Jméno Matylda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5352
7.4.15 20:45

Matylda je krásné jméno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
7.4.15 21:28
@Anonymní píše:
Co říkáte na jméno Matylda? Ps: příjmení klasicky české

Líbí, sympatické jméno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
7.4.15 21:49
@Fíková píše: :lol: :oops: :hug:

Jsem si říkala, kde se touláš, tak jsem pozdvihla ten prapor za Tebe… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.15 21:54

Hrozně krásný jméno, my nakonec sice máme Josefínku, ale Matylda byla favoritem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
7.4.15 22:39

Nam se libilo, ale nakonec mame Julii:-)

Jinak od M mas jmen mraky:-) Monika, Melisa, Mia, Martina, Marika, Mariana, Marina, Mirka, Michaela, Magdalena, Marie, Miluska, Mína atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
7.4.15 22:44

Matylda i Mariana se mi libi moc. Na M se mi libi jeste Marketa i Margareta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2767
7.4.15 23:13

Je to krásné jméno. Hned si vybavím film s Danny DeVittem podle knížky Roalda Dahla - Matylda. Ta holčička v knížce je úžasná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7276
7.4.15 23:22

Matylda se mi líbí moc…kdyby jednou byla třetí holka, snad bych muže ukecala.. 8)

a momentálně se mi teda vybaví asociace na Matyldu-ovocný tvaroh a sýr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
7.4.15 23:49

Matylda se mi líbí moc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1744
8.4.15 07:52

Jmeno je to zajimave… bohuzel na muj vkus moc tvrde. Mam radeji jemnejsi. Ale osklive rozhodne neni :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
8.4.15 09:03

Ahoj, jsem si hned vzpomnela na knizku Mladi na kridlech, tam byla holka Matylda a hrozne svoje jmeno nesnasela a rikala si Máša, tak snad se vasi holcice bude libit vic:), jo a moje dcera rika Matylda misto kravy, jak zna kravicku Matyldu z reklamy, tak kdyz vidi kravu rika hele Matylda, tak aby s tim pak nemela problemy u deti, ale treba nez zacne chodit do skolky tak uz tu reklamu davat nebudou :)
Jeste jak jste resili tu Marianku, moje mama je Marie a od mala ji rikali Marjanko, takze to je taky varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.15 09:26

Na každé jméno si děti neco najdou:-))

• Citovat
  • Upravit
8
8.4.15 14:15

Mně se taky moc líbí Matylda… Myslím, že na každé jméno se dá najít více variant (Maty, Matynka, Máda, Tylda, Tyli, Tylinka, Tydlidum), ale samozřejmě i nějaká posměšná… A Matylda se i asi líbí více s Y, ale záleží na příjmení (kdyby tam bylo I, tak i Matilda je hezká varianta).

Ještě se mi líbí jemná jména jako Jasmína a Mia. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.15 17:43

Matylda je parádní

Jmenuje se tak moje malá neteř a mně to jméno přijde super. Dá se na ni volat Maty, Máťo - koneckonců každé jméno lze říct hezky i ošklivě, záleží jak kdo chce. A hlavně se tak nejmenuje každá druhá holčička, takže jen do toho!
My máme Josefínu - první reakce u spousty lidí bylo „Pepina, jó?“ - a teď to jméno všichni milujou a malé moc sluší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.15 20:10
@Anonymní píše:
Co říkáte na jméno Matylda? Ps: příjmení klasicky české

Preferuju spíš pravodpis Matilda či Mathilda. Líbí se mně má zajímavej výžznam „bojovnice“ :pankac: Pěkné jsou i zdrobněliny Maty, Matea, Tily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze