Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jo mam kolegyni v praci, pise se ovsem klasicky Madelaine… A ziju ovsem v Deutschlandu. Jmeno se mi libi, ale v originalnim tvaru… Nemam rada originalni zkomoleniny. Ja mam v zasobe pro druhou holcicku Marlene ![]()
@Anonymní
Jméno se mi líbí moc, ale to není důležité
. Záleží jak moc se líbí tobě. ![]()
Jméno je moc hezké
. My teda máme doma klasickou Magdalénu, ale nejčastěji jí říkáme právě Madlen, Madlenko nebo Majdo. Na „Magdu“ je přímo alergická ![]()
Moc hezké. A víš jistě že lze dát? Vím, že domácké či zdrobnělé tvary jmen dávat nelze, i když jsou samozřejmě výjimky.
http://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…
Už jich je tu nejméně 104, takže problém by neměl být.
@BAZÁREK ANGIE jo jo to je jasné, me jen zajimalo jak na vas jméno působi asi hlavně proto, ze mi porad leží v hlavě. @Ludovika mi se právě moc líbí ty zdrobněliny Magdaleny, ale ta mi přijde sama o sobě moc dlouha, ale Madlenka me nějak dostala.
@Trudinka právě ze nevím jestli jde dat v tomto tvaru proto jsem se ptala, jestli třeba nějakou neznáte… Jinak děkuji za názory, zas bych nechtěla dat jméno u ktereho by si všichni tukali na čelo i když je mi jasne, ze se každému líbí něco jineho ![]()
@Fíková super takže by melo jít dat.
Uz máme doma Šimona kterého chtel hlavne pritel i když mi se samozdrejme taky líbí, tak snad mi potom doma jméno projde az to bude aktuální. ![]()
@Anonymní
Madlen znám a doma jí říkají Madlenko, Máďo, Madlo, krásné jméno ![]()
@Ludovika na Magdu jsem zatím alergická jenom já..:-D
ale říkáme jí stejně…
Ahoj co říkáte na jméno MADLEN v tomhle tvaru? Zatím to teda není aktuální a mimi nečekáme, ale časem by jsme chtěli malému pořídit sourozence a tohle je prvni holčičí jméno které mě zaujalo. Žádnou nositelku neznám, tak ani nevim jestli by nebyl problém ho dát??? máte, nebo znáte třeba v okolí nějakou? Zdrobněliny jako Madlenka, Majda mi taky příjdou moc hezké