Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@lleennttiillkkaa píše:
@Idril tak ono jméno je to krásný o tom žádná, ale není český, je to germánskýho původu. Nicméně na reakce okolí kašli a vyberte to co se líbí vám. Lepší než Jesica, Jasmína, miliontá Sofinka, Sophinka, miliontá Nela, Nella, Nelly a podobně
Však pisu v úvodním příspěveku, že vím že jméno pochází z němčiny, ale které dnes používáné, je čiště české ![]()
Líbi a moc. Vzdálení příbuzní mají Hedviku, říkají jí Hedvičko, Hedo, Hedunko.
Jménem se nikdy nezavděčíš všem.
Hedvika tak jak je, se mi libi moc, ale bohuzel mam osobne problem s Hedou a hlavne Hedus, Ruzickova v lese tanci mezi stromy, at ziji Homolkovi ![]()
Kazdopadne, je to Vase dite a jediny, kdo to muze pozdeji komentovat, je zase jen Vase dite ![]()
Vyprdni se na okoli… mne to hodnoceni taky strasne stvalo, co je komu po tom fakt
Jedna z prvnich veci, ktery kazdy resi je pohlavi a pak hned vyzvidaji jmeno - ok, beru, jedna ze zakladnich lidskych vlastnosti je zvedavost, ale nevim, proc pak maji lidi potrebu pridat k tomu svuj nazor a nestaci jim, ze to z cloveka vytahli!
Jsem si rikala, ze u druhyho nerekneme ani bu a stejne jsme to nevydrzeli, tak ted zase posloucham „jak je to tvrdy, dlouhy jmeno“ a ja nevim co ![]()
@Idril České jméno… No, ryze českých jmen zrovna moc není, to by si člověk asi nevybral.
Já cizí jména na českých dětech nemám moc ráda, držím se zásady kalendáře, tedy co je v českém kalendáři, to beru jako vhodné jméno, ať už má původ jakýkoliv.
Navíc Hedvika mi přijde jako opravdu hezké, neokoukané jméno. Spojím si to s kamarádky fenkou a se sovou z Pottera, Homolkovi jsem nikdy neviděla, tak to netuším. Ale to spojení je takové nerušivé nenásilné.
A s původem si fakt hlavu nelámej, my dali dceři řecké jméno (Alexandra) a dost lidí nám předhazuje Rusko ![]()
@Idril se mnou chodila Hedvika do třídy - pěkné jméno, neobvyklé. Klidně bych dala ![]()
Já nevím mno. Když slyším jméno Hedvika tak si představím sovu z Harryho Pottera ![]()
Ja si pod Hedvikou predstavim hodnou malou starenku, byla to moje prateta
. Sestra meho pradedecka, teta Hedvicka ![]()
Mně se to teda vůbec nelíbí-Heda, Heduš, vždy si vzpomenu na Růžičkovou Helenu, kterou jsem jako herečku měla ráda, ale to jméno Hedvika mi nesedí, to už bych radši dakla Helenu.
Mně se Hedvika líbí, je to pěkné, důstojné jméno. Znám dvě a obě jsou prima a jméno je zdobí. Toho zdrobnění bych se taky bála, nejen kvůli Homolkové, ale obecně se to jméno špatně zdrobňuje. Myslím si ale, že pokud vymyslíte nějaký tvar, který budete používat, tak si to okolí zažije, zvykne si a „Heduš“ se tak klidně vyhnete.