Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pri jmene Eós se mi hned vybaví blazámy na rty Eos, takze chudak dite
.
@Krrysa Anýskův tatínek je maďar, a když jsme se rozhodli, že bude mít junior jeho přijmení, hledali jsme jméno, které by nebylo české,… nakonec jsme narazili na Skotské s významem jedinečný a bylo rozhodnuto!:-)
Eoska mě trošku zní jak kiosek
jen aby chudák spíš timhle jménem netrpěla, je to až moc vyjímečné
, to říct tchýni tak to by jí kleplo, těžko vydýchávala u nejstaršího jméno Viktor a u malý Valerii, je u prostředního byla spokojená ![]()
@Ell-Chmell je pravda, že nečeské příjmení docela otevře možnosti…
@Kofolová píše:
Chudak dite
Proč hned chudák? Za pár let to jméno bude tuctové (což nebude, to jen příklad) a taková Tereza bude exot ![]()
@Ell-Chmell píše:
@Krrysa Anýskův tatínek je maďar, a když jsme se rozhodli, že bude mít junior jeho přijmení, hledali jsme jméno, které by nebylo české,… nakonec jsme narazili na Skotské s významem jedinečný a bylo rozhodnuto!:-)
Váš syn se jmenuje Ciarán?
@Krrysa Další naše priorita byla aby jméno nekomolili ve světě, kdyby chtěl jednou cestovat:-) Zahraniční jména jsou fajn, ale musí mít i odpovídající přij
mení:-)
@Ell-Chmell teď to nemyslím ve zlém, a le angus je plemeno masnýho dobytka, jen mě zajímá, jestli to má něco společnýho…
@Marjorie_Simpson píše:
Proč hned chudák? Za pár let to jméno bude tuctové (což nebude, to jen příklad) a taková Tereza bude exot
Nepochybne tuctove. Najdem aspon pet zen na celem emininu ktere by ho daly bez legrace tak sezeru podlahovy hadr.
@Ell-Chmell píše:
@Marjorie_SimpsonNe, Angus:-) Význam: jedinečný
Mam rada AC/DC
@Krrysa No Angusský skot (bejci) se pěstuje převážně na skotských pláních a Angus je jméno Skotské, tak to možná někde nějaký podtext má:-)
@Ell-Chmell to je právě to první, co si vybavím, máme je doma, ale to asi nebude mít většina lidí, taklže v pohodě… kolikrát závidím lidem cizí příjemní, protože škála jmen k němu se hodících je daleko větší a dítě pak neí za exota
a já jsem prostě v tomto konzervativní, a le třeba hilary nováková mi přijde trochu blbý, no ![]()
@Krrysa Jo, většina lidí doma bejky nemá:D Máte pravdu v tom, že k českému příjmení je prostě blbé extra cizí jméno… Kdyby byl malý Novák, nikdy není Angus:D