Jméno Matylda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2249
7.11.18 14:30

Z netu

Matty, Mat, Tilda, Tilly, Mathildr, Mathil, Matyldečka, Tiluška

Tiluška je super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7206
7.11.18 14:30
@tehule2019 píše:
Holky, jméno je to super a začala jsem nad nim přemýšlet. Ale tak si rikam - my si nějaké hezké zdrobneliny najdeme, ale co ve škole? Většina jmen jde zdrobnit přirozene - Janicko, Sofinko, Verunko, Terezko atd… Ale Matyldko? To asi nee. Mám strach, aby pro paní učitelku nebyla naše holcicka v zástupu Terezek a Elisek porad jen tvrdá Matylda :,( Co už třeba Matyldu mate nebo znáte, jak se k tomu jménu staví okolí prosím?

Dítě se oslovuje zdrobnělinou jak dlouho? Do patnácti let? A zbytek života, což je cca 60 let naopak klasické jméno ocení.

Není rozumný dávat dítěti jméno s ohledem na prvních pár let života … To jméno má na celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
7.11.18 14:47

Já mám Matyldu,říkáme ji Matylda,Máty,někteří Tylko…než se narodila všichni včetně manželovy rodiny kroutili očima… někteří kroutí dodnes…já to jméno miluju a jsem za ní ráda… Jinak malá je drobná blondýnka divoká a jméno k ní sedí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
7.11.18 14:51

Znam jednu Matyldu, deti ji rikaji Maty, rodice Tilinko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7744
7.11.18 14:51
@tehule2019 píše:
Holky, jméno je to super a začala jsem nad nim přemýšlet. Ale tak si rikam - my si nějaké hezké zdrobneliny najdeme, ale co ve škole? Většina jmen jde zdrobnit přirozene - Janicko, Sofinko, Verunko, Terezko atd… Ale Matyldko? To asi nee. Mám strach, aby pro paní učitelku nebyla naše holcicka v zástupu Terezek a Elisek porad jen tvrdá Matylda :,( Co už třeba Matyldu mate nebo znáte, jak se k tomu jménu staví okolí prosím?

Učitelka jí říká Máťo. Mně to přijde děsný, ale jí to nevadí, tak co. :lol:
My jí říkáme hlavně Maty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7744
7.11.18 14:54

Jinak nevím, co máte, ale mě v základním tvaru Matylda vůbec jako tvrdé jméno nepřijde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
7.11.18 14:56
@tehule2019 píše:

Vybírala bych jméno podle svého vkusu, ne podle toho, aby se dobře vyslovovalo pančelkám ve školce. Není přece problém při představování kdekoliv říct „jmenuje se Matylda, říkáme jí…“. A nevidím ani důvod, proč by se mermomocí muselo jméno ve školce zdrobňovat.

Matylda je super, kdyby byl syn holka, byl by Matilda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
7.11.18 16:41

A co Maty ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
7.11.18 19:13

Tyli :srdce: A krásné jméno je to samo o sobě. Není tvrdé. Nevidím nic špatného na tom i malou holku oslovovat základním tvarem jména. Zrovna včera mi psala spolužaččina matka, jestli by se sedmileté holky mohly navštívit a používala zdrobněliny jmen, přišlo mi to, jako by jim byly tři roky. :think: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.18 19:23

@Ukulina Jmenuji se Věra a skoro nikdo mi tak neříká. Přijde mi normální používat zdrobněliny i v dospělosti přeci. Matylda mi přijde tvrdé, kdybych byla dospělá silnější žena, nevím, jestli bych byla ráda za toto jméno (ale třeba jo). Líbí se mi ale tvar Maty, Mat, Tily apod. Věra taky žádný zázrak :D (jinak nechci jméno Matylda hanit, má své fanoušky. Mně se líbí často jména, která se jiným nelíbí). Anonym zveřejněné jméno, jinak smazat.

• Citovat
  • Upravit
11
7.11.18 19:24

Moje kamarádka se jmenuje Matylda a občas ji říkají Matla, tak nevím, zda vybrat toto jméno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
7.11.18 19:44
@Anonymní píše:
@Ukulina Jmenuji se Věra a skoro nikdo mi tak neříká. Přijde mi normální používat zdrobněliny i v dospělosti přeci. Matylda mi přijde tvrdé, kdybych byla dospělá silnější žena, nevím, jestli bych byla ráda za toto jméno (ale třeba jo). Líbí se mi ale tvar Maty, Mat, Tily apod. Věra taky žádný zázrak :D (jinak nechci jméno Matylda hanit, má své fanoušky. Mně se líbí často jména, která se jiným nelíbí). Anonym zveřejněné jméno, jinak smazat.

Jsou zdrobněliny a zdrobněliny… Dospělé ženské bych max říkala Věry, Věrko. Věruško už teda ne.
„Může naše Hanička přijít k vaší Radušce?“ Je na mě moc.

No a pro mě je Matylda jedno ze jmen, která se dají používat i v základním tvaru, aniž by byla „tvrdá“. Další taková (podle mě) jsou třeba Sára, Julie, Radka, Karin, Ester, Marta, Elen,…

A Matylda není jen ta velká paní ve filmu. ;)

Jména jsou prostě děsně individuální. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
29.1.19 20:36

@Ukulina Máme Matildu a zdrobnělin je mnoho :) Máťa, Máťulka, Maty, Tilda, Tilka, Tylinka, Matildík, Matilka, Tiliška, Matinka a další… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
8.5.19 04:53

Klučičí jméno k Matyldě

Ahoj holky, jdu si k Vam pro INSPIRACI…hodne z Vas tady Matyldu/Matildu doma ma…O JAKYCH KLUCICICH JMENECH JSTE UVAZOVALY/UVAZUJETE/PRIPADNE JIZ DOMA MATE?…u nas byla Matylda jasnym favoritem :srdce: jeste pred tim, nez jsme nejake deti spolu zacali planovat :lol:…kazdopadne klucici/muzske jmeno je brutalni orisek…moc se neshodneme…me by se navic libilo, kdyby se sourozenecka jmena hodila k sobe (proste to tak v sobe mam, tak to moc nereste :wink:)…moc se tesim na Vase tipy :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
17.5.19 17:42

Matylda, super jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie