Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No, Vojtěch Vobejda zní docela…zemitě, taky mi to nesedí. Ono to příjmení není moc šťastné, ale to víš i beze mě - omlouvám se
takže bych volila jména, co vyvolávají pocit vážnosti a důstojnosti, aby toho Vobejdu vyvážila. Daniel by mi seděl, ale toho už máte. David, Dominik, Martin, Tomáš…
Já jen viděla název diskuze a zmíněné příjmení a jako první mě trknul Vojtěch
![]()
Já bych také dala takové jméno, které přidá na důstojnosti. Otázkou je, co se komu líbí a co komu přijde důstojné. My například vybrali jména Albert/Aloisie (ale nechci to už moc prozrazovat, ať se moc lidí neinspiruje
). Každopádně Albert Vobejda se mi celkem líbí, a když už máte Daniela a Antonína, tak by se to hodilo. Ten Vojtěch Vobejda mi zní tak těžkopádně, jak tam to V a J, taky mi to moc nesedí. Líbí se mi i Richard Vobejda. Jo a kamarádka dala nedávno jméno Vladimír (po dědovi). Nejdřív se mi to jméno moc nelíbilo, ale teď mi přijde suprové. Prostě malý Vláďa/Vládík. Vladimír Vobejda by také šlo, ale vím, že tohle jméno se všeobecně lidem moc nelíbí. A možná ještě Jindřich by šlo? Petr či Martin taky v pohodě. Myslím, že se to dá dobře sladit, ale nesedí k tomu vše ![]()
Taky mě napadl Petr. Volila bych nějaké tradiční české jméno, které nebude moc vyčnívat, už to příjmení je takové „ucholapné“. Václav ani Vojtěch (nebo třeba Vilém) mi nepřijdou nic moc, v kombinaci s příjmením.
Nevím, jaký typ jmen by se vám líbil, ale mně by se líbilo třeba Josef (oslovením Josífek), Martin, Tomáš, Lukáš, Filip, klidně Aleš, jak tu někdo psal, Štěpán apod.
Vojtech Vobejda mi k sobe nesedi ani trochu.
Ten Richard, Marek
.
Jak jsem přečetla název diskuze, hned mi naskočil Vojtěch
Je fakt, že to asi zní docela vesnicky Vojtěch Vobejda
Jinak myslím, že k přijmení ladí jakékoli české jméno Jan, Martin, Petr, Lukáš…
No já bych asi přítele ukecala, aby spolknul svou hrdost a nechal příjmení po tobe ![]()
Jinak mě napadnul František, Otakar, Vladimír, ale teda mám pocit, že Vobejdu hned tak něco nevyváží ![]()
@lumarka Mně přijde, že jméno Jan se hodí ke všemu, kromě jednoslabičných příjmení
(Nic proti Husovi
). Ale je to takové to univerzální jméno, které bych dala, kdyby mi neladilo nic jiného. Jméno je to pěkné, o tom žádná, ale jak je dlouhá léta tak velmi oblíbené, už je takové, že se dá udělat celý seznam nositelů, se kterými si ho spojuji.
Ahoj,
co se vám hodí k tomuto příjmení? Vím, že to působí hloupě ptát se takhle v diskuzích, ale já si ráda počtu návrhy druhých a nakonec samozřejmě vybereme stejně my. Máme už doma Daniela a Antonína (ale s jiným příjmením). Teď čekám s novým partnerem zase chlapečka a nějak mi už došla inspirace na ty klučičí jména. Holčičku bych věděla hned
. Z klučičích se mi ještě líbí Vojtěch, ale to mi přijde k příjmení takové zvláštní, nebo co myslíte?