Jméno Letty pro holčičku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10630
6.2.19 13:59

Moje spolužačka chtěla také něco in a dala klukovi jméno Hugo.S příjmením Vopršál. No nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
6.2.19 14:01

@Plmo ve kterém roce bylo jméno Hugo IN :-)))) to jsem asi přehlédla..

• Citovat
  • Upravit
TRG
5422
6.2.19 14:05

Blízká příbuzná je dlouhé roky učitelka ve školce. Cožpak Hugo Vopršál. Justinbieber Lakatoš, to je jiná. (Zapomněla jsem se zeptat, jestli se to píše Džastinbíbr nebo Justinbieber nebo jak, vím jen, že dohromady jako jedno jméno.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
6.2.19 14:06
@Plmo píše:
Když se to takhle řekne nebo i napíše tak to nevypadá ani nezní špatně, ale zvážila bych to vzhledem k příjmení, aby nebyla chudák holka například Leticie Vomáčková. Za to by vám asi ne poděkovala.ani nevím jestli to jméno jde u nás dát. Ale znám jeden případ když povolili možnost druhého křestního jména,tak na naší matrice byla žádost František Vinnetou… Chudák…

Tak bylo by to k příjmení Koldová, tudíž Leticie Koldová :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
6.2.19 14:08

Myslím, že si nakonec okolí zvykne. Mně kdysi nešla přes jazyk ani Stela, co dala moje ségra, teď už mi to přijde v pohodě. A když jsem slyšela, že loni se v okolí narodili dva chlapci se jménem Áron, už mě nic jen tak nepřekvapí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
6.2.19 14:11
@smurfka píše:
dcera kamarádky ho má..upřímně..pořád si říkám chudák dítě..když se ji na ni ptám, říkám jak se má letuška..ale přes jazyk mi to nejde..

Letuška. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
10630
6.2.19 14:12
@Domus1234 píše:
Tak bylo by to k příjmení Koldová, tudíž Leticie Koldová :think:

Tak to bych asi překousla, ale ne psáno Leticia,Letitia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24152
6.2.19 14:17

@Domus1234 Jméno se mi nelíbí, ale je to můj pohled a vaše dítko. Pokud bych se setkala s dítětem takto pojmenovaným, řekla bych si „chudák dítě“, ale oslovovala bych ho asi tak jak ho oslovují rodiče, jinak bych nevěděla jak ho oslovit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.19 14:19

Mně ho hned připomnělo naší studentskou historku, kdy se kamarád chodil ptát každý týden do trafiky, jestli mají časopis „Lety a pády“ :lol: :lol: :lol:
Takže ne, Lety, Letuško, to by mi z pusy nelezlo…Aby z to ho chudák holka neměla letadlo..

• Citovat
  • Upravit
1337
6.2.19 14:21

Leticie špatně nezní, ale zkráceniny a zdroběliny jsou divné, Letka, Letina, Letča, Letuška…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
6.2.19 14:23

Jméno se mi nelíbí, ale nepřijde mi nepěkné, pokud by se tak někdo jmenoval, rozhodně bych se nad tím a zvlášť v dnešní době nepodivovala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.19 14:39

za mě krásné jméno a k Vašemu příjmení se hodí, jen bych uvažovala nad písmenky a jméno zakončila „e“ - Leticie. A co si bude myslet okolí ti může být jedno.
Dceru jsme pojmenovali Veronika a jediná tchýně se s tím nemohla smířit, vždycky chtěla dceru Adrianu a tajně asi doufala, že tak pojmenujeme dcerku. Jednoho krásného těhotenského dne mi řekla (manžel stál kus vedle, takže jí neslyšel, ale zato pak slyšel mou reakci) že dceru prostě bude oslovovat Adriano a tím to končí, že prostě pro ní to bude Adriana a my ať si dceři říkáme jak chceme…v tomto momentu jsem viděla rudě a nějaká slušnost šla stranou. Důrazně jsem tchýni řekla, že dcera se bude jmenovat tak, jak jsme vybrali a pokud jedinkrát uslyším, že jí říká jiným jménem, tak to bude naposledy, co vnučku uvidí…no, žbrblala si něco pod vousy, ale pochopila. Mám skvělou tchýni (bydlí 150km od nás) je to dobrá ženská, umí poradit když chci i když nechci, mám k ní respekt a úctu. Ale jsem ráda, že jsem se nedala. A není to tak dávno, co mě zahřála její slova stran mé osoby a jejího pohledu na mě coby snachu, matku jejích vnoučat a ženu jejího syna.
Pokud se Vám jméno líbí, nenechte si do toho mluvit, je to Vaše dítě :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2574
6.2.19 14:41

za mě ne,ale věc názoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
6.2.19 14:42
@smurfka píše:
@Plmo ve kterém roce bylo jméno Hugo IN :-)))) to jsem asi přehlédla..

Já jsem to pochopila tak, že kamarádka chtěla nějaké neobyčejné jméno.

• Citovat
  • Upravit
62
6.2.19 15:13

Krásné. Já mám maďarské příjmení a hned bych šla do nějakého netradičního jména. Jen když se děti jmenují Novák po partnerovi tak nemůžu :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze