Jméno Matylda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15
8.4.15 22:09

Tak my máme Matyldu a říkáme jí: Matyldo, Tyldo (nejvíc), Tyli, Tylko, Tylduško, Tylinko, Maty, Matynko… S vyloženě negativní reakcí jsme se zatím nesetkali, pozitivní výrazně převažují. A výhoda: na hřišti či ve školce se po zavolání neotáčí dalších pět holčiček! Pro inspiraci, druhá dcerka je Meda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
8.4.15 22:20

@elulena Krásná jména! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
8.4.15 22:25
@elulena píše:
Tak my máme Matyldu a říkáme jí: Matyldo, Tyldo (nejvíc), Tyli, Tylko, Tylduško, Tylinko, Maty, Matynko… S vyloženě negativní reakcí jsme se zatím nesetkali, pozitivní výrazně převažují. A výhoda: na hřišti či ve školce se po zavolání neotáčí dalších pět holčiček! Pro inspiraci, druhá dcerka je Meda.
:palec: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
53
8.4.15 23:46

Krasny jméno :palec: :andel: :andel: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
8.5.15 12:18
@Anonymní píše:
Marijánka- jake je tedy zakladni? Nechci totiz zdrobnelinu uz v zakladu:-)

Nikdo neodpověděl, koukám… :) Je to Mariana případně méně časté Marianna. :kytka: I když už je to asi jedno :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
28.9.16 11:58

Hnusnější jméno snad ani neznám, tedy kromě Toničky. Navíc mi připadá směšné a evokuje mi nadávku. Za mě nee.

• Citovat
  • Upravit
1075
28.9.16 15:59

@Klopotkova hnusnější jméno? :zed: jejda, proč tak negativně? Stačilo napsat, že se ti prostě nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
28.9.16 17:25

Mně se moc líbí, je to moc krásné jméno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
28.9.16 17:59

@Monty1505 mě taky, uvažuju nad ním taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
28.9.16 20:27

Já když slyším jméno Matylda, tak se musím smát, stejně to mám s Antonií, jakožto s Toničkou. Nic trapnějšího jsem nikdy neslyšela.

• Citovat
  • Upravit
381
29.9.16 12:05
@Anonymní píše:
Co říkáte na jméno Matylda? Ps: příjmení klasicky české

Já znám jeden film, kde je hlaní postavou Matilda. Je to film ze starší doby a strašně se mi tam to jméno začalo líbit. Nevidím pod tím tlustou ženskou, ale je pravda, že jsem to už slyšela z dost stran, že to lidem tak připadá. Jinak v tom filmu jí říkali Tily a to se mi líbí. Přijde mi, že se právě hodí k českému příjmení, mně se moc líbí i Ráchel a nepřijde mi to jako exotická jména. I zde zmiňovaná Malvínka mi přijde krásné jméno. Tedy pokud nemáte v rodině předpoklady k obezitě, tak bych ho určitě dala. Jistě, že se to nedá vždy odhadnout a hubení rodiče můžou mít tlouštíka a naopak. Pokud ale má už dopředu holčička předpoklady k tomu, že by mohla být silná, ještě bych to zvážila. Jak jsem psala, na mně to nepůsobí jako jméno pro tlustou holku, ale slyšela jsem to už častokrát, že si to lidé tak spojují, tedy v tomhle smyslu bych to zvážila. Ale to asi má každý jinak, já třeba vnímám jako jména pro silnou holku Jitka a Marcela, což někdo může mít úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
14.10.16 10:44

Každé jméno je krásné, když se s láskou vysloví…po Matildě toužím od doby, co uvažuju o miminku, líbila se mi Matilda ve filmu Leon :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
15.10.16 20:35

Pěkné jméno, v dnešní době takové jméno dávají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
7.11.18 14:20

Holky, jméno je to super a začala jsem nad nim přemýšlet. Ale tak si rikam - my si nějaké hezké zdrobneliny najdeme, ale co ve škole? Většina jmen jde zdrobnit přirozene - Janicko, Sofinko, Verunko, Terezko atd… Ale Matyldko? To asi nee. Mám strach, aby pro paní učitelku nebyla naše holcicka v zástupu Terezek a Elisek porad jen tvrdá Matylda :,( Co už třeba Matyldu mate nebo znáte, jak se k tomu jménu staví okolí prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
7.11.18 14:28
@tehule2019 píše:
Holky, jméno je to super a začala jsem nad nim přemýšlet. Ale tak si rikam - my si nějaké hezké zdrobneliny najdeme, ale co ve škole? Většina jmen jde zdrobnit přirozene - Janicko, Sofinko, Verunko, Terezko atd… Ale Matyldko? To asi nee. Mám strach, aby pro paní učitelku nebyla naše holcicka v zástupu Terezek a Elisek porad jen tvrdá Matylda :,( Co už třeba Matyldu mate nebo znáte, jak se k tomu jménu staví okolí prosím?

Já bych se toho nebála, protože stejně si pak pro dítě najdete jméno, které se k němu bude nejvíce hodit, až ji uvidíte, tak jí třeba budete říkat úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze