Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Šarlota4 píše:
Prijde mi cikanske - bez urazky. Zdrobneliny jako Erinka, Eri mi prijdou hezke
jsem stejneho nazoru. Segra taky chtela Eriku a prvni co mne napadlo, kdyz mi to rekla, byla cikanska Erzika, tak si to nakonec rozmyslela. Nemuzu rict, ze to neni pekne jmeno, ale mne to proste asociouje tohle ![]()
Ano znám jich několik z práce (dělám u dětí ) doufám že se nikoho nedotknu, ale pokaždé jsem se s Erikou setkala jako s dívkou romského původu! Rukama mi jich prošlo asi 7. ![]()
Neznám žádnou Eriku. Setkala jsem se kdysi jen s Erikem. Jméno se mi líbí. Těch všelijakých Natálek, Nikolek, Nelinek, Terezek, Elišek…už je prostě moc. ![]()
Mám vnučku Eriku. Nikdy jsme její jméno nijak nezkracovali, napřed to byla Erička a teď ji říkáme Eriko.
Erika fakt není romské jméno ![]()
Je germánské…
Hele: https://www.youtube.com/watch?… Erika marš!
Německá armáda si asi nebude prozpěvovat o Eržice, ne
? Ať za první války, za druhý nebo současný Bundeswehr ![]()
Pořád vám příjde romské
?
Já jednu Eriku znám a to jméno ji sedne. (Páč to je nádherná „árijská“ modrooká blondýnka! )
Osobně mi jméno Erika příjde děsně sexy…
Tak to jsem nevěděla, naše Erika je tedy vyloženě arijský typ, vysoká modrooká blondýna. Hitler by z ní měl asi radost ![]()
@IdealMan Erika je severske, skandinavske jmeno ne?
a Eržika pochazi z Maďarska…a kde je v Evrope nejvice Romu? myslim, ze Madarsko se radi k jednim z techto zemi…A jak tady psala i spousta holek, Erikam se casto rika Erziko
Ale jak rikam, jmeno je to pekne, nicmene diteti bych ho nedala.
@IdealMan píše:
Erika fakt není romské jméno![]()
Je germánské…
Hele: https://www.youtube.com/watch?… Erika marš!
Německá armáda si asi nebude prozpěvovat o Eržice, ne
? Ať za první války, za druhý nebo současný Bundeswehr
Pořád vám příjde romské
?
Já jednu Eriku znám a to jméno ji sedne. (Páč to je nádherná „árijská“ modrooká blondýnka! )
Osobně mi jméno Erika příjde děsně sexy…
Neříkám že je to vysloveně romské jméno, jen bych řekla, že je nejspíš u Romů hodně oblíbené. ![]()
Tak já jsem Erika a se jménem jsem v celku spokojená. Ve škole mi říkali Eržo, Erži, Eri, když jsem byla malá, tak jsem byla Erísek a Erička a teď prostě Erča, nebo Eri. Naši chtěli Verču a pak to zkrátili na Erču. Žádnou jinou neznám ![]()
Anezd, super! Tak to má být ![]()
Marfta: no, však tyhle severské národy se počítají mezi germánské ![]()
Maďaři nemají se severskými národy nic společného ![]()
@IdealMan no to ne, ale Erzika jo
ja ti rozumim, jak to myslis. Ale spis se tady bavime o asociaci - Erika-Erzika-romka…jestli rozumis. Tak jak nekdo neda jmeno, protoze s tim jmenem ma spojeneho cloveka blba, tak nekdo neda Eriku protoze pripomina romske jmeno. A je jedno jakeho je jmeno puvodu.
Kamarádka mojí mámy je Erika, takže já mám tohle jméno spojené s ní. Ale vlastně se mi to i docela líbí. Žádná malá holčička v našem okolí se tak nejmenuje.
Znala jsem dvě, jejich spokojenost se jménem nevím, ale mně se moc líbí. Mám slabost pro tvrdá dívčí jména, klidně bych ho dala i k tvrdému příjmení, pokud není r hned na začátku. A klidně bych jí říkala normálně Eriko, zní to v základním tvaru moc hezky. Mužská varianta Erik se mi ale nelíbí vůbec.
Zadnou Eriku neznam, ale jmeno se mi libi, klidne bych ho dala sve dceri, tvrde mi vubec neprijde, naopak. ![]()
Neznám, ale líbí se mi… Záleží na přijímení - pokud je měkčí - bez R apod., tak bych klidně dala…