Jméno Samael

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
134
18.5.16 21:19

Mi se to jméno líbí ;) a ani proti symbolice nic nemam. Naopak na onom satanovi či dablovi není nic špatného. Prava podstata této víry je úplně někde jinde než si většina lidí myslí. A co se týká komoleni jména, tak to není jediné jméno na světě, které si lidé mohou plést.

Takže pokud je to pro vás pocitově to pravé tak nad tím netřeba přemýšlet nebo se ptát na e-diskuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
18.5.16 21:29

@Lisianthus chceš dát diteti jméno po ďáblovi a ptáš se, jestli se nám to líbí? 8o Jste asi lehce ducha mdlého, ni? :mrgreen: tohle nemůžeš myslet vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
18.5.16 21:46

Nelíbí se mi ani trochu a nedala bych ani náhodou. Všichni to budou považovat za překlep - přeřeknutí Samuela a neustále bude jen vysvětlovat. A „symbolika“ v tomto případě šílená. Něco jako Devil :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16923
18.5.16 22:02
@majdula1 píše:
Tak dejte rovnou Damiena :palec:Jen nevim, co budete delat, az porodis driv/pozdejc. To bude symbolika v cudu.
:lol: :lol: :lol: :lol: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
18.5.16 22:02

Tu kapelu si ze svých x-nacti pamatuju. :)
Samael zní pěkně. Me se libi i Nathanael, coz je pro lidi jeste vetsi sousto. Pro holku se mi líbí i Lilith.
Sama mám syna částečně podle svoji srdcovky - Dani Filth )a at me tu třeba ukamenuji. :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
18.5.16 22:09

@Lisianthus Nedala bych, působí to na me jako překlep. Samuel nebo Sebastian jsou určite lepší volbou ;) Mimochodem, dcera je 6.6.2006 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
18.5.16 22:17

A ja bych klidne dala. Me se libi :palec: zni to elegantne. A jestli se nekomu libi nebo nelibi…co je jim po tom? je to vase volba. tecka :-) jeste bych teda asi zvazila, jetli se hodi k prijmeni. Treba takovej Samael Krakora nebo Novak…to zni fakt blbe :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
18.5.16 22:21
@Lisianthus píše:
Na začátku jsme se dohodli na jméně Sebastian, ale jakmile zjistil, že je i jméno Samael, začal bláznit. Symbolické to pro něj je, jelikož jsem se hodně dávno poznali přes internet a to byl právě jeho nick :-) :D Také je to symbolické pro něj v tom, že ve významu tohoto jména je označován jako dabel (spojené s číslem 666) a my máme datum porodu 26.6.2016.

Přijde mi zvláštní, že ho na tom rajcuje ten ďábel, že tomu přikládá takovou důležitost…vnímám to jako nedospělé nezralé…touží mít ve svém potomkovi ďábla? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
18.5.16 22:23

Nic praštěnějšího jsem dlouho neslyšela :roll: NEchápu tenhle trend dávat dítěti nesmyslná jména. Přijde mi to jako by si chlap chtěl léčit nějaký svůj komplex či co

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
18.5.16 22:27

Nedala bych takové jméno, zní to opravdu, jako by se někdo přeřekl. A ta symbolika mi taky přijde o ničem. Sebastian je určitě lepší. Dala bych jméno jaké se mi líbí a ne podle nesmyslné symboliky. Uvědomte si, jak na dítě budete volat, jak ho budou oslovat ostatní, jak bude muset neustále vysvětlovat jak se opravdu správně jmenuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
18.5.16 22:29
@Lisianthus píše:
Na začátku jsme se dohodli na jméně Sebastian, ale jakmile zjistil, že je i jméno Samael, začal bláznit. Symbolické to pro něj je, jelikož jsem se hodně dávno poznali přes internet a to byl právě jeho nick :-) :D Také je to symbolické pro něj v tom, že ve významu tohoto jména je označován jako dabel (spojené s číslem 666) a my máme datum porodu 26.6.2016.

Symbolika sice pěkná, ale nevím no. Na to datum porodu bych se neupínala určitě, původ jména je celkem nejistý :nevim:
A jako asi určitě se bude zaměňovat se Samuelem, tomu se nevyhne.

• Citovat
  • Upravit
9659

.

Příspěvek upraven 18.05.16 v 22:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166

Znám člověka, který to jméno přijal asi křtem. Je satanista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
18.5.16 22:30

Když teď čtu význam jména, tak bych do toho nešla.

Příspěvek upraven 18.05.16 v 22:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
18.5.16 22:39

Tak tomu teda říkám jméno :mrgreen:

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Samael …pekelný kníže stojící nejblíž samému satanovi. Podle rabínské tradice je Samael totožný s „andělem smrti“ a měl být také skutečným otcem Kaina. Jako biblický had geneze je občas ztotožňován s Leviatanem. Sameal je také esoterní jméno Satanovo.

Chudák kluk… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko