Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Moc se mi líbí na holčičku jméno Matilda a jsem docela rozhodnutá ho té naší dát. Jméno nikomu z blízkých před porodem říkat nebudeme, bude to překvapení, ale mám trochu obavy, jak budou reagovat. Navíc v jedné debatě kamarádka mimoděk prohlásila: „Některá jména jsou fakt hrozná, dovedete si třeba představit, že někdo pojmenuje svoje dítě Mati(y)lda?“ No, nekomentovala jsem to
Znáte někoho z okolí kdo dal tohle jméno? Líbí se mi zkratky Tilinka, Tili nebo i Maty. Přijde mi to jako originání, silné jméno a zároveň si představím malou copatou rošťačku i v dospělosti krásnou sebevědomou ženskou. Co si o tomhle jméně myslíte?
@Lucik.kkk píše:
Moc se mi líbí na holčičku jméno Matilda a jsem docela rozhodnutá ho té naší dát. Jméno nikomu z blízkých před porodem říkat nebudeme, bude to překvapení, ale mám trochu obavy, jak budou reagovat. Navíc v jedné debatě kamarádka mimoděk prohlásila: „Některá jména jsou fakt hrozná, dovedete si třeba představit, že někdo pojmenuje svoje dítě Mati(y)lda?“ No, nekomentovala jsem toZnáte někoho z okolí kdo dal tohle jméno? Líbí se mi zkratky Tilinka, Tili nebo i Maty. Přijde mi to jako originání, silné jméno a zároveň si představím malou copatou rošťačku i v dospělosti krásnou sebevědomou ženskou. Co si o tomhle jméně myslíte?
Tak já si Matildu jako krásnou sebevědomou ženskou nepředstavuji, spíše starou babku v károvaném šátku
Ale určitě bych si nenechala od někoho diktovat, jaké jméno dát a či je „hezké“ nebo né. Líbí se Vám? Tak ho dejte ![]()
My jí máme doma (s ypsilon). Spíše převažují pozitivní reakce. ![]()
@Fíková
Super a jak jí říkáte? Manžel je taky pro ypsilon, ale asi ho přemluvím ![]()
@Lucik.kkk píše:
@Fíková
Super a jak jí říkáte? Manžel je taky pro ypsilon, ale asi ho přemluvím
Většinou Maty, Matyldo, někdy Tyli. Myslím, že s ypsilon je ale praktičtější, přece jen je to tu víc zažité. Aby nemusela pořád někde zdůrazňovat, že je s měkkým. Já přemýšlela původně o Mathildě, ale zavrhla jsem to z tohoto důvodu.
Matilda se mi líbí. A jestli jste se na jméně s partnerem shodli, na negativní názory bych se neohlížela. Každému se stejně nezavděčíš.
Líbí se mi, ale vybavím si spíš prostorově výraznou starší dámu. VlasTne asi tu z Jak utopit doktora Mracka.
@Lucik.kkk Mně se tohle jméno vůbec nelíbí, ale hlavní je, že se líbí vám
. Takže se neohlížejte na okolí a jméno holčičce dejte.
@evill
Ještě, že jsem to neviděla
Já právě znám jen jednu cvičitelku jogy z youtube s tímhle jménem a to je nádherná, vysoká, milá, štíhlá blondýnka, tak si s tímhle jménem spojuji právě tenhle typ žen ![]()
Sestřenice před měsícem porodila holčičku. Měla to být Matylda. Ale na porodnim asi nastala změna.
a holčička dostala jmeno Marie - po babičce. Maruška. ![]()
Dej jméno, které se líbí vám. ![]()
@MillaJ
Kupodivu nechce ani porovnávat s jinými jmény, tak se mu to líbí. Je víc rozhodnutý než já ![]()
@Lucik.kkk mám kamarádku, co má šestiletou dcerku s tímto jménem, ale taky je s tvrdým Y. A říká jí Maty, Tyli, Tylinko, Matylda.
Mně se to jméno nějak nelíbí..tedy vybavím si u toho vždy tuto Matildu tak asi proto: http://www.csfd.cz/…lda/galerie/?…
Pokud se vám líbí, tak to dejte..
Já si představim milostpani z Jak utopit doktora mráčky
ale jinak je to vcelku hezky