Jméno Hedvika

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2992
8.5.14 12:18

Jméno Hedvika

Dobré poledne všem :). Chtěla bych znát názor na jméno, co jsme vybrali pro dceru. Setkávám se totiž s reakcemi, které jsem fakt nečekala.
Chtěla jsem jméno české, ale neobvyklé, které nemá jen tak někdo. Nakonec volba padla na Hedviku, což se myslím hodi i k našemu hodně českému příjmení. Jako vím, že jméno pochází z němčiny, ale je počeštěno, a které jméno je dnes ryze český… Taky tohle jméno mělo svoji největší éru někdy za první republiky, takže chápu reakci typu: "To je ale neobvyklé jméno. "
Ovšem 50% lidí mě vytáčí otázkou, proč našemu dítěti dáváme takové cizí jméno, když je tolik hezkých českých :pocitac:.
Tak se vás chci zeptat, jak na vás to jméno působí a jak si myslíte, že časem bude pusobitzna okolí (ve školce, škole atd.)
Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3563
8.5.14 12:23

Myslim si, ze jmeno Hedvika je dosti ceske. Oproti ted vice davanym jmenum typu Sophie, Isabella a podobne. Nemyslim si, ze by melo Vase dite mit kvuli tomu nejaky komplex ci problem. Budte v klidu. Jmeno se Vam libi a shodli jste se to je hlavni. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27002
8.5.14 12:24

Tak ono česky fakt nezní, jako Božena, Jana, Petra, Růžena…Ale je pěkně, na lidi kašli:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931

@Idril mám kámošku Hedviku a musím říct že je to hodně tvrdý jméno který jde špatně zdrobňovat. my jí familiérně říkáme Heduš což už od školky štvalo tejď už si zvykla, ale pokuď se líbí jméno Vám tak nechápu proč se nezařídíte podle sebe (vždyť snad mozek svůj máte ) a necháte si do toho kecat od ostatních? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379

@Idril tyhle komentáře bych vůbec neposlouchala. Hedvika je krásné, starobylé a důstojné jméno, přitom má stále takový moderní nádech, moc se mi líbí a taky jsem o ní chvilku uvažovala. Odradila mě hlavně varianta „Heda“, která se mně osobně nelíbí, ale jinak jméno jako takové má u mě veliké plus :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
8.5.14 12:25

No jmeno tohoto razu bych nedala. Neprijde mi pekne a ani zvucne..na druhou stranu pred 10 lety tu taky nebyla sama Sofie a Samuel, treba bude Hedus za par let frcet :mrgreen: Zamerne pisu Hedus, protoze tak ji lide pravdepodobne budou oslovovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
8.5.14 12:25

My Hedviku máme v plánu, kdybychom šli někdy do třetího dítěte a byla to holka…svatá Hedvika patří mezi české patrony, takže k Anežce a Vojtěchovi by se nám hodila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
8.5.14 12:26
@svycarka píše:
No jmeno tohoto razu bych nedala. Neprijde mi pekne a ani zvucne..na druhou stranu pred 10 lety tu taky nebyla sama Sofie a Samuel, treba bude Hedus za par let frcet :mrgreen: Zamerne pisu Hedus, protoze tak ji lide pravdepodobne budou oslovovat…

Mám to podobně. Pro mě je to takové „studené“ jméno. Nechtěla bych ho pro své dítě. Ale na cizí dospělé ženské je mi celkem ukradené. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
8.5.14 12:27

Za me proc ne, dneska se dava uplne vsechno!
me se to vlastne po chvilce uz i skoro libi :lol: me pridou divny necesky jmena jako samuel, sebastian a tak a je jich cele cesko :nevim:
zalezi jen a jen na vas :mavam:
mam kamaradku co se jmenuje Heda a to je taky moc pekne.
hodne stesti miminku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943

Od nás z rodiny mají jedni Hedviku-je teď teda myslím tak ve druhé třídě asi a nemá s tím asi nikdo problém. Mně třeba osobně to jméno moc nelíbí, ale to je otázka vkusu, takžee jsem to tehdy nijak nekomentovala-vždycky si říkám, že každý si pojmenuje své dítě, jak se líbí jemu a jak to cítí. Jinak si myslím, že je to jméno české nebo já ho tak aspoň beru. Každé jméno se dá říct hezky a i okolí si časem zvykne a přijde jim to pak normální. Oni jí říkají asi nejčastěji Heduš, Hedi…druhého synka mají Hynek. Myslím, že výběr jména by měl být jen na rodičích. Mojí mamce se naše jméno pro dcerku taky nelíbilo, připadalo jí tvrdé. Názor jsem vyslechla a udělala si po svém (to ostatně dělám od jakživa :lol: )a ona už si zvykla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735

@Idril já bych ho nedala, nelíbí se mi. Ale pokuď je to váš favorit, tak si do toho nenechte kecat a dejte ho :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
8.5.14 12:28

Prvni jsem chtela napsat, ze se mi nelibi, ale kdyz si to opakuji, zacina se mi velice libit :).Jen nevim, jak ji chcete rikat? Hedvi? I to zni hezky.Na ostatni se vykasli. Mladsi se jmenuje Melissa a pasuje ji to velice a nekteri ze zacarku byli prekvapeni, ted se tim jmenem radi chlubi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
8.5.14 12:28

@Idril
Nepřijde mi cizí, považuji ho za české :think: :nevim:

Nicméně oslovení HEDUŠ by mě celý život doooost s.ralo :roll: :roll: :roll:

Kamarádka má takovou přezdívku. Jmenuje se úplně jinak, ale přezdívku má Heduš :nevim: Působí to komicky, když se jí tak řiká je to ale milé. Ale to právě proto, že se tak ve skutečnosti nejmenuje… :nevim: Kdyby skutečně byla vlatsníkem toho jména tak to takovej hit teda nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44172
8.5.14 12:29

Mě osobně se to jméno nelíbí, ale pokud ho někdo z nějakého důvodu dítěti dá, nic proto němu nemám..Kdyby tak teď někdo pojmenoval svoji dceru, tak si řeknu, že se inspiroval seriálem První republika, ani bych se nedivila, kdyby díky němu ožilo..Kdyby ji tak někdo pojmenoval až za rok, tak si na to asi ani nevzpomenu..

Ale jinak je to věc Tvoje a manžela, pokud se vám to jméno líbí a pěkně zní i s příjmením, proč ne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
8.5.14 12:32

@klarushka tak mozek mam vlastni a názory lidi mi sou většinou někde a rozhodne jméno nezměníme, jen mě ty ostatní názory poslední dobou vytáčí, tak dělám takový malý průzkum ;) dik za názor.
@elanaa tak varianta Heda se mi zdá lepší než Heduš a třeba vymyslíme nějakou novou originální verzi jména.
@rulez díky no doufám, že nás za pár let kvůli svému jménu nebude nenávidět :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko