Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@veria píše:
Tak když se muže dat třeba Petruškaale Jo, je to ujety. Ten Honza to bude všude celej život vysvětlovat - ne já nejsem Jan já jsem opravdu Honza - a lidi si budou myslet ze se zbláznil
Ivanka Devátá taky vysvětluje už 82 let že je Ivanka a ne Ivana, a žije
![]()
@martina.se píše:
@marfra Vítek není domácí podoba, je to staročeské jméno.. si lidi hodně pletou.
ok, ale Přemek? Tom? Kuba? a takovych je vic…Vitka jsme taky meli jako finalni jmeno. Ale jelikoz ho chteli kamaradi, kteri rodili mesic po nas a taky ho maji
, tak jsme dali nakonec Eliáška ![]()
@veria No Petruška Šustrová vyprávěla, jak jí se to stalo. Je poválečný ročník a rodiče chtěli Petru, ale matrikářka usoudila, že to je moc buržoazní, a povolila jim jen Petrušku (to je mysím balet od Stravinskýho, takže východní provenience). Takže ta k tomu naopak přišla z donucení.
A teda ona je zrovna příklad, jak je toto ujetý. Viděli jste někdy Petrušku Šustrovou? Je to taková statná dáma, s nijak jemnými rysy a dosti mužným porostem horního rtu. Taková kombinace je dost zlá…
Příspěvek upraven 23.03.18 v 22:58
@marfra píše:
ok, ale Přemek? Tom? Kuba? a takovych je vic…Vitka jsme taky meli jako finalni jmeno. Ale jelikoz ho chteli kamaradi, kteri rodili mesic po nas a taky ho maji, tak jsme dali nakonec Eliáška
o tom zbytku Ti nepovim, to jsem nestudovala.. Ale Vítka jsme vybírali ze staročeských jmen.. vtipné je, že se tak jmenuje jako jediný ve školce, ale oslovují tak víc kluků, kteří mají zcela jiná jména ![]()
@Slečna Ferka viděla jsem Petrušku a je to celkem pomsta.. jinak já pracuju s lidmi a to jsou někdy variace, to by jeden brečel. už jsem mluvila i s Jituškou (podobný ročník jako Petruška), Věruškou a Jankou a pod.. někdy je člověku těch lidí až líto.. Ale pořád lepší než winetou a rolex, že ![]()
@Anna766 píše:Žije no, co by nezila, na to se neumírá, ale asi to úplně příjemný není. Navíc ona je poměrně známa osoba tak už si lidi zvykli.
Ivanka Devátá taky vysvětluje už 82 let že je Ivanka a ne Ivana, a žije![]()
@Slečna Ferka píše:
@veria No Petruška Šustrová vyprávěla, jak jí se to stalo. Je poválečný ročník a rodiče chtěli Petru, ale matrikářka usoudila, že to je moc buržoazní, a povolila jim jen Petrušku (to je mysím balet od Stravinskýho, takže východní provenience). Takže ta k tomu naopak přišla z donucení.A teda ona je zrovna příklad, jak je toto ujetý. Viděli jste někdy Petrušku Šustrovou? Je to taková statná dáma, s nijak jemnými rysy a dosti mužným porostem horního rtu. Taková kombinace je dost zlá…
Příspěvek upraven 23.03.18 v 22:58
Tak Jasne ze ji znám. Tam to opravdu nesedlo.
![]()
@martina.se Moje kamarádka má tetu, lehce přes šedesát. Co ji znám (to jí bylo kolem padesáti) je to statná žena, všude je jí plno, nezavře pusu, generál, takový to, co si představíte, když se řekne „baba princmetálová“.
A jmenuje se Vendulka.
@veria píše: Žije no, co by nezila, na to se neumírá, ale asi to úplně příjemný není. Navíc ona je poměrně známa osoba tak už si lidi zvykli.
Stejně jako by si zvykli na Honzu.
@Slečna Ferka znám i Otylku a tam je to fakt pecka.. slečna (je jí cca jak mi, takže 35?) má cca 150 kg na cca 150 cm.. strašná pomsta
@Slečna Ferka jak jsem už psala, pokud to nejde, nebudu to hrotit.. není to o rozumu, spíš to bylo přání.. ![]()
@Anna766 píše:
Stejně jako by si zvykli na Honzu.
Tak když předpokládás ze to bude veřejne známa osoba ![]()
Me fascinuje, ze na nasejmena.cz udavaji, ze v CR ziji i Honzove se dvema krestnimi jmeny - napr. Honza Anthony, Honza James, Honza Jay. Vek 7, 9 a 12 let. To mi reknete, jak tohle na matrice proslo
Prijmeni radeji znat nechci ![]()
@margot-e píše:
@Slečna Ferka jak jsem už psala, pokud to nejde, nebudu to hrotit.. není to o rozumu, spíš to bylo přání..
Stejně se mu bude říkat Honza, tak o co jde? A bude to mít fakt jednodussi.
@veria píše:
Tak když předpokládás ze to bude veřejne známa osoba
Však nemusí být. Ale okolí by si zvyklo.Vem si například že většina holek se nějak jmenuje a po svatbě najednou šup, a má jiné příjmení…a co? nic, lidi si zvyknou. Proč by si nezvykli na nějakého úplně normálně neveřejně známého Honzu? Jsou horší věci.