Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mně se osobně líbí a nemám s ním problém. Pro ostatní bych si to nechala jako překvapení, být vámi. Leticie ![]()
Okolí to neříkej, usetris si spoustu řečí.
jinak za mne jméno dost divočina v ČR, hodně záleží na příjmení. K cizímu možná, k českému ne
To je z Rychle a zběsile, ne? Já moc na jména podle filmových hrdinů nedám, no… Ale zrovna Leticie docela hezky zní. (Akorát v tom filmu mi byla ta ženská dost nesympatická, takovej babochlap
)
Pokud se ti libi,dej ho. Na ostatni prd. My mame Honzika a Tomika a taky casto posloucham,proc takova casta klasicka jmena. No,ve skolce je jediny toho jmena,za tri roky jsem na hristi nepotkala zadneho Honzu ani Tomase.
me se vybavilo misto Lety v Praze, ale to je fuk.
@Čičorečka píše:
To je z Rychle a zběsile, ne? Já moc na jména podle filmových hrdinů nedám, no… Ale zrovna Leticie docela hezky zní. (Akorát v tom filmu mi byla ta ženská dost nesympatická, takovej babochlap)
Upřímně vůbec netuším jak na to jméno prisel
![]()
Jména by člověk neměl vybírat pod náporem těhotenských hormonů. Když ti celý okolí se střítlivým pohledem na svět řekne, že je to průšvih, tak to průšvih je. Taky máme pro holčičku neobvyklý jméno, ale já jsem si dělala po okolí průzkum, jak se na to dívají ostatní. Jméno pro chlapečka jsem z tohohle důvodu zamítla.
Záleží na příjmení. Ale ve změti současných jmen zrovna Leticii nepovažuji za natolik exotické jmeno, aby se nad tím kdokoliv mohl pohorsovat. Ber to tak, že kritice se nevyhnes, i kdybys dala obligátní Aničku. ![]()
Když mi sestra vyprávěla, co za děti chodí do skupinky s její čtyřletou dcerou, přijde mi Leticie jako zcela obyčejné a nudné jméno.
Mně osobně se líbí. Ovšem, mně nevadí skoro žádné jméno a zásadně to nikomu nevymlouvám. Jediné, co nemusím tak obecně, jsou vyloženě cizí jména, cize psaná, zvlášť v kombinaci s ryze českým příjmením a zároveň dané rodiči, kteří nemluví cizími jazyky a žádné pobyty v zahraničí neplánují, nepohybují se mezi cizinci apod. To mi nesedí. Hlavně ať dá každý rodič dítěti jméno, jaké si myslí, že pro něj bude nejlepší. Hlavně ať to bere vážně a hlavně nenechá nikoho, aby mu do toho kecal, pokud není žádán. Máme relativně normální česká jména pro děti, ale přesto neobvyklá, resp. nedávaná moc často. Doporučuju říkat klidně ještě před porodem: „Naše dítě se jmenuje…“ Zní to dostatečně definitivně. No a nebo to neříkat, možná ještě lepší. Po porodu už si obvykle nikdo nedovolí něco namítat. Nejhorší je, když má ofuky nejbližší rodina a vymýšlí blbé přezdívky, ale stejně bych neustupovala. Si to představ, nadosmrti si budeš nejspíš pamatovat, že to měla být Leticie, ale dali jste nakonec Marii, protože babičce se jméno Leticie fakt nelíbilo. To přece ne.
Ve vší slušnosti jiné návrhy odmítnout a nediskutovat o tom a neobhajovat se.
Jmeno celkem pekne ale zalezi na prijmeni.k cizimu ok ale leticie vomáčková uz je blbý.
Dívala jsem se, kdy bude slavit svátek
tak prý 9/7 dle italského kalendáře a znamená Krásu, radost… na mne je to tedy hodně zvláštní, ale pokud se líbí vám oběma a ladí k příjmení, tak OK (PS : jen bych se trochu bála, aby jí děti neříkaly ve školce a škole Letko
)
Příspěvek upraven 06.02.19 v 13:32
@Domus1234 píše:
Ahoj, tak nám potvrdili že čekáme slečnu.. Pritel se z prvotního zklamání ze to nebude chlapec dostal a vymyslel jméno Leticie… V první chvíli jsem si rekla „pane bože“ ale lhala bych kdyby jsem řekla, ze se mi nezacalo libit.. Samozřejmě kazdej se nám zatím vysmal, ze chudak holka… Nevim, co říkáte vy? Případně dámy která máte neobvykle jmeno pro svou ratolest a setkali jste se s negativní kritikou, jak jste se k tomu postavili aby jste naznacili ze je to vase dítě a vaše vec jak se bude jmenovat? Dekuji
Když se to takhle řekne nebo i napíše tak to nevypadá ani nezní špatně, ale zvážila bych to vzhledem k příjmení, aby nebyla chudák holka například Leticie Vomáčková. Za to by vám asi ne poděkovala.ani nevím jestli to jméno jde u nás dát. Ale znám jeden případ když povolili možnost druhého křestního jména,tak na naší matrice byla žádost František Vinnetou… Chudák…
@Janli Na tom taky něco je, já mám tedy dojem, že se mnou hormony necloumají, manžel si ze mě dělá srandu, že jsem bezcitná.
Ale tedy (shodou okolností) vybral obě jména on. U prvního jsme nějaké favority měli, u druhého prostě přišel se jménem a hned bylo oběma jasno, že je to to pravé.
Jen tak ze zvědavosti, jestli ti to nevadí, co jste pro kluka zamítli?
Hezké jméno, pokud se hodí k příjmení
a okolí to dopředu neříkejte ![]()