Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
Přemýšlím o jménech a chtěla bych znát Váš názor. Malá bude mít německé krásné příjmení bez ová…tak si k tomu chceme dovolit i cizí jméno…
Ami, Mia, Lili má teď každý…i když se mi líbí ![]()
Přemýšlíme o
Naomi, Elle…ale to se moc nezdrobní ![]()
Tak spíše Emily, Nicolle, Justýna… díky za rady
![]()
Můj by rád Justýnu…ale me to přijde tvrdé…i když lze říct Justýnko, Justý, Týno… ![]()
@LucyGar77 píše:
Ahoj holky,
Přemýšlím o jménech a chtěla bych znát Váš názor. Malá bude mít německé krásné příjmení bez ová…tak si k tomu chceme dovolit i cizí jméno…
Ami, Mia, Lili má teď každý…i když se mi líbí
Přemýšlíme o
Naomi, Elle…ale to se moc nezdrobní
Tak spíše Emily, Nicolle, Justýna… díky za rady![]()
Můj by rád Justýnu…ale me to přijde tvrdé…i když lze říct Justýnko, Justý, Týno…
Justýna je v pohodě
. Ale mnohem více mě teda zaujalo to tvé - německé krásné příjmení…
Jinak třeba Else, Louise, Charlotte ( Lotka)..
Amélie a můžeš jí říkat Mia
.
Ve tvém výběru Mia, možná ta Emily, Justina.
Mě by taky zajímalo tvoje příjmení
moje malé bude mít taky německé a právě mi příjde že s němčinou se těžce kombinuje angličtina
.
Jinak Emily za mě
Lena, Katrin, Ute jo a klasický Gertruda nebo Greta ![]()
Jinak teda Mia, Ella, Hannah
@Jambik píše:
My máme německé příjmení také bez ová a holčička je Karin
Jéé, to jsem chtěla. Ale nemáme. Karin je moc hezké jméno ![]()
Z tvého vyberu rozhodne Justýna
Nikolek, Emi a Eli je taky milion, bez ohledu na to jak se to píše, zní to všechno stejně ![]()
Ale na druhou stranu, když se vám jméno líbí a chcete ho, dejte ho. Za par let muže byt ten trend zas někde jinde ![]()
A Justýna se mi líbí taky moc, verze Justina by se vám nelíbila? Více mezinárodní, když máte německé příjmení
Justýnu bych nikdy nedala, mám ji spojenou s markýzem de Sade, bacha na to. A je spousta hezkých německých jmen. Mně se líbí ta tvrdá jako Gudrun, Hildegard, Petra, Birgit, Frieda a moc hezké je Dietlinde nobo Linda.
@divine woman
Tak s Hildegard atd bude mít jenom problémy ve škole.
Taková ta zastaralá německá jména bych nedávala. Sama tady vidím jak je teď trend si střílet z takových jmen.
Už jenom klasický Otto, krásné jméno, ale teď tu znamená něco jako trapák, pako.
Takže radši jít s dobou ![]()
@divine woman
Příjmení tu veřejně psát nebudu…ale určitě nemůžu dát Gertrůda
nejsme němci ani tam žít nebudem…takže jméno určitě jemné, než tvrdé. Už ta Justýna je podle mého názoru tvrdá, ale příteli se líbí a chce s tvrdým ý…