale jestli nemá cizí příjmení, bude znít Edward Konopník nebo Zalabák docela směšně.
Jak se mi líbí Eduard, tak Edward naopak vůbec. Zní mi to jinak, tvrději, navíc Eduard je trojslabičný, kdežto Edward dvojslabičný, takže to zase každé spolu s příjmením bude působit odlišně.
@Mgree píše:
Ahoj holky, mate nebo znate nektera chlapecka s timto jmenem? Jsem rozhodnuta ho dat. S timto jmenem neznam nikoho ani v okoli. Ve skolce neni ani jeden a nechci pro kluka jmeno, ktere frci.Jak mu rikate? Nechci mu rikat Edo, tak spis Edy, Ediku?
To jméno bych nedala, nelíbí se mi, pod ním si představím starce nižšího iq. Edik zní stejně hrozně jako Eda…Edie z toho asi nejlepší, ale i tak, nedala bych.
Eduardu znam dost a klidne bych svemu diteti dala, libi se mi. Ale neni pro me uplne top, volila jsem jmena, kde zni R i ve zdrobnele podobe.
Znám jednoho Eduarda, má mezi 55-60 let. Jemu to jméno prostě sluší. Myslím si, že je to hezké jméno pro malého kluka i dospělého chlapa.
Jinak, taky mám dojem, že jde teď celkem do módy, tak abys pak nebyla zklamaná, že jsi chtěla něco unikátního a přitom jich bude v ročníku hromada. ![]()
Nad Edvardem jsem take premyslela, ale do Ceska se vic hodi Eduard. Prijmeni mame neutralni, tak se jmeno hodi dobre.
Tak snad se bude synkovi dobre nosit.
Moje top jmeno byl Erik, jenze mam dceru Eriku, takze nic.
![]()
@klamonožka No sleduju zpravodaj a zatim ani jeden Edik. Ve skolce z 80 deti take ne.
Ani v okoli zadneho nepoznam.
@Mgree píše:
@klamonožka No sleduju zpravodaj a zatim ani jeden Edik. Ve skolce z 80 deti take ne.Ani v okoli zadneho nepoznam.
Jasně, Matyáš ani Honza z toho nebude, já jsem si toho asi jen víc všímala, jak to bylo jméno, nad kterým jsme taky uvažovali - že jsem najednou ty různé malé Edy začala kolem sebe vnímat. Ale není to časté jméno, to ne.
@klamonožka píše:
Jasně, Matyáš ani Honza z toho nebude, já jsem si toho asi jen víc všímala, jak to bylo jméno, nad kterým jsme taky uvažovali - že jsem najednou ty různé malé Edy začala kolem sebe vnímat. Ale není to časté jméno, to ne.
Ja znam mozna vic Edu nez Matyasu ![]()
To byl boom, ale ted mne prijde, ze se prestal tak davat. To spis Tobiasu mam kolem hodne.
Ten Matyas, je casto zamenen za Mikulase, Mateje apod
Jééé, to je naprostá dceřina srdcovka
Všechno doma se jmenuje Eda, i ona sama ![]()
@Marcicek84 píše:
To jméno bych nedala, nelíbí se mi, pod ním si představím starce nižšího iq. Edik zní stejně hrozně jako Eda…Edie z toho asi nejlepší, ale i tak, nedala bych.
Tak přesně to si představuju při jméně Karel ![]()
@Nnaud2 píše:
Eda se jmenuje můj pes
Můj pes byl Barča, to si nevybereš