Jméno Eduard ano/ne

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65210
1.8.19 07:27
@emouen píše:
Tobiáš je hezké jméno, ale poslední roky je hodně dávané, sama znám nejméně 6 malých Tobíků. Eduarda neznám žádného ani Kristiana (ani dítě ani dospěláka). Z těch tří jmén hlasuji pro Eduarda, moc se mi líbí oslovení Ede, Edíku a v základním tvaru to zní tak správně chlapsky :)

Já znám jednoho Kristiána a všichni mu říkají Kiki, jako holce Kristyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
3.5.23 08:17

Eduard

Ahoj holky, mate nebo znate nektera chlapecka s timto jmenem? Jsem rozhodnuta ho dat. S timto jmenem neznam nikoho ani v okoli. Ve skolce neni ani jeden a nechci pro kluka jmeno, ktere frci.

Jak mu rikate? Nechci mu rikat Edo, tak spis Edy, Ediku? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.5.23 08:21

Znám. Říkají mu Edí, Edíku. Za mě fak nee, ale tobě se líbí.

• Citovat
  • Upravit
6665
3.5.23 08:22

Znám jednoho dospělého, jednoho asi osmiletého a jednoho dvouletého. Taky jsme toto jméno měli v užším výběru, moc se mi líbí. Malému říkají Edíku, těm větším Edo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
3.5.23 08:23

Eduard, Eda, Edík je krásné české jméno. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
3.5.23 08:39

Je super! Krásné, dneska neobvyklé jméno. Jen bych dala Edward, ať to má kluk mezinárodní.

• Citovat
  • Upravit
67541
3.5.23 08:46

Tak já znám teda malé Edíky minimálně tři, co si teď vzpomenu. Přijde mně, že to začíná být jméno docela časté u dnešních prcků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67541
3.5.23 08:47

A říkají jim Edo, Edíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.5.23 09:19
@Mgree píše:
Ahoj holky, mate nebo znate nektera chlapecka s timto jmenem? Jsem rozhodnuta ho dat. S timto jmenem neznam nikoho ani v okoli. Ve skolce neni ani jeden a nechci pro kluka jmeno, ktere frci.Jak mu rikate? Nechci mu rikat Edo, tak spis Edy, Ediku? :mrgreen:

Znám a říká se mu Eda. Líbí se mi to víc než Sebastian nebo Matyáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
3.5.23 09:34

@Russet No prave, nechtela jsem jmeno, ktere se hodne dava. :mrgreen:

@LiduNe Eduard je take mezinarodni, pochazi z Anglie. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.5.23 09:43
@Mgree píše:
@Russet No prave, nechtela jsem jmeno, ktere se hodne dava. :mrgreen:@LiduNe Eduard je take mezinarodni, pochazi z Anglie. :mrgreen:

Já mám to jméno spojené i s jedním člověkem, kterého si vážím, takže patří mezi ta, která by přišla v úvahu, kdyby byl na cestě syn. Což není, to už mám za sebou :mrgreen: Ale je to hezká starost - vymýšlet jméno pro dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15257
3.5.23 09:44

@Mgree V mem okolí je to jméno oblíbené pro psa, znám Edu jezevčíka, francouzského buldocka, civavu. Kluka žádného, je to hezké jmeno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
3.5.23 12:16
@LiduNe Eduard je take mezinarodni, pochazi z Anglie. :mrgreen:

Jo? Já mám za to, že Eduard vychází z původního anglosaského Edward.

• Citovat
  • Upravit
10923
3.5.23 12:37

@Mgree posledni rok dost oblibeny jmeno, taky mam v okoli u deti do 2 let minimalne 3. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.5.23 12:52
@Mgree píše:
Ahoj holky, mate nebo znate nektera chlapecka s timto jmenem? Jsem rozhodnuta ho dat. S timto jmenem neznam nikoho ani v okoli. Ve skolce neni ani jeden a nechci pro kluka jmeno, ktere frci.Jak mu rikate? Nechci mu rikat Edo, tak spis Edy, Ediku? :mrgreen:

Nám v okolí několik. Jeden je trošku citově vyprahlý a prostě má smutné zázemí doma. Což se projevuje na chování. Na něj platí, když mu říkám Edošku. Jak vidím, že začíná nabírat zlobu a je natlakovaný papiňák. Tak to zabere, že se uklidní. Většinou říkám Edý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze