Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Co říkáte na jméno Matylda? Ps: příjmení klasicky české
Líbí, sympatické jméno ![]()
@Fíková píše:![]()
![]()
Jsem si říkala, kde se touláš, tak jsem pozdvihla ten prapor za Tebe… ![]()
Hrozně krásný jméno, my nakonec sice máme Josefínku, ale Matylda byla favoritem.
Nam se libilo, ale nakonec mame Julii:-)
Jinak od M mas jmen mraky:-) Monika, Melisa, Mia, Martina, Marika, Mariana, Marina, Mirka, Michaela, Magdalena, Marie, Miluska, Mína atd..
Matylda i Mariana se mi libi moc. Na M se mi libi jeste Marketa i Margareta.
Je to krásné jméno. Hned si vybavím film s Danny DeVittem podle knížky Roalda Dahla - Matylda. Ta holčička v knížce je úžasná.
Matylda se mi líbí moc…kdyby jednou byla třetí holka, snad bych muže ukecala.. ![]()
a momentálně se mi teda vybaví asociace na Matyldu-ovocný tvaroh a sýr ![]()
Jmeno je to zajimave… bohuzel na muj vkus moc tvrde. Mam radeji jemnejsi. Ale osklive rozhodne neni ![]()
Ahoj, jsem si hned vzpomnela na knizku Mladi na kridlech, tam byla holka Matylda a hrozne svoje jmeno nesnasela a rikala si Máša, tak snad se vasi holcice bude libit vic:), jo a moje dcera rika Matylda misto kravy, jak zna kravicku Matyldu z reklamy, tak kdyz vidi kravu rika hele Matylda, tak aby s tim pak nemela problemy u deti, ale treba nez zacne chodit do skolky tak uz tu reklamu davat nebudou ![]()
Jeste jak jste resili tu Marianku, moje mama je Marie a od mala ji rikali Marjanko, takze to je taky varianta.
Mně se taky moc líbí Matylda… Myslím, že na každé jméno se dá najít více variant (Maty, Matynka, Máda, Tylda, Tyli, Tylinka, Tydlidum), ale samozřejmě i nějaká posměšná… A Matylda se i asi líbí více s Y, ale záleží na příjmení (kdyby tam bylo I, tak i Matilda je hezká varianta).
Ještě se mi líbí jemná jména jako Jasmína a Mia. ![]()
Jmenuje se tak moje malá neteř a mně to jméno přijde super. Dá se na ni volat Maty, Máťo - koneckonců každé jméno lze říct hezky i ošklivě, záleží jak kdo chce. A hlavně se tak nejmenuje každá druhá holčička, takže jen do toho!
My máme Josefínu - první reakce u spousty lidí bylo „Pepina, jó?“ - a teď to jméno všichni milujou a malé moc sluší ![]()
@Anonymní píše:
Co říkáte na jméno Matylda? Ps: příjmení klasicky české
Preferuju spíš pravodpis Matilda či Mathilda. Líbí se mně má zajímavej výžznam „bojovnice“
Pěkné jsou i zdrobněliny Maty, Matea, Tily.