Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Johan je ulisak v pohadce. Ne, to ne. Prestoze nemam rada tuctove, ohrane jmena, ktere jsou vsude.
Ivan je dalsi hruznost. Ale mi to prijde nechutne, ze mi casto male rikali „Vano, Vano, Ivanku“
.
Taky premejslejte, ze bude jednou dospelej - me se nekdo na rande predstavit Johan, tak utikam pryc. Priserny jmeno. Brachu pojmenuj Jožin at jsou spravna dvojka
@Agrion píše:
No nemci rikaji svymu pindulinovi JohanesNelibi se mi a nedala bych ho.
Fakt?
To jsem nevěděla.. Jinak mně to přijde jako, že chcete Honzíka a chcete ho odlišit. Najít ho ve školce na soupisce, pousměju se. Oslovení Johane jde, ale Johánku je děs.. taky ten pavouk no.. nedala bych, určitě ![]()
Mě vždycky doma rikali, když jsem nezavrela za sebou nebo něco: jestli máme doma Johana… myšleno sluhu, takže za mě hrozny…
Mi se to bohužel také nelíbí, ovšem k německému příjmení se to hodit bude, žijete ale zde. Přijde mi to takové jako nepříjemné, ne přímo nadávka, ale nelichotivé, jestli chápeš… co Jonáš, neprošel by? Zajímavé je, že ženská varianta toho jména většinou lidem nevadí a dost se i dává
každopádně vol nejen srdcem, ale i rozumem, prcek s tím bude žít celý život.
Proč by měl být chudák. Spousta jeho vrstvetvníků bude mít výrazně obskurnější jména. Plus tedy šikanu nezpůsobuje to, že je někdo nějak pojmenovaný, ale to jak zachází z úzkostí a jak reaguje na agresory, když si otukávají terén.
Ale pokud nechceš aby ti jméno pro dítě vybrali tchánovci, tak si budeš muset svoje přání ustát a prosadit jinak, než „lidi na internetu říkali“ to není dobrý argumet do žádné diskuze.
Se zeptej johana jak se mu libi jeho jmeno ![]()
https://www.instagram.com/johanmadr/?…
ja myslim, ze s tim je v pohode a klidne se i holce na rande predstavi jako johan ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, co myslíte, je tohle jméno ještě v pohodě nebo to berete jako úlet? Ptám se tady, protože u nás o jménu ví jenom prarodiče a z jedné strany v pohodě, ze druhé nic moc…Malý by byl asi Johánek, jasně, ale potom bychom chtěli používat Johane a nám se to líbí, ale nechtěli bychom, aby byl kluk chudák. Příjmení máme německého původu.
Johan mi připomíná sluhu. Takže ne.
@Ladie píše:
Mě hned vyskočí Johan z Princezny ze mlejna. Za mě fakt ne
Jj, pan knížepán
Za mě taky děs. ![]()