Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ja nemam rada jakoze pocestela cizi jmena ve smyslu, ze v puvodni jazyce je to Roderick (coz mi prijde davat v Cesku ujete s tim ck) a pocesti se to na Roderika. To mi prijde jako, kdyz na Cejlu uz nevi coby.
@Afrikana píše: Více
Aha, rozumim tomu argumentu. V tomto pripade ale urcite neni puvodni Roderick. To uz by byl spis Roderich.
@Afrikana píše: Více
Dcera má počeštěné jméno. Dosud s tím nikdo problém neměl.
Úplně špatné mi to jméno nepřijde, pokud se hodí k příjmení. Ale je dost tvrdé. Více se mi libí Frederik/Frederick jak píše @Kelsey ![]()
Záleží od příjmení, ale mě se Roderik líbí
. Působí dynamicky.
@Anna766 píše: Více
Ja z toho mam prave take takovy dojem. Urcite se shodneme, ze Roderik trochu divocejsi je. Ale doba se za poslednich par let tak zmenila, ze si myslim, ze nikoho to jmeno nemuze nijak sokovat. Ja znam 2 male Vanessy a 2 Mii a maji ceska prijmeni. A vim o 3 chlapeckach se jmenem Christian, vsichni maji ceske prijmeni s diakritikou. Samotnou me prekvapilo, ze rodice zvolili formu Christian, kdyz chlapecek bude mit ve jmene stejne hacky a carky. Hodne se davaji ty vsemozne Lili, to uz taky nikoho neprekvapi, kdyz je Novakova. Ten Roderik Novak mi prijde jeste pomerne prijatelny. Steven nebo James Novak uz by mi prislo taky moc.
Kam na ta jména chodíte. Hrozné jméno, jak pro obsluhu kolotoče.