Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jogrr píše:
Variantu, ze se ohlednou proto, ze je to pro ne divny/nehezky/apod. jmeno si ocividne nepripoustis, vid?![]()
Taky znam jednu takovou frajerku
Ne.
@Kyyytka píše:
Dekuju vam moc..,když jsme jméno vybírali,tak me vůbec nenapadlo spojovat ho s autem,bohuzel..,max.s princeznou..,ale i přesto jsme jo dali a věděla jsem,ze není davane..,tak jsem musela počítat s tím,ze reakce na nej budou různé..,ale jak mi to hned vpálil známy v porodnici,tak me to nejak vzalo..a nemuzu se z toho dostat..
Něco takového se mi stalo taky
Je fajn dostat pár hodin po porodu zprávu ve znění: Gratuluju, ale to jméno, co jste vybrali, je strašně ošklivé. To jste nemohli dát třeba jméno XY?
(podotýkám, že jde o naprosto normální jméno) Neřeš to, někteří si nevidí do pusy.
Lada je moc pěkné a málo dávané jméno…Vybrala jsi dobře…Emiček,Elišek,Terezek je tři pr.....
Naši vybírali mezi Ladou a Petrou. Nakonec vybrali Ladu. Laďko mi říká jen jedna bývalá kolegyně.
Jinak, Lado, Laduš, Lejdyno, kamarád mi říká Laduško a děda mi říkal Ladunko. No, a jedna známá Laducho a z toho vznikl můj nick.
Dala jsi jí jméno, které se ti líbilo, tys jí ho vybrala, tak si za tím stůj. Ostatním se fakt líbit nemusí. A mně se třeba zrovna líbí
.
@blobfish píše:
Něco takového se mi stalo takyJe fajn dostat pár hodin po porodu zprávu ve znění: Gratuluju, ale to jméno, co jste vybrali, je strašně ošklivé. To jste nemohli dát třeba jméno XY?
(podotýkám, že jde o naprosto normální jméno) Neřeš to, někteří si nevidí do pusy.
Cože to snad není možný.
A to byl někdo z příbuzenstva?
@Kyyytka Jednu Ladu mám doma a negativní reakce jsem nezaznamenala. Říkali jsme jí tak nějak všelijak, když byla malá, tak nejčastěji Láďa, Laďka, Laděnka a jen dospěla do slečny, tak tyhle zdrobněliny zakázala a je to prostě Lada, případně Lady. I když je pravda, že od babiček Laděnku bez mrknutí okna snese, pusu si otvírá jenom na maminku
Jeden čas jí její mladší brácha dráždil tím, že jí říkal Hruška, nicméně srovnala si ho. Vlastně když byla mladší a říkali jsme jí Laďko nebo Láďo, tak někdy docházelo k tomu, že si ji párkrát lidi spletli s Ladislavou. Ale celkově si na jméno nikdy nestěžovala a přijde mi, že je na něj i hrdá. Jinak auto Ladu zná, jednou jsme vedle něj parkovali, samotnou mě překvapilo, že se ještě vyrábí.
@blobfish píše:
Něco takového se mi stalo takyJe fajn dostat pár hodin po porodu zprávu ve znění: Gratuluju, ale to jméno, co jste vybrali, je strašně ošklivé. To jste nemohli dát třeba jméno XY?
Jako…
@veria píše:
Cože to snad není možný.A to byl někdo z příbuzenstva?
Jo, hodně blízká příbuzná a žádná senilní babička, která by si neuvědomovala, co říká nahlas a co si jen myslí
Říkala jsem si, že to byl projev nějaké její frustrace, protože ona tehdy ještě děti neměla (a už moc chtěla). Ale to, jak jsme vybrali hnusné jméno, nám pak během let připomněla nejednou, i když se jí fakt nikdo neptal. Lidi jsou divný, no ![]()