Jméno Hedvika

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
38135
8.5.14 12:32

Mne se libi a cizi mi neprijde
sice s nim mam spojenou sovu z Harryho Pottera, ale ta byla taky hezka :D a nemusi se ji rikat Hedus, ale treba Hedi, to je v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
8.5.14 12:33

Krasne jmeno. Mam znamou, co se jmenuje Hedvika. Navrhovala jsem toto jmeno pro nasi dceru, kterou cekame, ale manzel nesouhlasil. Takze my prozatim hledame dal…

Příspěvek upraven 08.05.14 v 15:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
912
8.5.14 12:34

@Idril mrkni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
8.5.14 12:35

Nevím, mně přijde český :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
8.5.14 12:36

Mě nikdy nenapadlo, že není české. Jmenuje se tak švagrová a dala stejné jméno i své dceři. Takže úplně neobvyklé určitě není. :-)
Nicméně upřímně - já bych za takové jméno rodiče proklínala (když to přeženu). Je to vážně hrozné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
8.5.14 12:37

@Idril mě ta Heduš nějak nevadí, nebýt tlusté mladé Homolkové :D, tak by mě na ní nic podivuhodného nepřišlo. Ta Heda nevím proč mi nějak dere uši, připomíná mi to spíš obchodní značku něčeho (třeba prášku na praní :) ), ale prostě v tom základu mi dát jméno Hedvika přijde úplně super, neokoukaný, je to jméno, které se nikdy nevyskytovalo davově a přitom ho prověřil čas :* a taková mě se líbí nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
8.5.14 12:37
@Jana206 píše:
Mě osobně se to jméno nelíbí, ale pokud ho někdo z nějakého důvodu dítěti dá, nic proto němu nemám..Kdyby tak teď někdo pojmenoval svoji dceru, tak si řeknu, že se inspiroval seriálem První republika, ani bych se nedivila, kdyby díky němu ožilo..Kdyby ji tak někdo pojmenoval až za rok, tak si na to asi ani nevzpomenu..Ale jinak je to věc Tvoje a manžela, pokud se vám to jméno líbí a pěkně zní i s příjmením, proč ne :kytka:

Tak ten seriál neznám. Teda vím, že je, ale díky absenci televize, je to tak všechno co vim.

@Cmochy píše:
@Idril
Nepřijde mi cizí, považuji ho za české :think: :nevim:

Nicméně oslovení HEDUŠ by mě celý život doooost s.ralo :roll: :roll: :roll:

Kamarádka má takovou přezdívku. Jmenuje se úplně jinak, ale přezdívku má Heduš :nevim: Působí to komicky, když se jí tak řiká je to ale milé. Ale to právě proto, že se tak ve skutečnosti nejmenuje… :nevim: Kdyby skutečně byla vlatsníkem toho jména tak to takovej hit teda nebude :nevim:

No uprimně doufám, že oslovení Heduš se ji vyhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
8.5.14 12:42

Jméno mi přijde české, ale moc se mi nelíbí. Pod Heduš si představím Růžičkovou z Homolkových ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies
8.5.14 12:43

No česky to zní, ale je to hrozně tvrdé… Ale když se vám líbí, neřeš, co řeší okolí… My máte také ‚neobvyklé‘ jméno, které před narozením půlka hatila a půlka ‚schvalovala‘ a dnes?! Dnes jsou všichni nadšení a setkáváme se pouze s kladným hodnocením…

• Citovat
  • Upravit
27278
@Idril píše:

Upřímně? Nevyhne… :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
To Ti vadí kvůli těm Homolkovým? protože jinak je to prostě česká forma oslovení (jako Jituš, Maruš, Danuš).
@Idril píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
8.5.14 12:49
@jane-e píše:
Mne se libi a cizi mi neprijde
sice s nim mam spojenou sovu z Harryho Pottera, ale ta byla taky hezka :D a nemusi se ji rikat Hedus, ale treba Hedi, to je v pohode

Sem čekala, kdy to někdo zmini. Taky už me napadlo, že ji budu říkat sovičko :lol:
@kaluta díky :palec: no vidím, že česká verze je ještě oka.

@elanaa píše:
To Ti vadí kvůli těm Homolkovým? protože jinak je to prostě česká forma oslovení (jako Jituš, Maruš, Danuš).

Zo ani ne jen se mi to nelibi stejne jako Danuš či Jituš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
8.5.14 12:51

Hedvika je pěkné jméno, ale nikoho takového neznám. Každopádně první co mě napadne, tak sova od Harryho Pottera, takže já bych ho nedala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
8.5.14 12:51
Jo tak :) Nejsi z Moravy? Třeba na to jen nejsi zvyklá, tam se oslovuje spíš Dany a Jity :D…tak Tvá malá bude Hedi :mrgreen:
@Idril píše:
Zo ani ne jen se mi to nelibi stejne jako Danuš či Jituš ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
8.5.14 12:52

Jinak moc diky všem za názory i ty negativní. Však je jasný, že všem se to jméno prostě líbit nebude.
Ale hlavně ty klqdne mě nějak vnitřně uklidnili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze