Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No, vzhledem k tomu, jak často tu dáváš diskuze o jménech, často dost zvláštních nebo alespoň méně používaných, tak si o tom myslím to, že si opět děláš srandu. Nechápu, co tím sleduješ, je to poněkud zvláštní záliba. Ale neškodná, takže vlastně proč ne…
to jsem se fakt zasmála. U nás dost veietnamcu má Česká jména pro své deti - Martin, David atd. A to jméno Nguyen má snad každý vietnamec, to vidím všude, oni se jmenuji jednotne, nebo co to Nguyen k sakru je? Přijdou mi, že jsou snad jedna velká rodina
všude samý Nguyen ![]()
@martina.se
Nguyen je nejčastější příjmení, jako u nás Novák ![]()
Myslim si o tom, ze zkousis, na co vsechno ti tady skocime.
a nebo mela pani spatnou vyslovnost
@Klopotkova píše: …Jak na vás takové jméno působí?
@Martha03 píše:
Působí to na mě stejně jako Honimír…
Kazdopadne jestli ma pani takovou vyslovnost jmena Kazimir, asi by to jmeno nemela davat svemu synovi ![]()
@Klopotkova píše:
Zdravím.
O víkendu jsem byla u Vietnamců na nehtech a těhotná Vietnamka mi povídala, že chtějí dát dítěti jméno Kadimír..
Myslela to zcela vážně. Co si o tím myslíte? Jak na vás takové jméno působí?
Jak působí? Jako by někdo Kadil v míru ![]()
Nguyen je ve Vietnamu asi neco jako u nas Novak. Uz jsem to slysela casto. Dcera mela ucitele, ktery se jmenuje Nguyen (mimochodem skvely ucitel ) a i na minule skole meli kdysi par deti s timto jmenem.
Kadimir je teda narez, doufam, ze to diteti neudelaji.
Ve Francii, které Vietnam patřil ( kolonizovali jej) je velká indočínská minorita a běžně potkáte vietnamské příjmení ale s francouzským jménem takže třeba Michelle Nguyen. A myslíme v další generaci se to stane zvykem k tady. Ka(z/d)imír může být jedním z prvních čechovietnamskych průkopníků. Nemluvím o smíšených manzelstvich ani o přejmenovávání ve škole kdy Tran říkají od první třídy Katko.