Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
blackbirdka píše:
Jéé děkuji za reakce.Jen k tomu Martinovi, manžel má bratra a jmenuje se Martin. Nevím proč, ale ráda bych děti trošku jinak a né jména jak přes kopírák.. ale jinak Martin je pěkné jméno.
Tak v tom případě Lukáš.
I když mě se to hůř s příjmením vyslovuje.
Tnám dva brášky- Tomáše a Matouše, moc se mi to líbí dohromady, byli to oba apoštolové? To je jendo, hezky to zní, Tomáš a Matouš
Mně by se hodně líbilo „Michael Kos“…krásné, vznešené, ale české ![]()
blackbirdka píše:Nainuva píše:JJ, taky mi to tak přijde..
Hlavně bráškové Tomáš a Lukáš zní moc hezky
A co Tomáš a Jonáš? ![]()
BohunkaP píše:
Doufám, že se nebudeš zlobit, ale mně zrovna ten Lukáš moc nezní - konkrétně ten přechod Luká…š-Kos… jako by to celé jméno byla zdrobnělina, jestli mi rozumíš…Taky bych se přikláněla k nějakému delšímu jménu - Daniel, nebo klidně něco z těch starších, Stanislav, Lubomír nebo něco takového. K příjmení jde leccos, „pták“ to bude pěkný
Souhlasím s Bohunkou, Lukáš s příjmením splývá, zní to celé jako zdrobnělina - Lukáškos ![]()
A mám dvě známé, co mají dva kluky a obě Tomáš a Lukáš, a Lukášů pak dalších asi 6.. no ale proti gustu.. náš Honzík taky není zrovna výjimečné jméno, že.. ![]()
zoubky píše:
Mně by se hodně líbilo „Michael Kos“…krásné, vznešené, ale české
Jojo,moje řeč!taky se mi to moooc líbí!!! ![]()
Pavel Kos
to néééé!!! Ztratil boty, chodil bos ![]()
(Jinak my máme Pavla - je to krásné jméno! Ale ke Kosovi bych to nedala
)
A ještě se mi nelíbil návrh Kuba Kos
Přikláním se taky k nějakému „staročeskému“. CO třeba Jaromír? I ten Štěpán by se mi líbil.
(Na můj vkus je Dominiků, Samuelů, Sebastiánů a Danielů už straaaaašně moc
)
zoubky píše:
Mně by se hodně líbilo „Michael Kos“…krásné, vznešené, ale české
Michael Kos.. no to je také pěkné ![]()
sieta.m píše:blackbirdka píše:A co Tomáš a Jonáš?Nainuva píše:JJ, taky mi to tak přijde..
Hlavně bráškové Tomáš a Lukáš zní moc hezky
Jonáš taky dobrý, jen máme Jonáše u našich známých..
Lukáš, Michael, Matyáš, tahle jména zatím vidím jako favority ![]()
děkuji ![]()
jsem zvědavá na manžílka, o víkendu se najde chvilka, tak se na jména podívá. Dám pak vědět jak to vypadá ![]()
P.s. mě se o jménech i zdálo ![]()
BohunkaP píše:
Doufám, že se nebudeš zlobit, ale mně zrovna ten Lukáš moc nezní - konkrétně ten přechod Luká…š-Kos… jako by to celé jméno byla zdrobnělina, jestli mi rozumíš…Taky bych se přikláněla k nějakému delšímu jménu - Daniel, nebo klidně něco z těch starších, Stanislav, Lubomír nebo něco takového. K příjmení jde leccos, „pták“ to bude pěkný
Náš se jmenuje Lukáš Vavřač, zatím nebylo nikoho kdo by s tím neměl problém, ale nám to nevadí
co se týče i jiných jmen tak se nám líbí Jakub (Kubíček) a Ondra (Ondrášek)
blackbirdka píše:sieta.m píše:Jonáš taky dobrý, jen máme Jonáše u našich známých..blackbirdka píše:A co Tomáš a Jonáš?Nainuva píše:
Hlavně bráškové Tomáš a Lukáš zní moc hezkyMě zase Jonáš příjde trošku jako pro pejska
JJ, taky mi to tak přijde..