Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sex je mozny od 15ti, takze kdyz je od te doby prilezitost a ma syn vztah, ktery trva min. 3-4mesice tak klidne v tech 15ti:) Doba jde dopredu a bohuzel, myslim a z meho okoli vim, ze by byl jeden z mala, kdo nesoulozil jeste…
@Anonymní píše:
Ahoj, raději anonymně, v kolika myslíte, že je vhodný první sex? Můj syn, je zoufalý, že ho v 17 ještě neměl a tak by mě zajímalo, co si o tom myslí ostatní z vlastní zkušenosti
Tak to je mi ho líto. A kdy je vhodný?
Když je daný člověk připraven, opravdu ho chce, ví jak se používá ochrana a hlavně ji použít hodlá. Klidně ve třinácti, někdo se cítí být připraven třeba až v osmnácti
.
Vhodný je v době kdy je na to člověk zralý, někdo v 15 někdo po svatbě
17 je takový průměr bych řekla, spíš z okolí znám případy že klukům to trvalo dyl (ale to bude spíš tím, že holky většinou chodí se staršíma klukama)
určitě ale není jediný na světě, kdo v 17 s nikým ještě nespal…
Hm, tak já mám kluky 19 a 22, sex neměli ani jeden a zoufalí z toho fakt nejsou. V 17 jsou kluci ještě děti. Já sama začala ve 20 a nic mi neuteklo.
A to se vám opravdu synové svěřují se svými sexuálními (neexistujícími) zážitky? ![]()
@Bandii píše:
A to se vám opravdu synové svěřují se svými sexuálními (neexistujícími) zážitky?
A co je na tom?
Přesně tak, vhodné to je tehdy, kdy se na to cítí a má vedle sebe milovanou osobu
Já osobně jsem se taky mamce svěřila..vlastně probírala jsem a probírám úplně vše zcela otevřeně. Jsme spíše jako kamarádky a jsem za to ráda
![]()
@Anonymní píše:
Hm, tak já mám kluky 19 a 22, sex neměli ani jeden a zoufalí z toho fakt nejsou. V 17 jsou kluci ještě děti. Já sama začala ve 20 a nic mi neuteklo.
Mě by docela zajímalo, jak si můžeš být tak jistá?
A nemyslím to nijak zle.
@Anonymní píše:
Ahoj, raději anonymně, v kolika myslíte, že je vhodný první sex? Můj syn, je zoufalý, že ho v 17 ještě neměl a tak by mě zajímalo, co si o tom myslí ostatní z vlastní zkušenosti
Vy musite mit opravdu hezký vztah, když se Vam svěřuje.
Tiše závidím.
Podle mě je u kluka ještě docela normální mít první sex tak do 25,pak už bych hodně dumala, proč ten sex ještě neměl. Ještě bych si dokázala zdůvodnit, že byl tak ambiciózní a neměl čas na holky, protože se učil na VŠ. Ale pak? ![]()
Můj názor tu někteří znají. Tehdy, když najde nějaký vhodný protějšek a má dostatečně odpovědné jednání. V určitém smyslu tu prosazuju spíš časnější a volnější přístup.
Důvody samozřejmě mám. Časnější sex neznamená většinou tak těsný závazek. A těsný závazek může být chomout, ze kterého se člověk snaží vysmekmout, což v pozdějším věku vede k daleko větším karambolům a navíc tam bývají zatežené i další osoby.
Pozdější sex může být pod tlakem okolností, což samo o sobě není dobře. Jak proto, že zaostávám za vrstevníky, tak třeba proto, že je protějšek daleko široko jediná vhodná nezadaná osoba.
Je to i důvod proč zákonné stanovení striktní hranice považuji za špatný nápad - zbytečnou kriminalizaci jinak naprosto normálních lidí.
Z mého dospělého pohledu je vhodný tehdy, když jsou oba znalí toho, jak se chránit před početím a nemocemi, oba to chtějí, oba jsou ochotní uspokojit toho druhého, oba jsou schopní mluvit o tom, co jim dělá dobře. Hnát se za něčím, jenom proto, abych nebyla divná.....no ale pak je tu ještě pohled toho adolescenta a tam asi záleží na tom, jestli je kdy, kde, s kým a proč.....
@ElisC píše:
Mě by docela zajímalo, jak si můžeš být tak jistá?
A nemyslím to nijak zle.
Já ale nevyzvídám, nemám potřebu, ani být si tím jistá. Máme kamaradský vztah ![]()
@Bandii píše:
A to se vám opravdu synové svěřují se svými sexuálními (neexistujícími) zážitky?
taky si myslím, že se tu spíš přímo ptá ten klučina ![]()