Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě se Hugo líbí moc
. Jestli tvé nadšení ze jména sdílí i partner tak bych neváhala ![]()
Edit : akorát bych teda uvažovala, jak moc blbě/neblbě zní ta rýmovačka s příjmením - jestli by to byl např. Hugo Klubo tak bych nad tím více přemýšlela..
Jednoho znám, strýc je Hugo, mi se moc nelíbí, ale dokázala bych si na něj zvyknout
.
Ja taky uvazovala nad Hugem, pak se mi libil Theodor, Vincent, Bartolomej, Barnabas a Antonin nakonec mame Jachyma miluji ceske nadavane zvlastni jmena:-)tak smele do Huga:-):-)
Moje kamaradka ma syna Huga.. prvne jsem si rikala „Bože chudak kluk to je hrozny“, ale zvykla jsem si a uz se mi to libi… kdyz kolem sebe mate uz nekoho s timhle jmenem tak se na to divate uplne jinak, nebo aspon já to tak mám… i třeba se mi nikdy nelibilo jsmeno štěpán, pak kamaradka porodila štěpánka a mě se to ted hrozne libi
Hugo nezní špatně…problém bude se zdrobnělinou…Hugíčku…Hugísku…Hugínku…zní hrozně…já mám dceru Elišku…naivně jsem si myslela, že je to fajn jméno…Eli…Elinka…Eliška(samo jméno je defakto zdrobnělina)…no…většina lidí a koneckonců i doma jí říkáme „Elda“…
Nic moc…jí to nevadí, říkají jí tak i ve škole, ale mě se to moc nelíbí…ale taky mi to často uklouzne…
Zase se to celkem hodí k přijímení a co jsem se dívala do knihy o vhodných jménech k datu narození je její jméno přímo ideální k jejímu datu…tak snad mi to někdy nevyčte… ![]()
Kamaradka mu říká Hugoušku, Hugulínku nebo Hugísku, Hugí a je to takové roztomilé..
@pajuleh Do jména Jáchym jsem se totálně zbláznila…čekáme holku a kluk by i kdyby byl po tatínkovi Petr, takže snad v příštím životě
Kolega v práci se jmenoval Hugo a byl to super člověk. Taky mi ze začátku to jméno přišlo zvláštní, ale dneska mi přijde super ![]()
Jinak posmívat se děti můžou i kvůli obyčejnému jménu - jmenuji se Anna, ale v době mojí školní docházky jsem byla na celé škole jediná a těch keců, že neumím psát, když jsem se někde podepsala… Kromě toho mě neuměli napsat ani dospělí - byla jsem Jana, Dana, Hana, dokonce Eva… ![]()
To je pravda, posmivat se muzou za jakekoliv jmeno.. ja jsem Barbora a decka ve skole mi rikali Brambora, nebo denis je penis, hana nebo anna tak to byla proste panna atd..
Mě se toto jméno moc líbí, známá má kluka Huga a říká mu Hugísku, je to moc hezký ![]()
@ikyki píše:
@pajuleh Do jména Jáchym jsem se totálně zbláznila…čekáme holku a kluk by i kdyby byl po tatínkovi Petr, takže snad v příštím životě
jo je to krasne jmeno, je pravda ze zdrobnit moc nejde, je to proste Jachym a kdyz nekdo chce tak mu rika Jachousi:)nebo Jaso:)…jo bylo to jedine jmeno na kterem jsem se zhodli:)
@ikyki píše:
@pajuleh![]()
jak říkám mooc pěkné ale já mám smolíka pacholíka…
@pajuleh No já sem ráda, že čekáme holčičku, co si budeme povídat, Petr taky není žádný vyjímečný jméno ![]()
Syn v sedmé třídě - puberta, jako hrom - má ve třídě kluka Huga a vůbec s tím nemají problém. A to jsme na malém městě. A to tam mají i Benjamína, Viléma, Vincenta a žádné posmívání, prostě normální jména. M