Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jednu znám za mě neutrální jméno , ale alespon není tuctová nelinka
@ka2ka píše:
jednu znám za mě neutrální jméno , ale alespon není tuctová nelinka
Nebo Lucinka, Natalka ci Nikolka
coz jsou sice hezka jmena, ale hodne devalvovana tim, kolik holcicek je ma.
Lada je náhodou pěkný jméno. Věř, že i kdybyste jí dali nějaký jiný, tak se jí to třeba v dospělosti líbit stejně nebude, to nikdy nemůžeš vědět. A k tomu oslovování. Kdysi, když se ještě vysílalo na Nově Doremi, tak tam jedna Lada zpívala a Trávníček se jí ptal, jak jí doma říkají a ona s naprosto klidnou tváří odpověděla Žiguli ![]()
Dekuju vam moc..,když jsme jméno vybírali,tak me vůbec nenapadlo spojovat ho s autem,bohuzel..,max.s princeznou..,ale i přesto jsme jo dali a věděla jsem,ze není davane..,tak jsem musela počítat s tím,ze reakce na nej budou různé..,ale jak mi to hned vpálil známy v porodnici,tak me to nejak vzalo..a nemuzu se z toho dostat..
@Jogrr píše:
Variantu, ze se ohlednou proto, ze je to pro ne divny/nehezky/apod. jmeno si ocividne nepripoustis, vid?![]()
Taky znam jednu takovou frajerku
ty seš zlej
Lada není žádná Hildegarda nebo Gertruda, to jméno můžeš vnímat max neutrálně.
@Kyyytka píše:
Dekuju vam moc..,když jsme jméno vybírali,tak me vůbec nenapadlo spojovat ho s autem,bohuzel..,max.s princeznou..,ale i přesto jsme jo dali a věděla jsem,ze není davane..,tak jsem musela počítat s tím,ze reakce na nej budou různé..,ale jak mi to hned vpálil známy v porodnici,tak me to nejak vzalo..a nemuzu se z toho dostat..
Známý v porodnici je nejapný a nevycepovaný blb ![]()
@terien píše: Že jedný se tak neříká, neznamená, že se tak neříká ostatním. Já znám jednu a je to Laďka. Když to není oslovení pro Ladu tak se podívej na Ženu za pultem, jak tam říkali řeznici Ladě
Můžeš si napsat ještě další dvě, kterým se takto neříká, jednu máme v rodině a druhá je naše známá ![]()
@pe-terka píše:
Známý v porodnici je nejapný a nevycepovaný blb
No přesně, co to jako je?
Už se mi párkrát stalo, že mě výběr jména zaskočil, ale tohle bych si nikdy nedovolila ![]()
@monty.python píše:
Můžeš si napsat ještě další dvě, kterým se takto neříká, jednu máme v rodině a druhá je naše známá
Já si nic zapisovatel nepotřebuju, mě je úplně jedno jak se komu říká. Já bych takové jméno nikdy nedala a tím to pro mě hasne.
@terien píše:
Já si nic zapisovatel nepotřebuju, mě je úplně jedno jak se komu říká. Já bych takové jméno nikdy nedala a tím to pro mě hasne.
Psala jsi, že když se tak neříká jedné, neznamená to, že se tak neříká ostatním
Jenže ono neříká a je jedno, že ty bys ho nedala.
@monty.python píše:
Psala jsi, že když se tak neříká jedné, neznamená to, že se tak neříká ostatnímJenže ono neříká a je jedno, že ty bys ho nedala.
Za mě je příšerná i Lada v základním tvaru, takže nějaky Ladu nebo Laděno to už nevylepší. Možná se půlce říká Lado, půlce Laděno, mě je to jedno i kdyby se jim říkalo Karle.
@Jogrr píše:
Variantu, ze se ohlednou proto, ze je to pro ne divny/nehezky/apod. jmeno si ocividne nepripoustis, vid?![]()
Taky znam jednu takovou frajerku
Nechápu, proč by se měli lidi otáčet nějak hanlivě či negativně na jméno lada. Na jménu Lada nevidím nic extra, proč by lidi měli kroutit hlavou. ![]()
Neobvyklý, ale krásný jméno. Jednu Ladu znám a odjakživa jí řikáme buď Lado nebo Laduš,to většinou.
Aspoň to neni profláklý jak různý Ely,Nely apod.,těch jsou v okolí mraky.