Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, měla bych takový dotaz, dali byste (za předpokladu, že se Vám jména líbí) druhému dítěti jméno Simona, když první se jmenuje Šimon? Podle mě by se to už trochu pletlo, co myslíte vy?
Já bych asi ani nedokázala odpovědět na otázku, jak se jmenují moje děti. Protože Šimon a Simona za sebou mi skoro nejdou vyslovit bez zaseknutí ![]()
Taky se mi to plete a musím se soustředit abych to vyslovila dobře.. ![]()
My mame Simonu, když jsem cekala druhé, jedine jsmeno, které se mi libilo na kluka byl Šimon, ale nedala bych ho, jsou hodne podobna…nastesti druhé je taky holka ![]()
nedavej, je spousta jinych krasnych jmen
Když jsem četla poprvé nadpis, přečetla jsem Simon a Šimona. Za mě - NE ![]()
Na první pohled mi to divné nepřišlo. Ale pak jsem si ta jména zkusila říct a třikrát ze mě vypadlo Šimona a Simon
Takže tuto kombinaci bych dala jen za předpokladu, že budeš říkat, že máš prostě kluka a holku ![]()
Taky se mi plete jazyk a dokonce jsem si řekla Simon a ˇšimona
jak jsem si to řekla podruhé, že jsem se spletla a jazyk se my zamotal..
Tak s vyslovováním jmen po sobě nemám sebemenší problém, ale nejspíš bych hledala pro holku jiné jméno, jména jsou si hodně podobná, jinak Simonu doma mám
Já teda s vyslovováním nemám žádný problém. A já bych klidně dala (jména se mi moc nelíbí), mě se právě ta podobnost líbí.
Já bych to taky nedala… Kdyby to byla třeba Šárka a Šimon, to mi přijde on ale Simona a Šimon, to je fakt zmatek…Pokud trváte na S tak co třeba Samuel, Sebastian? ![]()