Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kallkapa píše:Emilie píše:A proč by sis nedovolila Květoslava oslovit Květo?Anonymní píše:
Je to policajt, Majo nebo Maco asi taky neprojde![]()
![]()
zakl.
Když dovolíš upřímnost, říkala jsem si, bože, co je to zase za debilní jméno, který chcete dát dítěti! Pak teda čtu, že se jedná o již dospělého, tudíž zakladatelka s tím nemá nic společného, a teda ta jeho profese, to je poslední ťafka!
Ale zpět, bez humoru, on az to nemůže - v poodbných případech se taktně ptám, jak se přeje, aby se dotyčnému říkalo. Jsou jména jako třeba Květoslav a dotyčný normálně bere a slyší na Květu (což bych si já nedovolila ho takhle oslovit![]()
![]()
![]()
![]()
)!
Vždyť to je stejné jako Vlatnimil - Vlasto
Něvím. Květa je podle mně holčičí jméno. ![]()
Emilie píše:Kallkapa píše:Něvím. Květa je podle mně holčičí jméno.Emilie píše:A proč by sis nedovolila Květoslava oslovit Květo?Anonymní píše:
![]()
zakl.
Když dovolíš upřímnost, říkala jsem si, bože, co je to zase za debilní jméno, který chcete dát dítěti! Pak teda čtu, že se jedná o již dospělého, tudíž zakladatelka s tím nemá nic společného, a teda ta jeho profese, to je poslední ťafka!
Ale zpět, bez humoru, on az to nemůže - v poodbných případech se taktně ptám, jak se přeje, aby se dotyčnému říkalo. Jsou jména jako třeba Květoslav a dotyčný normálně bere a slyší na Květu (což bych si já nedovolila ho takhle oslovit![]()
![]()
![]()
![]()
)!
Vlasta pro mě též
. Když nevím jak oslovovat tak se též většinou ptám tak jak Ty ![]()
Holky, vy mi teda davate
Takovej chlap to je, jen to jmeno trosku divocejsi.. Chudak, kdyby vedel jak ho tady rozebirame. Zakl.
Anonymní píše:
Holky, vy mi teda davate![]()
Takovej chlap to je, jen to jmeno trosku divocejsi.. Chudak, kdyby vedel jak ho tady rozebirame. Zakl.
Je to o zvyku.. zachvili Ti ani nepřijde, že je na tom jméně něco divného ![]()
Pipet píše:to mi nevhodné nepřijde,když si to myslím,tak to napíšu,pro me ta predstava byla fakt veeeelikanskej hnusnakukovatelka píše:Nicméně napsat o nějakém jménu v jakékoli souvislosti „no hnus“ je poněkud nevhodné.lleennttiillkkaa píše:Ale tady se nevybira jmeno pro dite, myslim, ze zakladatelka se s nejakym Marcelem seznamila a nevi, jak mu rikatBrambůrka10 píše:Holky a napadlo vás, že se třeba někomu to jméno líbí? Mě se taky nelíbí všechny ty Vanesky, Sebastianové a podobně, ale je to věc těch rodičů ne?danik píše:že by zblázněný hormony????Zozole píše:
Tak mu říkej třeba Honzopokud si nic nevybereš
![]()
![]()
Proč někteří rodiče nepřemýšlejí,když dávají svým dětem jména
![]()
???
segra když čekala malýho,tak mu chtěla dát jméno Gabriel,no hnus,naštěstí jsme jí to tak zhnusili,že nakonec má Domču
a ted nechápe,jak jí to vůbec mohlo napadnout
![]()
Brambůrka10 píše:Pipet píše:to mi nevhodné nepřijde,když si to myslím,tak to napíšu,pro me ta predstava byla fakt veeeelikanskej hnusnakukovatelka píše:Nicméně napsat o nějakém jménu v jakékoli souvislosti „no hnus“ je poněkud nevhodné.lleennttiillkkaa píše:Ale tady se nevybira jmeno pro dite, myslim, ze zakladatelka se s nejakym Marcelem seznamila a nevi, jak mu rikatBrambůrka10 píše:Holky a napadlo vás, že se třeba někomu to jméno líbí? Mě se taky nelíbí všechny ty Vanesky, Sebastianové a podobně, ale je to věc těch rodičů ne?danik píše:že by zblázněný hormony????Zozole píše:
![]()
![]()
![]()
???
segra když čekala malýho,tak mu chtěla dát jméno Gabriel,no hnus,naštěstí jsme jí to tak zhnusili,že nakonec má Domču
![]()
![]()
![]()
Taky mi to přijde dost nevhodné ![]()
Tomu dotyčnému, který se tak jmenuje, bys to do očí řekla? ![]()
n. Hotaru píše:ten dotyčný se tak naštěstí nejmenujeBrambůrka10 píše:Taky mi to přijde dost nevhodnéPipet píše:to mi nevhodné nepřijde,když si to myslím,tak to napíšu,pro me ta predstava byla fakt veeeelikanskej hnusnakukovatelka píše:Nicméně napsat o nějakém jménu v jakékoli souvislosti „no hnus“ je poněkud nevhodné.lleennttiillkkaa píše:Ale tady se nevybira jmeno pro dite, myslim, ze zakladatelka se s nejakym Marcelem seznamila a nevi, jak mu rikatBrambůrka10 píše:Holky a napadlo vás, že se třeba někomu to jméno líbí? Mě se taky nelíbí všechny ty Vanesky, Sebastianové a podobně, ale je to věc těch rodičů ne?danik píše:že by zblázněný hormony????Zozole píše:
![]()
![]()
![]()
???
![]()
![]()
![]()
Tomu dotyčnému, který se tak jmenuje, bys to do očí řekla?
Brambůrka10 píše:n. Hotaru píše:ten dotyčný se tak naštěstí nejmenujeBrambůrka10 píše:Taky mi to přijde dost nevhodnéPipet píše:to mi nevhodné nepřijde,když si to myslím,tak to napíšu,pro me ta predstava byla fakt veeeelikanskej hnusnakukovatelka píše:Nicméně napsat o nějakém jménu v jakékoli souvislosti „no hnus“ je poněkud nevhodné.lleennttiillkkaa píše:Ale tady se nevybira jmeno pro dite, myslim, ze zakladatelka se s nejakym Marcelem seznamila a nevi, jak mu rikatBrambůrka10 píše:Holky a napadlo vás, že se třeba někomu to jméno líbí? Mě se taky nelíbí všechny ty Vanesky, Sebastianové a podobně, ale je to věc těch rodičů ne?danik píše:že by zblázněný hormony????Zozole píše:
![]()
![]()
![]()
???
![]()
![]()
![]()
Tomu dotyčnému, který se tak jmenuje, bys to do očí řekla?
No to mi došlo, já spíš myslela, kdybys potkala někoho jiného toho jména
![]()
n. Hotaru píše:tak to by mi bylo asi jedno u nekoho jineho,ale segre jsem to takhle rict musela a nastesti to zabraloBrambůrka10 píše:No to mi došlo, já spíš myslela, kdybys potkala někoho jiného toho jménan. Hotaru píše:ten dotyčný se tak naštěstí nejmenujeBrambůrka10 píše:Taky mi to přijde dost nevhodnéPipet píše:to mi nevhodné nepřijde,když si to myslím,tak to napíšu,pro me ta predstava byla fakt veeeelikanskej hnusnakukovatelka píše:Nicméně napsat o nějakém jménu v jakékoli souvislosti „no hnus“ je poněkud nevhodné.lleennttiillkkaa píše:Ale tady se nevybira jmeno pro dite, myslim, ze zakladatelka se s nejakym Marcelem seznamila a nevi, jak mu rikatBrambůrka10 píše:Holky a napadlo vás, že se třeba někomu to jméno líbí? Mě se taky nelíbí všechny ty Vanesky, Sebastianové a podobně, ale je to věc těch rodičů ne?danik píše:že by zblázněný hormony????Zozole píše:
![]()
![]()
![]()
???
![]()
![]()
![]()
Tomu dotyčnému, který se tak jmenuje, bys to do očí řekla?![]()
Kallkapa píše:Emilie píše:A proč by sis nedovolila Květoslava oslovit Květo?Anonymní píše:
![]()
zakl.
![]()
![]()
![]()
)!
My říkáme Květoslavovi Slávku a je za to rád ![]()
RyBANA píše:
Och společně s Dušanem je Marcel na prvním místě pro mě nejotřesnějších jmen
Mimochodem hned za nimi je Kamil![]()
Ale když už tak bych mu říkala Marku
Jsem na tom podobně a hlavně my jsme měli ve třídě kamarády Marcela a Kamila, to byla dvojka, přesně podle jména. ![]()
A já třeba jednou byla do Dušana platonicky zaláskovaná a vůbec mi jeho jméno nevadilo ![]()
berushkacz píše:RyBANA píše:Jsem na tom podobně a hlavně my jsme měli ve třídě kamarády Marcela a Kamila, to byla dvojka, přesně podle jména.
Och společně s Dušanem je Marcel na prvním místě pro mě nejotřesnějších jmen
Mimochodem hned za nimi je Kamil![]()
Ale když už tak bych mu říkala Marku
Marcel a Kamil … to fakt zní jak kosí bratři ![]()
lleennttiillkkaa píše:
A já třeba jednou byla do Dušana platonicky zaláskovaná a vůbec mi jeho jméno nevadilo
Se mnou seděl Dušan ve školce u stolečku a furt mě kopal do nohy ![]()