Jméno Hedvika

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4515
8.5.14 12:52

Edit teď mi došlo, že kamarádky kámoška je Hedvika, ale říká se ji jen Heduš, Hedviku nesnáší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
8.5.14 12:54
@elanaa píše:
Jo tak :) Nejsi z Moravy? Třeba na to jen nejsi zvyklá, tam se oslovuje spíš Dany a Jity :D…tak Tvá malá bude Hedi :mrgreen:

Sem a přesně tak tu ty zminěné oslovujeme :D to mě nenapadlo, že je to taký rozdíl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
8.5.14 12:54

Mě se jméno moc líbí..sama jsem pro dceru vybrala jméno Gréta, které vzbuzuje podobné reakce..neřešila bych to..je to vaše věc :)Dejte ji jméno jaké se líbí Vám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
8.5.14 12:59

Já z Moravy jsem a Heduš ani Jituš by mě v životě nenapadlo :o Jitce říkáme Jiti, Jitko, Jíťo. Říkala bych asi Hedvi. Líbí se mi to, taky jsem si hned vzpomněla na sovičku :-) Seriál První republika neznám, ale jestli to tam je, tak se asi teď bude tohle jméno objevovat častěji. Každopádně mi přijde úplně normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
8.5.14 13:00

@forstella Jé, to je hezké!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4455
8.5.14 13:00

Je to krásné jméno. Znám Hedviku a říkáme jí Heďa. Jinak to komolení jmen nesnáším, mám ráda, když se říká tak, jak je člověk pojmenovaný. Mám pocit, že je to hodně česká specialita. Ale ona je tak zvyklá od malička…
Zásada číslo 1. nikomu neříkej jméno dítěte předem. Ano, i my to udělali a nakonec mi okolí to jméno tak znechutilo, že jsme dali jiné :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27258
8.5.14 13:04

@Idril tak ono jméno je to krásný o tom žádná, ale není český, je to germánskýho původu. Nicméně na reakce okolí kašli a vyberte to co se líbí vám. Lepší než Jesica, Jasmína, miliontá Sofinka, Sophinka, miliontá Nela, Nella, Nelly a podobně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2413
8.5.14 13:05

@Idril moje mama je Hedvika. Kamoska (Kazi) ma sestru Hedviku. To jmeno mam rada :-) na hristi je to sama Sofinka, Heda je hezci a rozhodne cesky jmeno.

Příspěvek upraven 08.05.14 v 13:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
8.5.14 13:06

Mně se to jméno líbí, ale moje babička je Hedvika a nesnáší to jméno. Ani k svátku jí nesmí nikdo přát, jak se jí to nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4455
8.5.14 13:07
@Idril píše:
No uprimně doufám, že oslovení Heduš se ji vyhne.

Hodně záleží, jak se k tomu postavíte. Známí dceři dali jméno Kateřina a řekli, že ji tak chtějí i říkat, teda žádné Káťo, Kačenko, Katko… A opravdu jí říkáme Kateřino, Kateřinko a moc se mi to líbí. Jasné, že třeba ve škole se to změní, ale blízcí jí tak budou říkat pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
8.5.14 13:09
@elanaa píše:
To Ti vadí kvůli těm Homolkovým? protože jinak je to prostě česká forma oslovení (jako Jituš, Maruš, Danuš).

A mě právě tato forma přijde děsná, taková vidlácká. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
8.5.14 13:10

Osobně znám jen jednu Hedviku, říká se jí Heduš nebo Hedo. Jinak to jméno je pro moje uši moc tvrdé a působí na mě cize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
8.5.14 13:15

Mě osobně přijde spíš německý nevím, každopádně mi mi nijak nevadí, heduš je hezký.. a stokrát lepší, než tisícá nelinka nebo natálka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
8.5.14 13:17

@Idril @Yustýna no vidíte a já se s tou variantou Jity, Dany, Peti…setkala až na škole v Brně, nikdy dřív jsem to neslyšela, tady jsou prostě Jituš, Maruš a Heduš, no :D

takže zvyk, nic jinýho…a to se poddá :D, resp. na rodné Moravě bude Hedi a pokud jí časem život zavěje do Čech, tak už Ti to bude jedno, jak na ní volají kamarádi nebo partneři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
8.5.14 13:20
@lleennttiillkkaa píše:
@Idril tak ono jméno je to krásný o tom žádná, ale není český, je to germánskýho původu. Nicméně na reakce okolí kašli a vyberte to co se líbí vám. Lepší než Jesica, Jasmína, miliontá Sofinka, Sophinka, miliontá Nela, Nella, Nelly a podobně

Však pisu v úvodním příspěveku, že vím že jméno pochází z němčiny, ale které dnes používáné, je čiště české ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze