Jaké jméno pro holčičku k českému příjmení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
218
12.1.11 15:34

Mně se nejvíc líbí Beata, je krásné jak pro dítě tak pro dospělou. Připadalo by mi divné, kdyby se nějaká vysoká holka, nebo ženská v letech, jmenovala Bianka. Ale to je samozřejmě věc názoru. Taky bych doma prosazovala Beatku, ale máme teď prosincovou holčičku a nechtěla jsem, aby měla všechny oslavy moc u sebe, tak máme Jolanku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
12.1.11 15:35
aaya píše:
Sluníčko, to tě opravím, tady je každýmu šumák, jak se jmenuješ, těm lidem samotnejm je to blbý :nevim: a věřte mi, jsou i takoví, co by klidně dali Jacklyn Kropáčkovou. Moje máma učila kluka, co se jmenoval Přemysl Oráč. Rodiče asi magoři. Se Schneiderovou to zní samozřejmě líp, ale stejně se mi pro česká miminka líbí víc české variant jmen.

Znám taky jeden příklad ze života: dali vysněné jméno BLANKA, ale asi pozapomněli, že příjmením je PANENSKÁ…chudák holka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
12.1.11 15:36
aaya píše:
Růžena mi přijde hezké jméno. Božena tedy ne. Ale prostě mi přijde příhodnější dát třeba české Justýna než anglické Justine, české Kristýna než Christine, Žaneta než Janette. Svět se sice zmenšuje a angličtina rozšiřuje, ale proč nebýt trošku patrioti, když jsme ve sportu, proč ne v tomhle?

S tímhle souhlasím, u nás holčička taky bude Ema a ne Emma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
12.1.11 15:37
Dana27 píše:
Daniella82 píše:
jjelena píše:
Daniello,i já se přikláním k tomu, že Bibiana není hezký jméno. Z tebou vybraných bych šla jedině do Beáty, ale sama bych jí nevybrala. Co třeba Alžběta?No a k Patricii… můžeš jí říkat spoustou variant: Paty, Pat, Páťa, Patynka, Patulka, Patýsek, apod. Naše malá má nejradši Páťa a Patynka a já jí nejradši říkám Patricie, protože mi to přijde vznešený, ale ona to vnímá, že se na ní zlobím. Tak jsme uzavřeli dohodu, že když mě zlobí, říkám jí Patriko! :-D
Taky mám dost tvrdé jméno a Danielo mi říkala maka,jen když se na mě zlobila.Takže jsem to s tím taky měla spojené a neměla jsem ráda oslovení Danielo. :wink:
Danielo, moje dcera se jmenuje taky Daniela, jméno jsem vybírala právě proto, že je tvrdé, proto jsem radila i Beáta. Nemám totiž ráda zdrobněliny, takže malou oslovuju normálně Danielo, příp. použiju Dáňo. :mavam:

Mě doma říkali Danielko,Danuško,Dádo,Dančo,Dani,Dádulo..atd.Mamka mi říká Dadlo,což je naprosto příšerný,ale nemůžu jí to nějak odnaučit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
12.1.11 15:42
Kallkapa píše:
Třeba Jacklyn Schneiderová už zní jinak :palec: :jazyk:

Někde jsem viděla jméno Pětiletka Koniprdová :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6284
12.1.11 15:49

Babe, když se budu jmenovat Christensen a budu žít v Čechách (a budu Češka), budu se asi snažit najít jméno, které bude rovnou znít co nejvíc univerzálně. Třeba jak mi teď zrovna padnul pohled na kalendář - Alice. Nebo zrovna Ema (budu-li žít v Čechách, pokud se budu chtít v dohledné době odstěhovat, pak mi to samo bude fuk).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
12.1.11 15:54

Danielo82: Tady je zas příšerný zvyk říkat Danielám DANDA. Zní mi to jak panda :D prostě nazývám lidi tak jak se to líbí mě např. Dani .. ale to se zas nemusí líbit jim.. tisíc lidí , tisíc chutí , takže nikdy nevybereš jméno, které se bude líbit každému :-) Už u Vás některé z jmen začíná vyhrávat :?: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
12.1.11 16:18
gabi.design píše:
aaya píše:
Růžena mi přijde hezké jméno. Božena tedy ne. Ale prostě mi přijde příhodnější dát třeba české Justýna než anglické Justine, české Kristýna než Christine, Žaneta než Janette. Svět se sice zmenšuje a angličtina rozšiřuje, ale proč nebýt trošku patrioti, když jsme ve sportu, proč ne v tomhle?
S tímhle souhlasím, u nás holčička taky bude Ema a ne Emma.
:palec: jj, souhlas, mě se tedy i cizí jména líbi, ale chtěla bych, aby se četly, jak se píší a ne aby do konce života museli své jméno hláskovat :palec: někdy mám tkovýto problém s příjmením a přitom je srozumitelné a jasné :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
12.1.11 16:19
Kallkapa píše:
Danielo82: Tady je zas příšerný zvyk říkat Danielám DANDA. Zní mi to jak panda :D prostě nazývám lidi tak jak se to líbí mě např. Dani .. ale to se zas nemusí líbit jim.. tisíc lidí , tisíc chutí , takže nikdy nevybereš jméno, které se bude líbit každému :-) Už u Vás některé z jmen začíná vyhrávat :?: :-)

Mě hodně vadí,když mi někdo řekne Dano,protože to je uplně jiné jméno.To je jako kdybych oslovovala Jiřinu Jarmilo:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
12.1.11 19:19

Tak to ja prosazuji anglicka nebo americka jmena, stejne jsou stejne :lol: Jako treba Jessica, Jennifer, Rebecca, Michell, Chloe, Christina, Elisabeth, Caroline, Sarah, atd… Nevim proc, ale prijde mi to unikatnejsi, nez kdyz ve tride bude 5 Kacenek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
13.1.11 03:43

Mne se teda spis libi jmena neobvykla nez anglicka,jako treba Zoe a Tea :) Predstava Jennifer Novakove je pro me primo udesna :mrgreen: Myslim si, ze jmeno by se melo vybirat s ohledem na prijmeni, i kdyz muze byt v budoucnu jine :) Ze trech jmen v uvodu se mi nejvic libi Beata, Bibinu mam zafixovanou jako psa kamosky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
CiziJmena
13.1.11 07:13

na prijmeni nezalezi, oslovuje se jmenem nebo prijmenim..ne objema najednou, kdyby se za komousu mohlo davat co chtelo jako vsude jinde ve svete tak se dnes taky na to nikdo nediva divne jak se kdo jmenuje..

• Citovat
  • Upravit
20296
13.1.11 08:57
nepřihlášená MGM píše:
Monny89 píše:
Daniella82 píše: Řešíme jméno pro holčičku,budu ráda,když pomůžete vybrat :wink:

1.Bibiana-to se nám moc líbí,ale nenapadá mě,jak by se dalo zdrobnit,navíc z okolí na toto jméno spousta negativních reakcí.
2.Beáta
3.Bianka- to se líbí jen mě,manžel je proti

Co myslíte? :-)
Příjmení klasické české
Pridam svuj nazor, musis samozrejme brat v potaz jak budou jeji jmeno komolit a budou ji ve skole nadavat… me osobne se nejvic libi Beatka… :palec: Bianku nemam rada, ptz jsem kdysi toto jmeno mela jako prezdivku… A Bibiana je spise nemecke jmeno, takze taky palec dolu. U me vitezi Beatka na plne care :-) A co treba Brigitka (cteno dž)???
Můžu se jenom zeptat, proc bych, PROBOHA, mela brat v potaz, jak budou nejaci smradi ve skole komolit jmeno me dcery??!!! fakt tomu nerozumim te fobii z nadavani ve skole ci problemu se zdrobnovanim…opravdu je takovy problem rikat diteti tak jak se jmenuje, popripade to mirne zkratit? Nase dcera je Justina, rikame ji Justina, pripadne Justi. Jak ji budou rikat ve skole je mi celkem fuk, v celem jejim zivote to bude jiste hrat velky vyznam, nejaka zakladni skola…jezis, ja se zase rozcilila. No nic. Dobrou. A zakladatelko, nejvic, se mi libi Beata - je to takove vznesene.
MadGirlNancy - neprihlasena, neb to nejde.

pěkně ses rozčílila, ale mám to stejně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
13.1.11 09:01
janina.sun píše:
Daniella82 píše:
Babe007 píše:
No jestli máš typický český příjmení Nováková,tak bych dala Blanka.S Biancou mi to nejde dohromady
to nejde..Blanka Nováková je tchýně :mrgreen:
Já mám kamarádku a ta se jmenuje Irena Nováková. Taky hezké jméno

co Veronika Nováková?? Po mě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
13.1.11 09:05
Monny89 píše:
Jj, rebeka je krasny jmeno - Becky :srdce:

tu jsem měla na seznamu, i manžel souhlasil…a oba jsme změnili názor, když se mě moje mamka ptala: a to jí budete říkat Bečko? Co když bude tlustá :lol:

posléze byla vyškrtnuta :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko