Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No…
Vietnamci vyslovují některá písmena jinak. Třeba R vyslovujou často jako Z. Tak možná Z vyslovujou jako Ď
Jinak jim to matrika asi těžko povolí.
Tak proč ne rovnou Pitomín ) ))fakt foto nespletli s Vladimirem?
@Klopotkova že by zrovna vietnamka chtěla dát takovéhle jméno, to se mi ani za mák nechce věřit.
@Klopotkova píše:
Zdravím.
O víkendu jsem byla u Vietnamců na nehtech a těhotná Vietnamka mi povídala, že chtějí dát dítěti jméno Kadimír..
Myslela to zcela vážně. Co si o tím myslíte? Jak na vás takové jméno působí?
Bod pro vás
dnes jsem měla den blbec, ale teď jsem se opravdu od srdce zasmála ![]()
Kadimír je jakási podivná česká kapela, ale občanské jméno tohoto znění neexistuje. A pochybuju, že by ho Knapová schválila. je dehonestující.
Navíc si myslím, že své sehrála jazyková bariéra a Vietnamka bud špatně někomu rozuměla, nebo neumí zřetelně vyslovovat česky. A samozřejmě si, chudák, neuvědomuje, že v češtině to jméno působí směšně.
Hodilo by se k němu příjmení Kastrati, jako má jedno dítě u nás ve školce
Kadimír Kastrati by možná už 1. září nedošel ze školy domů
![]()
@mau-mau píše:
Hodilo by se k němu příjmení Kastrati, jako má jedno dítě u nás ve školceKadimír Kastrati by možná už 1. září nedošel ze školy domů
![]()
![]()
Ale bude spíš Nguyen ![]()
Nevěřím, Vietnamci dávají v 99% jména vietnamská. I když znám pár rodin, kde se vyskytují i běžná česká jména, konkrétně Marie, Tomáš, Linda… kde by přišla na Kazimíra, natož Kadimíra ![]()
Nebo jestli ji to nekdo nenakukal ve srande a ona, netusic, co to v cestine znamena, se chytla toho, ze to jmeno da.At je to jakkoli, vyborne jsem se pobavila
![]()
Zdravím.
O víkendu jsem byla u Vietnamců na nehtech a těhotná Vietnamka mi povídala, že chtějí dát dítěti jméno Kadimír..
Myslela to zcela vážně. Co si o tím myslíte? Jak na vás takové jméno působí?