Jméno Honza, lze dát domácí podobu jména dítěti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
24.3.18 00:30
@Slečna Ferka píše:
@veria No Petruška Šustrová vyprávěla, jak jí se to stalo. Je poválečný ročník a rodiče chtěli Petru, ale matrikářka usoudila, že to je moc buržoazní, a povolila jim jen Petrušku (to je mysím balet od Stravinskýho, takže východní provenience). Takže ta k tomu naopak přišla z donucení.

A teda ona je zrovna příklad, jak je toto ujetý. Viděli jste někdy Petrušku Šustrovou? Je to taková statná dáma, s nijak jemnými rysy a dosti mužným porostem horního rtu. Taková kombinace je dost zlá…

Příspěvek upraven 23.03.18 v 22:58
:mrgreen: chudák :? Musím si ji vygooglit, jak vypadá.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
24.3.18 00:33
@Slečna Ferka píše:
@martina.se Moje kamarádka má tetu, lehce přes šedesát. Co ji znám (to jí bylo kolem padesáti) je to statná žena, všude je jí plno, nezavře pusu, generál, takový to, co si představíte, když se řekne „baba princmetálová“.A jmenuje se Vendulka.
:mrgreen: taky dobrý :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
24.3.18 00:43
@margot-e píše:
Ahoj maminky, chci se zeptat, jestli jste některá dala dítěti jméno Honza.. ne Jan, ale Honza.. protože co jsem četla, tak je to domácí podoba jména Jan a tohle matrika neuzná.. ale když jsem brouzdala po netu, tak jsem našla, že jsou lidi s tímto jménem.. jak to tedy je?

Sry, přijde mi to jako nesmysl. Dej, mu Jan. Honza má v ČR 7 lidí a z toho 3 v Brně. To je důkaz, že to je pěkný úlet. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148613
24.3.18 00:59
@pe-terka píše: :mrgreen: chudák :? Musím si ji vygooglit, jak vypadá.

Tak jsem si jí vygůglila a hned u toho jsem zahlédla jméno Hans Štembera…no, taky dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.3.18 06:05

@fia80 já jsem čech, čechem zůstanu. jestli má někdo v zahraničí problém vyslovit české jméno, tak je to jeho problém.. nechci vrtat, ale Tvůj důvod mi přijde úsměvnej.. podívej, jak se v pohodě poprali např s hokejistama, kteřý mají ř, č, ž, š a pod :think: :mrgreen: nedala bych jméno podle toho, aby se hodilo v i zahraničí. žiju v čr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26859
24.3.18 07:12

Ciste Honza bych taky nedala. Proc vlastne? Vzdyt Jan je velice krasne jmeno :kytka:

Syn je Radoslav. Kdyz ho manzel sel zapsat na matriku, musrl matrikarce nalistovat v kalendari kveten. Neverila mu, ze to jmeno existuje :nevim: Treba nikdy nevidela zadny film s Radoslavem Brzobohatym :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
24.3.18 08:50

@Slečna Ferka : jo ja vim, ze Vendulky jsou, jak jsem nasla, ze ma jeste brachu Vaska, tak jsem se pousmala…vlastne je to hezke, Australani nevesi, ze jsou to „zdrobneniny,“ a jmena tady maji ledasjaka, z celeho sveta :mrgreen:
Ale je to dost mozna duvod, proc ty Honzove prosli, jeste v kombinaci s „cizim“ druhym jmenem…
Mimochodem, Australani ti zapisou temer cokoliv, jen to musi najit na klavesnici :P Ja uz tady potkala fakt vsechno mozne, Pulnocni Bouri sice ne, ale lidi pojmenovane po dnech v tydnu nekolikrat treba…a tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
11.6.18 17:24

A to jako myslíš vážně!?

A to myslíš vážně!? 8o Umíš si představit takového stokilového chlapáka, který se ti představí jako Honza? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ale je to jen tvůj názor :jazyk: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
11.6.18 17:33

Kdysi jsem viděla pohádku, kde byla holčička, ale matka tajila, že je holčička a říkala všem (i jí), že je chlapeček. Jmenovala se Jana, ale ta matka jí říkala Honzo a od té doby se mi to strašně líbí jako případné jméno pro holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
11.6.18 17:53

Ale nemá to v rd :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
11.6.18 20:36
:pocitac: :pocitac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.12.18 12:13

@margot-e můžu se zeptat jak jste to vyřešili? :think: mě to na matrice nechtějí zapsat přej mi to dají bez jmen a zápisu to až v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
22.12.18 15:27
@Samuše píše:
To musí ty rodiče milovat, všude kde se zadáva jméno vysvětlovat, že je to opravdu Honza a ne Jan… :potlesk: Katky ještě beru těch je poměrně dost

Mame Janka, ne Jana. A taky se ptaji, pochopitelne. Ale ze by me to nejak stresovalo. Starsi je Darek a tam se zas ptaji - Marek? Jarek? Darek jako Darius? Bude mit 9, svoje jmeno miluje a odpovidat mu nevadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
22.12.18 15:32
@pe-terka píše:
v republice je 182 Janků :think: U nás se říká „Ty seš ale Janek“ ve smyslu popleta, zmatkář :think:

A u nas se rika: “Ty ses ale Matej” :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
22.12.18 22:33
@RyBANA píše:
A u nas se rika: “Ty ses ale Matej” :lol:

jj, to taky znám :P Ještě to slízl Vojta: " Tys to ale zvojtil! " taky není zrovna pochvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze