Jméno Éós

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6770
31.8.14 15:08

Tak snad bude mít holčička i odpovídající příjmení, nejlépe cizí, např. Éós Morgan, protože třeba Éós Kropáčková či Nováková by byla fakt chůdě. A celý život vysvětlovat, co to znamená:D Mně by odradila už jen ta obhajoba v příbuzenstvu. Jinak jméno jako takové se mi líbí. Ale holt nežuju v Řecku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
31.8.14 15:09
@Busy Bee píše:
Taky je vám tý holčičky líto?

Ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
31.8.14 15:10
@Marjorie_Simpson píše:
Ahoj, nevíte jestli by na matrice povolili jméno Éós? Jmenovala se tak řecká bohyně ranních červánků a úsvitu.
Velmi by mně to zajímalo, už kvůli tomu že jsou povoleny jména dalších bohyň - Aurora, Zora, Danica, Artemis, Diana, Athena, Brigid,…

a jak se takovým jménem oslovuje? :think: Éósko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.14 15:11

Díky, ženy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
31.8.14 15:14
@Busy Bee píše:
Taky je vám tý holčičky líto?

Ani ne. Pokud to bude silná osobnost, tak to jméno unese. Pobíhá tu spousta dětí s fakt podivnejma jménama. Spíš mi to přijde tak, že rodiče teď svoje potomky vymezují od ostatních exotickejma jménama. Jenže ne každá osobnost to unese… Nějaká zakřiknutá introvertní Eos Nováková by se třeba daleko radči jmenovala Ivanka a zapadla. Jenže to ted nelze vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
31.8.14 15:17

Být to krátce, tak budiž, ale dlouze mi to přijde opravdu divný. Bohužel, jako první si vzpomenu na mýho Eoska - auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
31.8.14 15:21

@jája428 Jojo, např. Liliana Kiliánová :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
31.8.14 15:21

@Busy Bee @Kofolová Ona ale neexistuje, vy jste si ji domyslely. Takže můžete žít dál. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
31.8.14 15:25

@Litta podle tohohle se u nás tak nikdo nejmenuje. Na těch stránkách to spíš bude vysvětlení tvaru jména a kde se tento tvar používá (něco jako že první pád Zeus, 2.p. bez Dia)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
31.8.14 15:25

Já jsem pro exotiš jména, ale i tak šílená např. Esmeralda Červeňáková zní trochu jako jméno. ÉÓS je jak nějaká zkratka dodavatele energií nebo správního úřadu, jen asociace, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
31.8.14 15:27

A nebo foťák Canon EOS 500 D… měli jsme ho doma :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
31.8.14 15:30
@Akras2 píše:
@Litta podle tohohle se u nás tak nikdo nejmenuje. Na těch stránkách to spíš bude vysvětlení tvaru jména a kde se tento tvar používá (něco jako že první pád Zeus, 2.p. bez Dia)

Takže chceš říct, že v tomto tvaru se používá v ČR? :mrgreen: Mně to také nedává smysl, o tom vyhledávání vím. Pro porovnání jsem v tamtom zadala jiná a zobrazila se pak třeba jen Itálie, takže v tomto chyba nebude. Leda že by to někdo naklikal špatně. No zvláštní a pobavilo mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
31.8.14 15:32
@Marjorie_Simpson píše:
Díky, ženy ;)

To ty jsi tu odbornice na jména, tak co se ptáš? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
31.8.14 15:32

@Agnesita není to eon? ten dodvatel energie? a čirou náhodou to bylo to první, c o se mi vybavilo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
31.8.14 15:36
@Krrysa píše:
@Agnesita není to eon? ten dodvatel energie? a čirou náhodou to bylo to první, c o se mi vybavilo :D

Jasně, ten mi naskočil jako první, ale celkově je to jméno asi krásný významem, ale pro mě jako Češku divně zvuko_nemalebný. Fakt jak zkratka čehokoli nezajímavýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze