Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pokud se vam libi, dejte Matyldu. Me se to nelibi vubec. Ale sto lidi, sto nazoru.
@Anonymní píše:
Me ted jeste: Máťa, Maťule
Pro mě nepřijatelné, zkráceniny jako jméno Matyáš, které pro jeho četnost nemusím. ![]()
Ka Matyldu znam a rikaji ji Maty, Matulko
osobne se mi nelibi ale pokud vam ano tak ho dejte
Aspon to neni tak obvykle.
Není ošklivé, já bych ho ale nedala a ani sama bych nechtěla být jeho nositelkou.
@jenika1 píše:
My jsme měli ve škole starou upocenou kuchařku Anežku, co nám vydávala obědy. To pro KawaiiPanda.. A ještě k hlášce, že toto jméno nepatří do českého prostředí. Nevím, proč by staré české jméno nepatřilo.
to neni zadne ceske jmeno…to je recke jmeno, vetsina jmen pochazi z hebrejstiny beo rectiny…pak jsou germanska slovanska…ty ceske…tech je jen zlomek…z divcich napriklad šarka ![]()
Anežka je ženské jméno vzniklé z řeckého hagné (Neposkvrněná, Čistá). Alternativní variantou je Ágnes či Agnes. Podle českého občanského kalendáře má svátek 2. března.
Při názvu diskuze mě napadlo, že my takhle někdy říkáme synovi-Matoušovi.
Ale jako jméno bych to teda nedala.
Znám jednu tříletou Matyldu. Říkají jí Máťo, Maty, Matynko, Maťulko. Její tatínek jí říká Tyli, Tylinko.
Mně se jméno moc líbí ![]()
@Taka píše:
Znám jednu tříletou Matyldu. Říkají jí Máťo, Maty, Matynko, Maťulko. Její tatínek jí říká Tyli, Tylinko.
Mně se jméno moc líbí
My jsme měli želvu Matyldu
.. Jméno se mi moc líbí - dala bych ho ![]()
Neni to spatne jmeno, mne okamzite naskoci obrovska Matylda z Doktora Mracka, ktera sni patnact kilo masa denne a pan Excelence ji vari jako predkrm par kilo bambor
. To jsou ty asociace ![]()
Kamarádka odtud z emimina toto jméno dala a já jsem se do něj zamilovala!
![]()
@Anonymní píše:
Co říkáte na jméno Matylda? Ps: příjmení klasicky české
Matylda a Klotylda
Nedala bych