Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Znám, je jí 40, moc hezké jméno. Malou neznám, ale byla by originální. Zdrobňovala bych to asi na Erinka, Eri.
Je to podobné jako Edita, tu má kamarádka a sedí to i miminku.
@Anonymní píše:
Holky,máte některá toto jméno? Případně znáte nějakou Eriku? Jsou nositelky se jménem spokojené? Co na něj říkáte?
znám asi 10 letou Eriku, asi spokojená je. Maminka je lehce švihlá, protože má tedy dceru Eriku a syna Erika.
Mě se to jméno nelíbí, absolutně pokaždý si vybavím ksicht spolužačky ze střední…neměla jsem tu holku ráda. Nicméně i kdybych jí neznala, tak se mi to jméno prostě nelíbí, ale dejte si to, cose líbí vám ![]()
Znám tříletou Eriku. Říká se jí Eri, Erinko, Eričko. To jméno je výrazné, netradiční. líbí se mi.
Akorát je třeba, aby brzo zvládla „r“
A asi bych nedávala k příjmení, které má v sobě „r“, drnčelo by to.
Znam jednu. Okolo 35
A jestli spokojena to netusim ![]()
Mne se to nelibi
Prijde mi to moc tvrde…
Pokud mohu za muže - jednu Eriku znám a je to čur baba. Se jménem problém nemá, ani v dětství neměla, naopak se jí líbí, že skoro kdekoliv její jméno nebo odvozeninu mají.
Pokud nemáte v příjmení r, ř, tak fajn jméno.
@Anonymní píše:
Holky,máte některá toto jméno? Případně znáte nějakou Eriku? Jsou nositelky se jménem spokojené? Co na něj říkáte?
Znám - ale tedy není z blízkého okolí, z práce. Byla milá a taková veselá - líbilo se mi to. Výhoda je, že se to hodí k téměř každému příjmení a zároveň to není běžné jméno. Tedy líbí se mi ![]()
Eriku znám jednu, nevím jestli je se jménem spokojená, ale říkali jsme jí ve škole Eržo, takže za mě nic moc mě se nelíbí :/
@Anonymní píše:
V naší bývalé advokátní kanceláři je Erika advokátka, nikdo jí nesnášel a i její jméno znělo mezi námi ostatními tvrdě ![]()
Eriku jsme měli v práci a říkali ji Eržika
Sestřenice ma roční Eriku, sama je Eva a v rodině ji to jméno dost zkritizovali. Ze je to hrozne tvrdý jméno atd.
Erika- vřes. Potud vceku hezké. Ale strašně moc záleží na přímení. Měla jsem spolužečku Eriku, příjmení taknějak Šťovíčková, a byl to fakt děs. Ale teď mám kolegyni, Eriku (taknějak) Langer, a parádní.
Znám, nelíbí se mi, nedovedu si představit, jak bych jí říkala - Eričko?
Nevím proč, jméno Erika mám spojené s představou holubů v nose (omlouvám se, zda jsem se nějaké Eriky dotkla).
Znám jednu, chodila se mnou do první třídy, všechny holčičky jí záviděly vlasy až na zadek
, tak to jen taková vzpomínka, co mám z dětství
od té doby jsem žádnou Eriku nepotkala. Mě se to vlastně i líbí, rozhodně bych to dala jen k hodně měkkému příjmení, ale jinak to zní i vypadá hezky (na rozdíl od mužské varianty Erik, pod tím si představím takovýho sádelnatýho chlapečka co trápí zvířátka, nevím proč
)
říkala bych jí Erinko, Eri, Riki.
Holky,
máte některá toto jméno? Případně znáte nějakou Eriku? Jsou nositelky se jménem spokojené? Co na něj říkáte?