Jméno Erika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23298
21.1.16 16:00
@Šarlota4 píše:
Prijde mi cikanske - bez urazky. Zdrobneliny jako Erinka, Eri mi prijdou hezke

jsem stejneho nazoru. Segra taky chtela Eriku a prvni co mne napadlo, kdyz mi to rekla, byla cikanska Erzika, tak si to nakonec rozmyslela. Nemuzu rict, ze to neni pekne jmeno, ale mne to proste asociouje tohle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.16 16:03

Ano znám jich několik z práce (dělám u dětí ) doufám že se nikoho nedotknu, ale pokaždé jsem se s Erikou setkala jako s dívkou romského původu! Rukama mi jich prošlo asi 7. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.16 16:08

Neznám žádnou Eriku. Setkala jsem se kdysi jen s Erikem. Jméno se mi líbí. Těch všelijakých Natálek, Nikolek, Nelinek, Terezek, Elišek…už je prostě moc. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
21.1.16 16:36

Mám vnučku Eriku. Nikdy jsme její jméno nijak nezkracovali, napřed to byla Erička a teď ji říkáme Eriko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
21.1.16 17:15

Erika fakt není romské jméno :D

Je germánské…

Hele: https://www.youtube.com/watch?… Erika marš!

Německá armáda si asi nebude prozpěvovat o Eržice, ne :)? Ať za první války, za druhý nebo současný Bundeswehr :)

Pořád vám příjde romské :D?

Já jednu Eriku znám a to jméno ji sedne. (Páč to je nádherná „árijská“ modrooká blondýnka! )

Osobně mi jméno Erika příjde děsně sexy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
21.1.16 17:39

Tak to jsem nevěděla, naše Erika je tedy vyloženě arijský typ, vysoká modrooká blondýna. Hitler by z ní měl asi radost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
21.1.16 17:43

@IdealMan Erika je severske, skandinavske jmeno ne? :think: a Eržika pochazi z Maďarska…a kde je v Evrope nejvice Romu? myslim, ze Madarsko se radi k jednim z techto zemi…A jak tady psala i spousta holek, Erikam se casto rika Erziko :nevim: Ale jak rikam, jmeno je to pekne, nicmene diteti bych ho nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.16 19:13
@IdealMan píše:
Erika fakt není romské jméno :D

Je germánské…

Hele: https://www.youtube.com/watch?… Erika marš!

Německá armáda si asi nebude prozpěvovat o Eržice, ne :)? Ať za první války, za druhý nebo současný Bundeswehr :)

Pořád vám příjde romské :D?

Já jednu Eriku znám a to jméno ji sedne. (Páč to je nádherná „árijská“ modrooká blondýnka! )

Osobně mi jméno Erika příjde děsně sexy…

Neříkám že je to vysloveně romské jméno, jen bych řekla, že je nejspíš u Romů hodně oblíbené. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1204
21.1.16 20:04

Tak já jsem Erika a se jménem jsem v celku spokojená. Ve škole mi říkali Eržo, Erži, Eri, když jsem byla malá, tak jsem byla Erísek a Erička a teď prostě Erča, nebo Eri. Naši chtěli Verču a pak to zkrátili na Erču. Žádnou jinou neznám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
21.1.16 20:14

Anezd, super! Tak to má být :)

Marfta: no, však tyhle severské národy se počítají mezi germánské :)
Maďaři nemají se severskými národy nic společného :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
21.1.16 20:27

@IdealMan no to ne, ale Erzika jo ;) ja ti rozumim, jak to myslis. Ale spis se tady bavime o asociaci - Erika-Erzika-romka…jestli rozumis. Tak jak nekdo neda jmeno, protoze s tim jmenem ma spojeneho cloveka blba, tak nekdo neda Eriku protoze pripomina romske jmeno. A je jedno jakeho je jmeno puvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
21.1.16 20:31

Kamarádka mojí mámy je Erika, takže já mám tohle jméno spojené s ní. Ale vlastně se mi to i docela líbí. Žádná malá holčička v našem okolí se tak nejmenuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
22.1.16 14:06

Znala jsem dvě, jejich spokojenost se jménem nevím, ale mně se moc líbí. Mám slabost pro tvrdá dívčí jména, klidně bych ho dala i k tvrdému příjmení, pokud není r hned na začátku. A klidně bych jí říkala normálně Eriko, zní to v základním tvaru moc hezky. Mužská varianta Erik se mi ale nelíbí vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Republic
22.1.16 14:10

Zadnou Eriku neznam, ale jmeno se mi libi, klidne bych ho dala sve dceri, tvrde mi vubec neprijde, naopak. ;)

• Citovat
  • Upravit
959
22.1.16 17:09

Neznám, ale líbí se mi… Záleží na přijímení - pokud je měkčí - bez R apod., tak bych klidně dala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze