Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@emouen píše:
Tobiáš je hezké jméno, ale poslední roky je hodně dávané, sama znám nejméně 6 malých Tobíků. Eduarda neznám žádného ani Kristiana (ani dítě ani dospěláka). Z těch tří jmén hlasuji pro Eduarda, moc se mi líbí oslovení Ede, Edíku a v základním tvaru to zní tak správně chlapsky
Já znám jednoho Kristiána a všichni mu říkají Kiki, jako holce Kristyně.
Ahoj holky, mate nebo znate nektera chlapecka s timto jmenem? Jsem rozhodnuta ho dat. S timto jmenem neznam nikoho ani v okoli. Ve skolce neni ani jeden a nechci pro kluka jmeno, ktere frci.
Jak mu rikate? Nechci mu rikat Edo, tak spis Edy, Ediku? ![]()
Znám. Říkají mu Edí, Edíku. Za mě fak nee, ale tobě se líbí.
Znám jednoho dospělého, jednoho asi osmiletého a jednoho dvouletého. Taky jsme toto jméno měli v užším výběru, moc se mi líbí. Malému říkají Edíku, těm větším Edo.
Je super! Krásné, dneska neobvyklé jméno. Jen bych dala Edward, ať to má kluk mezinárodní.
Tak já znám teda malé Edíky minimálně tři, co si teď vzpomenu. Přijde mně, že to začíná být jméno docela časté u dnešních prcků.
@Mgree píše:
Ahoj holky, mate nebo znate nektera chlapecka s timto jmenem? Jsem rozhodnuta ho dat. S timto jmenem neznam nikoho ani v okoli. Ve skolce neni ani jeden a nechci pro kluka jmeno, ktere frci.Jak mu rikate? Nechci mu rikat Edo, tak spis Edy, Ediku?
Znám a říká se mu Eda. Líbí se mi to víc než Sebastian nebo Matyáš.
@Russet No prave, nechtela jsem jmeno, ktere se hodne dava. ![]()
@LiduNe Eduard je take mezinarodni, pochazi z Anglie. ![]()
@Mgree píše:
@Russet No prave, nechtela jsem jmeno, ktere se hodne dava.@LiduNe Eduard je take mezinarodni, pochazi z Anglie.
Já mám to jméno spojené i s jedním člověkem, kterého si vážím, takže patří mezi ta, která by přišla v úvahu, kdyby byl na cestě syn. Což není, to už mám za sebou
Ale je to hezká starost - vymýšlet jméno pro dítě
@Mgree V mem okolí je to jméno oblíbené pro psa, znám Edu jezevčíka, francouzského buldocka, civavu. Kluka žádného, je to hezké jmeno ![]()
Jo? Já mám za to, že Eduard vychází z původního anglosaského Edward.
@Mgree posledni rok dost oblibeny jmeno, taky mam v okoli u deti do 2 let minimalne 3. ![]()
@Mgree píše:
Ahoj holky, mate nebo znate nektera chlapecka s timto jmenem? Jsem rozhodnuta ho dat. S timto jmenem neznam nikoho ani v okoli. Ve skolce neni ani jeden a nechci pro kluka jmeno, ktere frci.Jak mu rikate? Nechci mu rikat Edo, tak spis Edy, Ediku?
Nám v okolí několik. Jeden je trošku citově vyprahlý a prostě má smutné zázemí doma. Což se projevuje na chování. Na něj platí, když mu říkám Edošku. Jak vidím, že začíná nabírat zlobu a je natlakovaný papiňák. Tak to zabere, že se uklidní. Většinou říkám Edý.