Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Hezký večer,
moc prosím o názor, jak se vám líbí jméno Ronald? Mám termín již za pár dní a pořád nejsme s manželem schopni to rozseknout. Mně se to jméno líbí strašně moc, je to jediné jméno, u kterého jsem cítila, že je to „ono“, ale pořád váhám. V ČR se takřka nedává, bojím se, jestli nepůsobí „moc americky“. Dva kluky už máme, co se nám líbilo, už jsme dali a vymyslet třetí se ukázalo skoro jako nadlidský úkol. ![]()
Tez se doma nemuzeme dohodnout
za me Ronald ani ne, neumela bych najit zdrobneliny bez toho, aby mi to evokovalo volani na psa.
Upřímně? Nelíbí, vůbec. První co mě napadlo - prezident Ronald Reagan
Je to nezvyk a pokud máte aspoň trochu německy znějící příjmení, dala bych ho… k Novakovi zní divně…
@Murky: prvni asociace - Ronald McDonald
Ale jestli se ti zda jako to prave…
(Jinak my se nemohli shodnout taky a syn cekal na jmeno tyden po narozeni
)
Vybavím si R. Regana a zní mi to hodně „americky“. Jak se jmenují bráchové, taky netradičně?
@Jogrr To je další věc. Zdrobnělina Rony je taková psí. Ale může být Ron, Ronie, Ronánek.. Opravdu nevím. A už asi ani nejsem objektivní, jak už nad ním přemýšlím dlouho, nepřijde mi už vůbec tak extravagantní jako ze začátku a tak bych chtěla vědět, jak se na to jméno budou dívat lidé okolo. Ronald pro dospělého chlapa se mi líbí strašně moc.
@beruska9 píše:
@Murky: prvni asociace - Ronald McDonaldAle jestli se ti zda jako to prave…
(Jinak my se nemohli shodnout taky a syn cekal na jmeno tyden po narozeni)
Také jsem zpola rozhodnutá nechat konečné rozhodnutí až po porodu. Ale tak ráda bych to měla už vyřešené.. ![]()
@pe-terka píše:
Vybavím si R. Regana a zní mi to hodně „americky“. Jak se jmenují bráchové, taky netradičně?
Bráchové jsou Daniel a Richard.
Mně se nelíbí. Ale podle našich názoru bych se nerozhodovala. Když máš pocit, že je to to pravé jméno, tak proč ne ![]()
První co mě napadne Ronald Weasly z Harryho Pottera. Ale jak se na to budou dívat za pár let ve škole spolužáci ![]()
@Murky píše:
Bráchové jsou Daniel a Richard.
Ještě jsem si vzpomněla na Rona V. z Harryho Pottera, ten by možná taky Ronald
.
Jinak bráškové mají u nás zavedená jména, na rozdíl od toho Ronalda. Něco tradičnějšího by se ti nelíbilo? Radek, Roman, Radim, David, Martin, Marek…?
@Feliccita : mno kdyz vidim nektera ta dnesni jmena…mozna mene divne nez na Josefa