Jméno Eduard ano/ne

Napsat příspěvek
Velikost písma:
pujda
31.7.19 18:35

„Nechci typické jméno“ a hned jako první Tobiáš. Na všechny Tobíky už jsem alergická, to je jak u holčiček Sofie nebo Emička :roll: Kristiánů je taky poměrně dost, spíš jich teď čí dál více přibývá a za chvíli to bude velký trend. Eduard mi přijde fajn. A že se tak jmenují nějací psi, to není problém jména, ale toho, že lidé trapně dávají lidská jména psům. Navíc k příjmení sedí perfektně :palec:

@Ann-Sylvie U nás je zase nadávka Vojta, Rebeka, Matěj, Pepa apod.

• Citovat
  • Upravit
220
31.7.19 18:51

Za me Eduard, krasne jméno!!!Já mám Oldricha :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
31.7.19 18:55

Pěkné příjmení. To mi zní dobře ten Tobiáš a Kristián. Spíš Kristián.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
31.7.19 18:55

Rozhodne Eduard. Ale mám jednoho doma, tak nejsem objektivní :lol: Tobiáš se mi nelíbí vůbec, nemám u chlapů rada ušišlaná jména

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
828
31.7.19 19:04

Tobiáš má hodně lidí, Kristián mi přijde jak pro někoho zženštilého (pardon, kdo má dítko s tímto jménem :oops: ) a Eduard je super. Líbilo se mi natolik, že jsme takové jméno dali kocourkovi :) Byl to Edík. Je neobvyklé a nemá ho každý. Za mě určitě favorit, každopádně ať jste s výběrem spokojení, ať už dopadne jakkoliv :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
31.7.19 19:08

@bublifucekk děkuji, mám strach že nevyberem nikdy žádné 😀 pracujeme na tom už asi 4 měsíce a nic z toho není. Teda vášnivé debaty bez zdárného konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
31.7.19 19:20

Eduard je krasny jmeno, jmenoval se tak muj deda a nyni sestrenice ma syna Eduarda a rikame mu Ediku, Edicku :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15247
31.7.19 19:44

Mě se líbí všechny tři jména, Tobiašů zas takové davy nejsou, je fakt, že je to jméno trošku zvířecí, Kristiana má kamarádka a je to krásné jméno, malému se říká jen Kristianku nebo Kristiáne, Krisi, žádné hloupé zkratky.. No a Eduard je super jméno, mě zní docela mužně a nevšedně. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7067
31.7.19 19:46

My taky máme Edu a je to skvělé, my jméno tajili a když se malý narodil, tak jsme je asi trochu víc překvapili, ale teď se to všem líbí a všichni si zvykli. Ale máme tvar Edvard, Eduard zněl blbě s příjmením.
Malému se da říkat všelijak a tvar Eda je jednoduchý pro něho na otázku jak se jmenuje i pro ostatní děti. A zatím jsem potkala Edu jen jednoho a sousedi mají taky psa Edu a je mi to fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
31.7.19 20:03

Nelibi se mi z tech 3 ani jedno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
31.7.19 20:07
@Kocourhrzal píše:
Za me Eduard, krasne jméno!!!Já mám Oldricha :mavam:

obě jsou to krásná, nadčasová a noblesní jména :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
31.7.19 20:29

Eduard je skvělé jméno! Jděte do toho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
31.7.19 20:55

A co třeba Marián? :) Tobiáš za mě ne :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emouen
31.7.19 20:56

Tobiáš je hezké jméno, ale poslední roky je hodně dávané, sama znám nejméně 6 malých Tobíků. Eduarda neznám žádného ani Kristiana (ani dítě ani dospěláka). Z těch tří jmén hlasuji pro Eduarda, moc se mi líbí oslovení Ede, Edíku a v základním tvaru to zní tak správně chlapsky :)

• Citovat
  • Upravit
828
31.7.19 23:11

@Kiwijeta hlavně se toho nebojte, my máme Jáchyma a Hynka :D a třetí kluk kdyby někdy náhodou byl bude buď Prokop nebo Přemek..takže..koukejte na to co se líbí vám a nikde to neříkejte..okolí vám to zhnusí, ať to bude jakékoliv jméno. hodně štěstí ve výběru :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze