Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Líbí se mi Markéta Jandová. To je moc pěkné
. Potom třeba Pavlína, Zuzana, Barbora, Kateřina, Marie, Alena, Helena.
Nejsem sice zastáncem těchto zdrobnělých jmen, ale sedělo by i Šárka Jandová.
Jana Jandová zní tedy dost divně, to je jako Pavla Pavlová
, jinak ta ostatní k tomu příjmení OK.
A jak byste říkali Dianě? Martu ne
. Ta Pavlínka se mi líbí. Jinak také jsem přemýšlena nad Alenkou nebo Helenkou. Něco opravdu takové tradičního, syn by byl František nebo Ivan. Ale máme potvrzeno, že to bude holčička ![]()
Pavlinka je moc pekny, Diane bych rikala Dio, Dianko, „jano“, „janko“, Diusko.
U nas Diana neprosla u chlapa
Příspěvek upraven 21.01.16 v 13:06
První mě napadla Helena Jandová. Krásně to vypadá a splňuje to i ty další podmínky (tradiční jméno, nejsou jich mraky a přitom to zas nějak nevybočuje, nikdo se nad tím nepozastaví, pokud, tak spíš pozitivně-aspoň co mám zkušenost).
Holky moc díky za rady. Klidně ještě nějaké přihoďte. Zatím máme ve výběru tedy: Hana, Helena, Pavlína, Markéta, Anna. Ostatní jsme z různých důvodů vyřadili. ![]()
Zora?
Jinak co se zbavit -ová a místo Helena Jandová dceři usnadnit život a udělt z ní Helen Janda? Je to mezinárodní forma.
Ahoj,
jaké se vám líbí jména k tomuto příjmení? Já chtěla Rozárku (Rozálie), ale jsme dost konzervativní rodina (hlavně ze strany manžela), tak mi to neprošlo. Sice se jedná o české jméno, ale zní netradičně. Manžel si přeje něco opravdu klasického - Anna, Jana, Martina, Markéta,… A mně to nevadí. Také se mi ta jména líbí, jenom zatím jsem nenašla takové, které by mi opravdu přirostlo k srdci.