Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Někdo si schovává testy? Já jsem jenom jednou lovila test ráno z koše, protože jsem si ho dělala večer a ráno jsem si nebyla jistá jestli se mně to nezdálo. No nezdálo ![]()
@AndilekOli to si pis, ze schovava.
najdi si nejakou diskusi na tema „je tohle pozitivni“ a urcite tam nekdo vlozi ukazku vlastnich pozitivnich testu, den po dni, jak carka silila - treba 15 kusu.
@Pudloslava Dokud jsem nezačala chodit na emimino, tak jsem ani nevěděla, že mám dělat víc než jeden test. Prostě jsem udělala test a když byl pozitivní, objednala jsem se k doktorovi. Nenapadlo mě zkoumat jestli čárka sílí ![]()
@AndilekOli píše:
@Pudloslava Dokud jsem nezačala chodit na emimino, tak jsem ani nevěděla, že mám dělat víc než jeden test. Prostě jsem udělala test a když byl pozitivní, objednala jsem se k doktorovi. Nenapadlo mě zkoumat jestli čárka sílí
ja toho netusila. ze si mam ususit placentu je jedna z tech veci.
Teda já se stydím, počůranej test jsem si schovala, ale placentu jsem ani neviděla a včera jsem stříhala syna a vlasy vyhodila…
diskuzi jsem četla až nad ránem a fakt se bavím…jen zakladatelka se dlouho neozvala, asi pochopila, že tady pochopení nenajde…
@Pudloslava píše:
ja toho netusila. ze si mam ususit placentu je jedna z tech veci.
No doteď jsem to nevěděla, ale jak já to vysvětlím dalším dětem, že už jsem to věděla a přesto neudělala ![]()
Mne prijde vtipny, ze resi, kde a jak ji ususi, kdyz jeste neni ani porozena. Jsem fakt zvedava, jak to bude ve skutecnosti. ![]()
Medvidek me teda dostal, mazec! ![]()
Jinak navrhuju jmeno Pavlinka. Placenta Pavlinka. ![]()
uz jsem se dlouho tak nepobavila.
@vendy259 píše:
Teda já se stydím, počůranej test jsem si schovala, ale placentu jsem ani neviděla a včera jsem stříhala syna a vlasy vyhodila…
diskuzi jsem četla až nad ránem a fakt se bavím…jen zakladatelka se dlouho neozvala, asi pochopila, že tady pochopení nenajde…
Vzhledem k tomu jak zakladatelka reagovala v průběhu diskuze tak já opravdu sázím na toho Saturnina ![]()
@Pudloslava píše:
v nemocnici nesmis mit v pokoji ani kytku zasazenou v hline, urcite dovolej na topeni susit maso
Já nemyslela sušit uz v porodnici
Ale Že ti nikde v porodnici ani kus placenty snad nedají…
@orionk treba za nejaky uplatecek a smutne slzave oko ano
nebo ji koupi na aukru
Dobry den, shanim 5 cm ctverecnich olacenty. Nenabizi nekdo za rozumnou cenu?
@Pesee23 píše:
@orionk treba za nejaky uplatecek a smutne slzave oko anonebo ji koupi na aukru
Dobry den, shanim 5 cm ctverecnich placenty. Nenabizi nekdo za rozumnou cenu?
@Pudloslava píše:
Holky priznejte se, ktera mate v albicku pocurany testy?
No to mi přijde stejně ujetý, jako usušená placenta nebo předkožka.
@Makca87 píše:
Mám vedle sebe přítele a ten mi říká:,, Vám normálně na té mateřské mr. á na mozek! ". Má pravdu ten chlapec, ale pěkně jsem se nasmála takhle před spaním
![]()
![]()
Ja to manzelovi radsi ani nerikala, by si klepal na celo…a buh vi co by na to rekl…
staci kdyz videl, ze ctu diskuzi o „nadmerne vlhke vagine“ a porad to mam na „taliri“
![]()
@Hanka79 Taky budu mít na talíři radši vlhkou vagínu než placentu.. ![]()
@N0 píše:
No vzhledem k tomu že tento typ porodu je přirozený a nenásilný, hledám hodně přírodní jméno, staré…od vikingů nebo Irské nebo…chápete, aby syn za pár let chápal význam této věci jako božský a silný…pod „placenta“ si toho asi moc nepředstaví..
božský a silný byl Barbar Conan. Tvoje starosti bych chtěla mít ![]()