Jméno pro mou holčičku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12501
20.4.21 10:14

No a jak té Justýně budeš říkat? To jméno je dlouhé na běžné užívání. Stejné jako Karolína, které se říká Kája. Justýna bude nejspíš Týna. Sousedi mají Justýnu a říká se jí Týna, což se mi třeba nelíbí vůbec.
Emily taky nevím, to jí budete říkat Emilko, Emčo a Emily? Podle mě to stejně povede k různým zkomoleninám.
A Mia si taky moc nedovedu představit, jako že jí říkáš Mio, pojď sem? Zní to skloňované divně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.4.21 10:26

Justýně říkáme ve škole normálně Justý, Justýnko.
Jsou mnohem delší jména.
Mie říkáme Miuško, Mio. Kolegyně na Emily. Říkají Emi, Emčo, Emilko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
20.4.21 10:30
@Kelsey píše:
Justýně říkáme ve škole normálně Justý, Justýnko.
Jsou mnohem delší jména.
Mie říkáme Miuško, Mio. Kolegyně na Emily. Říkají Emi, Emčo, Emilko.

Já nevím, ale přijde mi divný, až bude holce 25+, aby jí říkali Justý nebo Justýnko, patrně to bude Týna. Já bych se takhle jmenovat nechtěla. A ještě horší mi přijde Lili, Liliana, to je pro dospělou ženu už úplně na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
20.4.21 10:46

Justýna je pěkné jméno. Víc se mi líbí ale Naomi. Zdrobněliny se nakonec vždycky najdou, ke každému jménu. Pro mě je teda hodně důležité, aby se mi líbil základní tvar jména a taky abych ho používala běžně. Mě když oslovili nezdrobněle, tak bylo jasný, že mám pr. ůser. Až v dospělosti mě okolí oslovuje běžně základním jménem a tak se mi vlastně začal i líbit. V dětství jsem se chtěla kvůli tomu přejmenovat :D :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
20.4.21 10:49

@LucyGar77 A co Heidi? K německému příjmení se hodí, nedá se moc komolit a je krásné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
20.4.21 11:21

Nevím proč ale hrozně se mi líbí jméno Arletta :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22940
20.4.21 12:00

Za mě Justýna ne., Budou ji říkat Justo, to zní hrozně. Když se ji bude říkat Týno, budou si ostatní myslet, že je Kristýna, Leontýna, Valentýna atd. :think: Jsem pro Emily nebo tu Nicole. A nebo Astrid je pěkné.
A než Naomi, tak za mě spíš Noemi, tu bohužel mít nikdy nebudu, manželovi se to nelíbí :( Jenže pravda, Noemi a Naomi, moc se zdrobňovat nejdou :think:
A někde ve filmu jsem slyšela jméno Anika, jestli je to německé, tak to se mi taky líbí :) Nezní vůbec tvrdě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
20.4.21 12:17

Emily, jinak poslední dobou se mi líbí Jasmínka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
20.4.21 14:45

Z navrhovaných jmen mi přijde nejlepší asi Naomi, i mi to jakožto mezinárodní jméno nejlíp sedí k příjmení bez -ová. Zdrobňovat to nemusíte, případně se z toho dá udělat třeba Mia.

Justýna je ok, ale jak tam je to tvrdé dlouhé ý, což je typicky české, moc by se mi k tomu nelíbilo německé nepřechýlené příjmení.

Emily, Elle, Nicole a podobné jsou ohraná jména. A něco typicky německého bych nedávala, pokud nejste Němci. Českočeská holčička se jménem typu Ute Braun by mi přišla už moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
20.4.21 20:01

Ze zmíněných se mně nejvíc líbí Emily a Naomi, ty jsou super :) Ale Mia vůbec, za mě je to jméno o ničem. A třeba ta Nikola, Nicol a další tvary jsou fakt všude a už je nemůžu skoro ani slyšet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17330
22.4.21 21:48
@wewa píše:
Lena, Katrin, Ute jo a klasický Gertruda nebo Greta :mrgreen:
Jinak teda Mia, Ella, Hannah

Gretku už jsem potkala i u nás. Moc se to k té holčičce hodilo, byla krásně árijsky blonďatej andílek :mrgreen: :D Nee, fakt byla roztomilá!

Kamarádka Češka žijící v Německu (i příjmení má německy znějící ale česky psané, bez ová) má Beatrice Miu, říkají jí prostě Bea. Mně se líbí i česká Beata, Agáta, příp. k německýmu příjmení by šla i Diana, Sofie, Andrea, Isabella, Veronika, Daniela.

Z těch vyjmenovaných Charlotte, Luisa, Ellen, Eva, příp. Edita, Erika, ta Justýna český psaná je jak pěst na oko, když už tak tu verzi Justine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
503
25.4.21 16:54

Mně se líbí Lilien/Liliana, i když je pravda, že to mi potom nesedí na dospělou a babičku :-) Jinak z těch dalších bych dala klidně Elle - zdrobněle jí lze říkal Elli, Ellinko, Eloušku, Elčo, klidně i Elenko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.21 18:31
@LucyGar77 píše:
Ahoj holky,
Přemýšlím o jménech a chtěla bych znát Váš názor. Malá bude mít německé krásné příjmení bez ová…tak si k tomu chceme dovolit i cizí jméno…
Ami, Mia, Lili má teď každý…i když se mi líbí :P
Přemýšlíme o
Naomi, Elle…ale to se moc nezdrobní :?
Tak spíše Emily, Nicolle, Justýna… díky za rady :) :potlesk:
Můj by rád Justýnu…ale me to přijde tvrdé…i když lze říct Justýnko, Justý, Týno… :lol:

Justina je zajímavé jméno a znamená spravedlivá.
Nedávala bych zdvojenou Emilly, ale klidně by stačila Emilie. Což je též mezinárodní. Nosí ho třeba australská herečka Emilie de Ravin.

Mne napadá třeba Odeta (bohatství), Zora, Danica, Dagmar (Jitřenka)
Jenovefa (ploditelka života) - jedná se i o bretaňské jméno
Maia, Vesna (jarní bohyně), Athena, Diana, Edyta (což znamený šťastný boj), Fiona (bílá), Freya/Freja (bohyně mládí a manželství).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
25.4.21 20:50
@Josefuna píše:
Já nevím, ale přijde mi divný, až bude holce 25+, aby jí říkali Justý nebo Justýnko, patrně to bude Týna. Já bych se takhle jmenovat nechtěla. A ještě horší mi přijde Lili, Liliana, to je pro dospělou ženu už úplně na hlavu.

Neblázni, je plno 3slabičných jmen: Alena, Martina, Helena, Zuzana, Tereza, Romana - všechny se běžně oslovují. Ano vím, že je to generace většinou už nás - rodičů. Na oslovení Justýno pro mladou ženu nevidím nic závadného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
25.4.21 21:09

Emily:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie