Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Ája1988 Není a nerozumím žádnému rodičovskému páru, který to tak dělá. Příjmení jim nestačí?
Známí mají v rodině čtyři generace Miroslavů. Ten pátý je taky Mireček. No matka aspoň protlačila tohle jméno ve formě „Mirek“. Snad on, až bude dospělý, bude schopný se téhle zvláštní tradici vzepřít a pojmenovat dítě originálněji ![]()
@Ája1988 a záleží na tom, jestli je to v módě? Můj brácha se jmenuje jako táta, ségra se jmenuje jako máma, jen já mám jiné jméno, ale je fakt, že to není aktuáln ![]()
Já bych jméno po rodičích nedala, z praktických důvodů, ale pokud vám to nedělá problém, jméno se vám líbí, tak bych ho s klidem dala, zase stokrát lepší než cizí jméno k českému příjmení ![]()
@Ája1988 píše:
Ahoj, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor, jestli je ještě vůbec „v módě“ dát synovi jméno po tatínkovi?
Mockrát děkuji.
V mòdě to není, ale zase tak nezvyklé taky ne.
@Ája1988 znám rodinku, kde mají páreček a obě děti mají jméno po rodiči.. Já bych nekoukala na modu, ale jestli se vám líbí a shodnete se na tom. Já jsem Hanka po své mamince, mám s tím jen výbornou zkušenost a vždy jsem na to byla hrdá. Dceru jsem taky chtěla Haničku, ale u manžela mi neprošla. Manžel je totiž Petr po otci a tomu to naopak vždy vadilo, že se to prý pletlo a pak malej/velkej, mladej/starej.. takže tak ![]()
@Icestar a co je na tom.. třeba to o té rodině i o něčem vypovídá.. Že cítí nějakou tradici, váží si těch před nimi, mají nějakou soudržnost, vztah k tomu, že tu op nich něco dědí.. Proč to hned shazovat.. Radši bych byla 5.Mirek v řadě než třeba Hugo nebo mít nějaké zakaždoucenuoriginální exotické jméno.. ![]()
@Hanka253 Ale tak to jo, lepší pátý Mirek než první Ctirad
Ale stejně to nechápu, pro mě je každý nový člen rodiny originál, který si zaslouží svoje jméno. Není v tom žádné shazování…
@Ája1988 narodila se nam dcera a muz chtel po me. Ja ne nechtela jsem, aby rikali " stara a mlada". Ale kdyby byl syn, tak ma jmeno po otci. Moc si to pral a me to nevadilo. Naopak jsem si na tu predstavu hodne zvykla a zaclo se mi to libit.
Já proti tomu obecně nic nemám, hlavně by mě nezajímalo, jestli je to moderní. Pokud by měl chlap pěkný jméno a chtěl by tak pojmenovat syna, nebyla bych proti.
Děkuji za tipy holky
Já jsem s výběrem v koncích, u mě byli favorité Jan, Filip, Jáchym. Můj muž nechce ani jedno, ale nějaké rozumné jméno z něj zatím nevypadlo
Dám mu přečíst vaše nápady a třeba ho něco zaujme ![]()
@Icestar píše:
@Hanka253 Ale tak to jo, lepší pátý Mirek než první CtiradAle stejně to nechápu, pro mě je každý nový člen rodiny originál, který si zaslouží svoje jméno. Není v tom žádné shazování…
Ctirad je krásné mužné jméno ![]()
@šárinka1111 píše:čtěte prosím, kdy byla diskuze založena, přispíváte do několik let starých tedy neaktuálních diskuzí…
Napadá mě třeba Lukášk nebo Filípek![]()
![]()