Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jinak jí říkáme Maty, nebo Matyldo, občas Tyli. Nepotřebuju 150 různých variant. ![]()
Matylda je krásné jméno. Kdyby se tak nejmenovala naše čuba, tak klidně pojmenuju dítě. Sestřenka má Matyldu. Říkají jí „Tylí, Tylinko, Tyldinko,…“.
Já se tak jmenuji a neznám jinou v mém věku se stejným jménem. na rozdíl od Elišek, Nel a podobných jmen, kterých se teď dává spousta.
Jinak jedni u nás na vesnici měli kobylu Matildu, kamarádka po mně pojmenovala psa - boxera, další kamoška říkala Matyldy kosmákům… Každému jak se líbí
Náš pes se jmenoval Dona ![]()
Pro mně je to hodně silné jméno, jeho význam je silná a udatná bojovnice (asi jako Xena
) a občas se tak opravdu cítím.
Anonym proto, že nechci aby bylo moje netradičné jméno spojováno s mým alespoň trochu anonymním nickem
Moc se mi nelíbí, ale určitě lepší než Eliška nebo Terezka. Říkala bych jí Tyldo, Tylduško, Tyli,.. rozhodně ne Máťo, Maty, z toho mi naskakuje husí kůže.
Muj syn mel byt puvodne Matilda, asi se mi vic ta „mekka“varianta libilo. Prijmeni bylo taky dost ceske. Porad se mi libi, treba na ni jednou dojde:)
Jinak teda je to jméno germánské, ne české, znamená „Mocná bojovnice“
Krásné jméno, polovinu těhotenství jsem byla přesvědčená, že budu mít holku a měla to být Matylda ![]()
@Espe píše:
Muj syn mel byt puvodne Matilda, asi se mi vic ta „mekka“varianta libilo. Prijmeni bylo taky dost ceske. Porad se mi libi, treba na ni jednou dojde:)
asi bych teda taky volila variantu s mekkym i. Prijde mi to vic mezinarodni
Ja mam Matyldu. Říkáme ji Matyldo. Babičky občas Matyldicko (hrůza..)
My máme Marijanu, a říkáme jí Marjánko.
Taky je hezká Marika.