Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Lomikára Vždyť není potřeba každé jméno zdrobňovat na tisíce způsobů, co s tím lidi furt máte ![]()
My máme taky Hedviku!! Než se narodila, tak se nás někteří kamarádi opatrně ptali „to je ale jen pracovní jméno, že jo?“ a tvářili se rozpačitě a až se narodila, tak už od porodnice jsem poslouchala jen a jen chválu na výběr jména. A je opravdu krásné
! A myslím, že jeho variabilitu a zvučnost objevuje čím dál víc rodičů (vím o 3 malých Hedvikách, jen jí každá rodina říká jinak
. My jí říkáme Heduli(nko), Hedulko, Hedunko… mluvíme o ní jako o Hedě či Viki… Dobrá volba! ![]()
Sice jde o starší diskuzi, ale taky mám dceru Hedviku. Se jménem spokojená ona sama není, ale to je málokdo. Za mě mnohem lepší být ojedinělá než, když se otočí 3 Terezky, Elišky nebo Natálky apod.na zavolání.
A jak se sorávně říká, každé jméno je krásné, když se krásně a s láskou vysloví.
Podle mě je to vcelku krásné jméno, na reakce ve škole, školce se musí počítat při každém jméně
.
Měla jsem babičku Hedviku. Říkali jí Hedo nebo Viko. Nikdy s emi to moc nelíbilo, ale čím jsem starší, tím víc se mi to jméno i oslovení líbí.
Na reakce okolí bych se vyprdla, lidi se diví všemu a furt. Vždycky se najde nějakej blbec, co označí dítě za chudáka. No stress ![]()
Líbí se mi a taky jsem o něm přemýšlela, nakonec jsme dali jméno Lada.