Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@NNNikol píše:
@BAZÁREK ANGIE jo jo to je jasné, me jen zajimalo jak na vas jméno působi asi hlavně proto, ze mi porad leží v hlavě. @Ludovika mi se právě moc líbí ty zdrobněliny Magdaleny, ale ta mi přijde sama o sobě moc dlouha, ale Madlenka me nějak dostala.@Trudinka právě ze nevím jestli jde dat v tomto tvaru proto jsem se ptala, jestli třeba nějakou neznáte… Jinak děkuji za názory, zas bych nechtěla dat jméno u ktereho by si všichni tukali na čelo i když je mi jasne, ze se každému líbí něco jineho
Taky mi Magdaléna přišla dlouhá…ale zase se mi líbí přijde mi takový honosný..:-)a já jsem teda dala Magadlénu kuli Majdě..a Magda se mi nelíbí..Madlen jsem taky uvažovala ale chtěli jsme nějaký,,český"..a když by byla v zahraničí muže si nechat říkat Madlen…
Taky jí máme ve výběru.
Ale spis se přikláním ke tvaru Madlena. Přijde mi češtější.
No, me se v tomhle zkomolenem stavu nelibi. prijde mi to jak jmenu pro fenku ![]()
libilo by se Madelaine. ale to by asi chtelo ne ceske prijmeni a idealne ne Cechy ![]()
Magdalena super, Madlen odvar (zkratka), to už raději Marlene. Madelaine jen pokud jste v kontaktu s frankofonním prostředím, jinak utrpení v českých poměrech (a jak se to píše, a jak se to čte…? celý život).
Moc hezke jmeno, ale napsala bych to v te cizi forme - Madelaine, popripade i Madlenne, jestli to tak jde. Ta pocestena forma mi evokuje treba spojeni Madlena pradlena
Madlen v této podobě mi připadá jako jméno pro pejska, nelíbí se mi ani trochu.
V kombinaci s nějakým typicky českým příjmením to vypadá trochu, jako když si tam holka z Vidlákova zapomněla dopsat na konec „a“.
@obrazek Pro fenku
to by mě zrovna u tohohle jmena nenapadlo
ale mame v okoli plno pejsku Nelinky, Betynky, Mie a ty jsou ted taky docela davane
tak treba se Madlen taky rozjede ![]()
@BaraF @KlaraBoch souhlasím, taky se mi více na papíře libí tvar v zahraniční podobě, ale máme celkem české přijmení takže to nepřipadá v uvahu
bylo by to jako pěst na oko
a dalši Jenifer Slepičkovou, nebo něco v tomhle duchu mít nechci i když vim, že dnes davají lidi mnohem horší kombinace
@KlaraBoch pradlenku mi to taky připomíná, ale v dobrém ![]()
Tak dat Magdalenku a Madlenka ji proste rikat, to mi prijde jako cesta nejmensiho odporu ![]()
Mi se moc líbí.
Ale spíš jen jako jedna z možností jak říkat Magdaléně. Dát toto jméno „oficiálně“… nevím no.