Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Klopotkova píše:
Já jsem to pochopila tak, že kamarádka chtěla nějaké neobyčejné jméno.
Ano,chtěla neobvyklé jméno, nezáleží na tom ve kterém roce „frčelo“, já rozhodně nejsem tak stará jako jediný další nositel jména kterého " znám"Hugo Haas
@Plmo píše:
Ano,chtěla neobvyklé jméno, nezáleží na tom ve kterém roce „frčelo“, já rozhodně nejsem tak stará jako jediný další nositel jména kterého " znám"Hugo Haas
Halina Pawlowská má vnuka Huga. Mně se to docela líbí.
@Plmo Já znám Huga asi 70 leteho pana a pak 10 leteho kluka. Ač to neni můj šálek čaje, nepřijde mi to zas tak šílene a neobvyklé jméno. Vnímám ho na úrovni např. Rudolfa nebo Otty.
@Plmo
pokud jste mladší ( tedy ne tak stará jak oHugo Haas ) spíš by mě napadlo že znáte Hugo Boss
))))
@Domus1234 píše:
Tak bylo by to k příjmení Koldová, tudíž Leticie Koldová
No není tak tak hrozné.
Připomíná mi to Morticii.
Hlavně, že se to líbí Vám.
Zkratka Lety zase navozuje představu tábora v Letech, tak snad fakt nejste Rómové.
Okolí bych to neříkala.
@jenny.fields píše:
No není tak tak hrozné.
Připomíná mi to Morticii.
Hlavně, že se to líbí Vám.
Zkratka Lety zase navozuje představu tábora v Letech, tak snad fakt nejste Rómové.
Okolí bych to neříkala.
Nee, romove nejsme.
@Domus1234 píše:
Nee, romove nejsme.
V tom případě bych do toho šla.
Moc jich nebude.
https://www.babyweb.cz/leticie-5206
A dá se to pěkně zkracovat.
Kritizovat můžou i úplně obyčejné jméno. Jsem živým důkazem. Podle me je úplně jedno jaké je to jméno. Vždy se najdou kritici. Uprimne me se moderní jmena pro deti nelíbí. Můj problém.
Leticie Koldová. No, jméno samo o sobě mi nepřijde až tak zlé, s příjmením se to taky vcelku dá… Shrnuto podtrženo, myslím, že to není nic hrůzostrašného… Okolí neříkat, zvyknou si. Lota Koldová je za mě asi o fous lepší (napsané) a oslovení podobné - Lotka, Loty… Ale klidně bych dala i Leticii…
mě se tam taky bijou ty LDK…ale tak člověk se jen málokdy představuje celým jménem no.. ![]()
Mne se to libi. Zamyslela bych se jen nad vyslovnosti (anglicky se cte zcela jinak) a tak se vlastne da rict, ze jelikoz je z latiny a objevuje se v anglictine a spanelstine, ze je ceska vyslovnost nespravna. Mne se nelibi, kdyz se cizi jmena vyslovuji cesky a tedy spatne, ale to je jen muj pohled. Jinak jmeno je to krasne, domaci formy take.
Mně se to líbí, ale asi bych dala spíš Leticia než Leticie. Já mám syna Antonyho, mně se cizí jména líbí.
Jak nejsem příznivkyní cizích jmen, tak Leticie Koldová zní hezky, jméno bych dala. Ale s E na konci. ![]()