Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Helileli To nechápu, co je na tom příjmení tak hrozného?
Mně se zrovna i líbí.
Za svých mladých let jsem chodila s jistým Lukášem Vobejdou, takže mě první napadne Lukáš. Jinak by mi klidně pasoval třeba Richard Vobejda.
Příspěvek upraven 29.04.17 v 22:31
@aluisina píše:
@Helileli To nechápu, co je na tom příjmení tak hrozného?Mně se zrovna i líbí.
ten význam…Přece víš, co znamená Vobejda
Neupravený, zanedbaný jedinec.
@pe-terka to ano, ale zase až tak se to nepoužívá. Já už nejsem úplná mladice a hodně čtu, ale v podstatě jsem se s tím nesetkala. Jo, a znám lidi s mnohem, ale mnohem horším příjmením. Jediné, co bych pořešila je, jestli není lepší, aby měli všichni 3 kluci stejná příjmení (záleží na tom, jestli mají kluci stejné příjmení jako matka). Takže z toho důvodu bych se zamyslela nad tím, po kom příjmení dát. Ale jinak ho neberu jako nějaké hrozné.
@aluisina tak jasně, příjmení se sexuálním nebo hanlivým podtextem jsou horší. Pytlík, Šourek, Šoustal, Karšulín, Volopich…Zlatej Vobejda, to je fakt ![]()
Taky bych volila „dustojna“, klasicka, nadcasova jmena typu: Vaclav, Alexandr, Martin, Richard atd.
@aluisina píše:
@Helileli To nechápu, co je na tom příjmení tak hrozného?Mně se zrovna i líbí.
No u nás byl vobejda hovorově něco jako uchylak. Takže konotace ještě horší jak uvádí @pe-terka
Ten Petr k tomu zní moc dobře
Krátké, tvrdé, oblíbené a seriózní jméno… celého „Vobejdu“ docela dobře zneutralizuje, líp než měkčí (Aleš) a delší (Lukáš, Roman) jména.
Tak Vojtěch Vobejda je dost hrozne. Ale mne se obecne nelibi, kdyz jmeno a prijmeni zacina stejnou slabikou.
Jak uz bylo psano, volila bych urcite nejake hrde a tvrdsi jmeno.
Jindrich, Jaromír, Petr, Marek, Richard, Viktor, Vladimir, Jaroslav. Je jich mraky.
Hlavne neco co obsahuje R, aby to trosku upozadilo toho Vobejdu no… ![]()
Nevim, u nas se to slovo v hanlivem vyznamu uziva celkem casto tedy…
Dodala bych k tomu neco s r ř.
Jindřich, František, Richard, Jiří
Jako první jméno k příjmení mi naskočilo a napadlo jméno David ![]()