Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
hledám jsmeno pro holčičku Rozálie, a všude na netu píšou že má svátek 4.9 zatím co v kalendáři je 4.9 Jindříška. Víte někdo proč to tak je? Nějak mi to vrtá hlavou a nemužu tomu přijít na kloub ![]()
Rozálie má opravdu svátek 4. 9. Slaví se to podle starších kalendářů, protože to bylo jednu dobu jméno neobvyklé a nedávalo se, tak ho vypustili.
A od roku tuším 1990 se jména v kalendáři neobměňují, tak si na to budeme muset ještě počkat.
Já koukala do kalendáře a na 4.9. je psaná i Rozálie, takže asi záleží na kalendáři, já mám nějaký obyčejný s kočkama, nic extra a je tam psaná ![]()
Jj já jsem taky ještě doma našla jeden diář se jmény a tam je psaná Rozálie i Jindřiška takže je po problému:D Tak děkuju ![]()
@Veruška22 Ano ano… my jsme dali Rozarku po babicce, ktera taky odjakztiva slavila svatek 4.9.
Mimochodem moc hezky jmeno ![]()
Jinak s kalendářema je to tak, že na to není žádný úřad, takže dneska záleží jen na výrobci kalendářů, co na kdy napíše http://tn.nova.cz/…a-chybi.html. A Rozárku skoro všichni mají na 4. září. My máme tuten kalendář http://www.andilkove.cz/…ar-2013.html (je super na plánování) a tam jsou na každej den až pět jmen a někdy fakt šílený ![]()
@Veruška22 mohu se zeptat, jestli to není moc troufalý, jaké bude k Rozárce příjmení? Také o ní přemýšlím, ale máme k němu asi blbé příjmení.
@RadkaCh píše:
@Veruška22 mohu se zeptat, jestli to není moc troufalý, jaké bude k Rozárce příjmení? Také o ní přemýšlím, ale máme k němu asi blbé příjmení.
proč troufalý? příjmení bude Škodová, ale to nějak moc neřešim jestli se hodí nebo ne
mě osobně se to příjmení nelíbí ani trochu takže kdybych se měla řídit podle příjmení asi bych nevybrala nic ![]()
@Veruška22 no aby sis nemyslela, že z tebe tahám soukromý informace
To je celkem v pohodě příjmení. My teda pohlaví ještě nevíme, jenom dohadujeme
Ale příjmení bude Zadražil/Zadražilová a to se mi fakt nelíbí ![]()
@RadkaCh Tak je tam hodně r, ale není to tak hrozný, podle mě. Rozálie Škodová je myslím super (zánám jednu co se jmenuje hodně podobně).